۷۰ فقره سازش در پروندههای قصاص توسط دادگستری استان اصفهان در سال گذشته رقم خورده است

حجتالاسلام والمسلمین اسداله جعفری در گفتوگو با میزان، با اشاره به عملکرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به اجرای طرحهای پیشگیرانه اقدام شد که از جمله طرحهای اجرا شده میتوان به طرح «زنگ قانون» اشاره کرد.
وی افزود: طرح زنگ قانون با هدف آگاهی بخشی نوجوانان در حوزه حقوق فردی و جمعی، افزایش مهارتها و کاهش آسیبهای اجتماعی در بین دانش آموزان، با همکاری ۹۵ نفر از قضات دادگستری در ۸۷ مدرسه متوسطه دوره دوم نواحی ششگانه آموزش و پرورش اصفهان با حضور ۳ هزار و ۷۵۰ دانش آموز (۱۱هزار و ۲۵۰ نفر ساعت) به اجرا درآمد و همزمان در ۲۷ حوزه قضایی استان نیز به طور منظم و مستمر در حال اجراست.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان گفت: از دیگر طرحهای پیشگیرانه این معاونت در سال ۱۴۰۳ میتوان به برگزاری کارگاه شبیهسازی فرایندهای رسیدگی قضایی در ۵ دانشگاه استان، بازدید از ۶۷۶ دفتر مشاوره املاک و خودرو در سطح استان و در نتیجه پلمب ۱۹۰ دفتر متخلف و صدور ۸۷ اخطار، تهیه دستور العمل مقابله با خودروهای تیزرو (شوتی) حامل انسان، کالا و ارز قاچاق و مواد مخدر و ابلاغ به دستگاههای مرتبط، پیگیری رفع نقاط حادثه خیز جادهای در استان و اجرای طرح ساماندهی متکدیان اشاره کرد.
وی با اشاره به طرحهای مبتکرانه دادگستری اصفهان در امر پیشگیری خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در طی سال ۱۴۰۳ نسبت به برگزاری ۶ کارگاه تخصصی در حوزه خانواده با موضوعاتی از قبیل؛ طلاق، مهریه و... اقدام کرد.
حجتالاسلام والمسلمین جعفری تصریح کرد: معاونت اجتماعی دادگستری استان اصفهان در مناسبتهای مختلف از جمله؛ شبهای قدر، شبهای تاسوعا و عاشورا، هفته قوه قضاییه، اربعین حسینی، ۱۳ آبان و ۲۲ بهمن در نقاط مختلف شهر و نیز در مسیر پیاده روی زائران حسینی، غرفههایی در قالب پویش «به عشق امیرالمؤمنین (ع) میبخشم» و پویش «عهد صبر» در راستای ایجاد صلح و سازش و کنترل خشم برپا کرد و به مراجعه کنندگان بروشورها و تراکتهای مرتبط با مضامین مذکور و خدمات مشاوره حقوقی رایگان ارائه داد که نتیجه این پویشها بیش از ۷۰ فقره سازش و ۲ فقره اعلام رضایت قطعی در پرونده قصاص نفس بوده است.
رئیس کل دادگستری اصفهان گفت: از دیگر اقدامات دادگستری استان در سال ۱۴۰۳ در مسائل اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم میتوان به ۶ مرحله بازدید از مراکز مشاوره خانواده، مرکز ملاقات فرزندان طلاق، کمپ ترک اعتیاد زنان معتاد متجاهر، بند نسوان و سامان سرای خورشید، ارائه خدمات مشاوره به بیش از ۵۰۰ نفر از همکاران قضایی و اداری و خانواده آنها، ارائه خدمات مشاوره به بیش از ۹۰ زوج خود معرف متعارض در اتاق مشاوره مجتمع خانواده که بیش از ۳۰ مورد به صلح و سازش ختم شده است، اشاره کرد.
وی فزود: اجرای طرحهای سفیران پیشگیری، طرح تبیینی خدماتی ده شب ده مسجد، برگزاری کارگاه شبیه سازی فرایندهای رسیدگی قضایی در ۵ دانشگاه استان، برگزاری دورههای آموزشی برای مشاوران املاک و خودرو در راستای آشنایی با قوانین، اصلاح مبایعه نامه عادی (آسیب شناسی دعاوی ناشی از اختلافات قراردادی)، ایجاد اتاق کودک و اتاق مشاور در مجتمع دادگاه خانواده و ایجاد کلینیک حقوقی و خانواده دانشگاه از دیگر اقدامات معاونت اجتماعی دادگستری استان اصفهان بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین جعفری در ادامه با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته به منظور کنترل مجرمان و کاهش جرم در سال ۱۴۰۳ و نوروز ۱۴۰۴ اظهار کرد: با هدف کاهش جرم در سال ۱۴۰۳ و ایام نوروز ۱۴۰۴ اجرای طرح جمع آوری و غربالگری معتادان متجاهر به صورت ماهانه، برپایی غرفههای صلح و سازش در شبهای قدر در گلستان شهدا و حرم مطهر زینبیه، پیگیری عدم اعطای مرخصی به سارقان حرفهای در این ایام از دیگر اقدامات بوده است.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات شورای پیشگیری با حوزههای قضایی به صورت برخط در ایام نوروز، اجرای طرحهای توقیف خودروهای تیزرو (شوتی) و حادثه ساز و طرح ساماندهی متکدیان و همچنین تولید پیامک و محتواهای پیشگیرانه با موضوعات مرتبط به ایام پایانی سال و نوروز به ویژه چهارشنبه سوری و مسافرتهای برون شهری و ارسال و انتشار در شبکههای اجتماعی در راستای افزایش آگاهیهای عمومی در دستور کار است.
وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیتها در رصد، پایش، کنترل و مهار مجرمان حرفهای و سابقهدار با هدف افزایش امنیت عمومی و کاهش جرایم علیه اموال و اشخاص و همچنین کنترل مجرمان در حوزههای سرقت، مواد مخدر، متهمان متواری و اراذل و اوباش با قاطعیت در حال انجام است.
انتهای پیام/