رفع تصرف ۲۵۷ هکتار از اراضی زراعی و اعاده ۳۸۲ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۳/اتصال ۷۰ درصد مشاوران املاک استان کرمانشاه به سامانه کاتب

شهرام کرمی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت قلع و قمع مستحدثات غیر قانونی و اراضی ملی و زراعی در استان اظهار کرد: در حوزه مقابله با تغییر کاربری اراضی و باغها ضمن شناسایی و تشکیل پرونده کیفری برای مجرمین در طی سال ۱۴۰۳ با اقدامات و پیگیریهای مستمر در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها ۶۹۳ مورد قلع و قمع بنا ومستحدثات در راستای احکام قضایی اجرا شده و بر این اساس ۲۵۷ هکتار از اراضی زراعی رفع تصرف شده است. در حوزه اراضی ملی و منابع طبیعی نیز ۳۸۲ هکتار اعاده شده است.
حدنگاری ۸۱ درصد اراضی کشاورزی استان کرمانشاه
وی افزود: در سال جاری بیش از ۳۶ هزار قطعه زمین کشاورزی حدنگاری شده است. در حوزه اراضی کشاورزی، از حیث مساحت، ۸۱ درصد اراضی کشاورزی استان حدنگاری شده که نسبت به سال گذشته رشدی ۶ برابری داشته است.
اتصال ۷۰ درصد مشاوران املاک استان کرمانشاه به سامانه کاتب
کرمی درباره آخرین روند اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول در استان کرمانشاه، بیان کرد: از مجموع حدود ۳ هزارو ۵۰۰ مشاور املاکی که در سطح استان کرمانشاه مجوز فعالیت دارند تاکنون ۷۰ درصد به سامانه کاتب متصل شدهاند. در استان گشتهایی راه اندازی شده که به مشاورین املاک سرکشی میکند و نحوه کار با سامانه کاتب را آموزش میدهند.
اقدامات دستگاه قضایی استان برای اطلاعرسانی جامع به عموم مردم درباره قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: در همین راستا دستگاه قضایی استان ضمن برگزاری کارگاههای آموزشی مشاورین املاک، آگهی بخشی شهروندان را در رأس اقدامات اطلاع رسانی خود قرارداده که با ارسال انبوه پیامکهای آگهی دهی، نصب بنر و توزیع بروشور در ادارات ذیصلاح و پرتردد و اطلاع رسانی در کانالهای خبری و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی و... اقدامات لازم را به انجام رسانده است و در انجام این اقدامات از ظرفیت بسیار خوب اداره کل ثبت اسناد و املاک استان و سایر ادارات ذیربط استفاده شده است و تداوم این موضوع با تاکید بر اطلاع رسانی به شهروندان در سطح استان طی مکاتبات متعدد به کلیه واحدهای قضایی و ستادی دادگستری کل استان ابلاغ و کارشناسان تعیینی حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در حال حاضر مسئول پیگیری این مهم هستند.
وی افزود: در جلسه شورای راهبری مرتبط با قانون الزام در استان و شهرستانهای تابعه ضمن ابلاغ و اجرایی سازی مصوبات ارسالی مرکز و شورای راهبری کشوری نسبت به اخذ نظرات مدیران در خصوص نحوه آموزش اطلاع رسانی و ارتقای آگاهیهای عمومی رصد و پایش موانع پیش روی اجرای قانون و ارائه نظرات و پیشنهادات اقدامات لازم صورت گرفته است و در این رابطه؛ کمیته تخصصی مرکب از مدیران واحدهای قضایی و ستادی قضات با تجربه کارکنان و مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی مربوطه ایجاد شده است.
کرمی عنوان کرد: برای مدیران و کارشناسان مربوطه دستگاههای اجرایی و عمومی ادارات کل راه و شهرسازی تعزیرات حکومتی، تامین اجتماعی، امور مالیاتی، اوقاف و امور خیریه، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن، فرهنگ و ارشاد اسلامی صدا و سیمای مرکز کرمانشاه، سازمان نظام مهندسی، روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای استان، روسای اتحادیههای صنفی مشاورین املاک و انجمن صنفی انبوه سازان کانون سردفتران و دفتریاران کانون و مرکز کارشناسان رسمی دادگستری دورههای آموزشی متعدد به صورت کارگاهی توسط اساتید و قضات و صاحب نظران در دادگستری کل استان برگزار شده است و چندین کارگاه آموزشی دیگر در دست اقدام است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه گفت: برای مشاورین املاک در سطح استان با همکاری اداره کل ثبت استان کارگاههای آموزشی در فرمت همایش، هر هفته با اعزام مدرسین و کارشناسان خبره و همکاری دادگستریهای در مرکز استان و شهرستانها در حال برگزاری و انجام است با این توضیح که ضمن تشریح و تببین قانون برای مشاوران املاک و ادارات ذیصلاح سامانههای الکترونیکی کاتب و خودنویس برای افراد حاضر در همایش به صورت آنلاین تشریح و یک نمونه قرارداد از معاملات برای آن افراد به صورت آزمایشی ثبت میشود.
وی افزود: تشکیل کارگروه بازرسی از دفاتر مشاورین املاک در سطح استان متشکل از ادارات ذیصلاح (تعزیرات حکومتی، صمت، راه و شهرسازی، پلیس نظارت بر اماکن اتحادیه مشاورین املاک) با این توضیح که به صورت هفتگی و منظم این کارگروه از دفاتر مشاورین املاک بازدید و ضمن آموزش میدانی قانون الزام سامانههای الکترونیکی تخصصی کاتب و خودنویس برای مدیران و مباشران بنگاههای معاملاتی تشریح و تبیین میکند و این کارگروه قبل از تصویب این قانون در فرمت ساماندهی دفاتر مشاورین املاک و خودرو با نظارت معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فعال بوده و بازرسیهای مداوم آموزشی را از بنگاههای معاملاتی در دستور کار و اقدام داشته است.
۷۵ درصد ورودی پروندههای دادگاه صلح استان مختومه شده است
کرمی درباره وضعیت دادگاههای صلح استان، بیان کرد: در مرکز استان تعداد ۱۷ شعبه و در سایر حوزههای قضایی ۱۶ شعبه که در مجموع ۳۳ شعبه فعال دادگاه صلح در استان کرمانشاه مشغول فعالیت هستند. از آغاز تشکیل این شعب حدود ۴۵ هزار فقره پرونده به آنها ارجاع شده است که تاکنون بیش از ۷۵ درصد از مجموع ورودیها مختومه شدهاند. همچنین با وجود محدودیتهای فیزیکی و دیگر امکانات لازم، شعب صلح گامی در راستای کاهش ورودیها و نیز کمک به رفع اطاله دادرسی است؛ لذا در بهمن ماه با وجود تعطیلیهای پیش بینی نشده، حدود ۸ هزارو ۷۰۰ فقره پرونده به شعب صلح ارجاع شده بود که از این میزان حدود ۸ هزارو ۲۰۰ فقره مختومه شدند.
انتهای پیام/