وکیل آنلاین

جستجوی پرسش پیگیری پرسش ارسال پرسش جدید
۲ بازدید ۱۴ ساعت پیش ۰ امتیاز
(مسعود)

تهدید

با سلام و احترام اینجانب علیه دو نفر در محل کار پرونده حقوقی دارم؛ کارفرما تهیدی کرده اگر دادخواستها را استرداد نکنی ؛ اخراجت میکنم؛ چیکار کنم؟
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۳۰ساعت:۱۹:۵۹

پاسخ وکیل آنلاین: به هرتیب اقدام کارفرما به اخراج غیرقانونی، قابل پیگیری از طریق مراجع تشخیص و حل اختلاف می باشد. 

۳ بازدید ۱۵ ساعت پیش ۰ امتیاز
(حسين)

سرقتي كه با ماشينم انجام شده

سلام دوستم ماشينم رو گرفت ازم رفته با اون دزدي كرده منم بي خبرم از كارش الان حكم جلب من اومده پلاك ماشينم رو دارن دوستم هم فراريه من بايد چكار كنم.
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۳۰ساعت:۱۹:۱۶

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق اصل شخصی بودن جرائم و مجازات یا اصل فردی بودن مسئولیت کیفری که از اصطلاحات علم حقوق بوده، به این معناست که هر کس برای تقصیری که مرتکب شده است مؤاخذه می‌گردد و هیچ کس را نمی‌توان برای فعلی که دیگری مرتکب شده است مسئول دانست.

از طرف دیگر اقدام شما در سپردن خودرو به دیگری، غلط بوده و می بایست لااقل نوشته ای در اینخصوص تنظیم می نمودید. اما به هر ترتیب باید بیان داشت هر ادعایی نیازمند اثبات است. چنانچه شما مدعی عدمارتکاب سرقت می باشید، می بایست ادعای خود را اثبات کنید. 

۱۴ بازدید ۳ روز پیش ۰ امتیاز
(فرید)

مبدا محاسبه خسارت تاخیر در تادیه چک

سلام. بنده سال 96 یه چک امانی بابت کاری به برادرم دادم و کار تموم شد و بنده چک رو از برادرم مطالبه کردم و ایشون گفت چک رو گم کردم و نیست که دوباره سال 401 رفتم پیشش گفتم چک رو بده که گفت گمش کردم نیست برو جلو چک‌رو بگیر که بنده این کار رو کردم الان مدعی شده که چک رو از بنده طلب داره و تا حالا که 403 هست چک رو برگشت نزده. الان مبخوام بدونم اگه شکایت کنه تاخیر تادیه چک از تاریخ سر رسید یعنی 96 محاسبه میشه یا از 403 که برگشت بزنه؟
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۲۷ساعت:۱۸:۵۹

پاسخ وکیل آنلاین: به صورت کلی و فارغ از فرض مورد پرسش، مبدا محاسبه خسارت تأخیر در تأدیه چک از زمانی است که چک سررسید می‌شود و تادیه آن انجام نمی‌شود. یعنی اگر تاریخ درج‌شده روی چک به پایان رسید و صاحب چک آن را پرداخت نکرد، از همان لحظه که چک به موعد خود نرسیده و پرداخت نشده است، می‌توان خسارت تأخیر را از تاریخ سررسید محاسبه کرد.

۱۵ بازدید ۳ روز پیش ۰ امتیاز
(محمود)

تصادف خودرو

سلام حدود یکسال پیش یه ماشین سواری پژو با ماشین من تصادف کرد که با حضور مامور راهنمایی و رانندگی، خودروی پژو مقصر شناخته شد و کارتهای ماشینها بین طرفین جابجا شد و مقصر پذیرفت تا خسارت را نقداً پرداخت نماید. لکن از آن تاریخ تاکنون به دلایل متعدد از پرداخت خسارت طفره می رود. چطور می توانم او را از طرق قانونی ملزم به جبران خسارت های وارده نمایم. با تشکر
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۲۷ساعت:۱۸:۱۱

پاسخ وکیل آنلاین: به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه و نسبت به طرح دعوای مطالبه خسارت اقدام نمایید. 

۸۹ بازدید ۱۸ روز پیش ۰ امتیاز
(مختار قنبرزاده)

مستثنیات دین

با سلام و عرض ادب همسرم با اجرای مهریه حکم توقیف کامیونت 6 تن بنده را توسط اداره ثبت گرفته گرفته، با توجه به اینکه این کامیونت وسیله امرار معاش بنده است و با این کامیون ماهیانه 25 میلیون اقساط را پرداخت می کنم که کلیه مدارک فعالیت ماشین اعم از پروانه فعالیت ماشین و پروانه اشتغال اینجانب و باربرگ های روزانه موجوده، اما اداره ثبت اعلام کرده که چون شما معلم هستید کامیونت شما باید توقیف شود در صورتی که حقوق معلمی بنده 11 میلیون است و با توقیف ماشین دچار عسر و حرج شدید می شوم، لازم به ذکر است که در نشست کمیسیون قضایی به صراحت اعلام گردیده که با توجه به مقتضیات اجتماعی و اقتصادی نسبت به افرادی که صاحب مشاغل متعدد هستند قانونگذار محدودیت و ممنوعیتی قائل نشده و در صورت احراز اشتغال محکوم علیه در جهت اجرای حکم نمی‌توان وسایل و ابزار کار محکوم علیه را (اگرچه شغل دوم محکوم علیه باشد) توقیف کرد، لذا خواهشمندم در صورت امکان برای حل این مشکل، بنده را راهنمایی فرمایید. با تشکر
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۱۲ساعت:۱۹:۳۶

پاسخ وکیل آنلاین: در خصوص پرس مذکور توجه شما را به ماده ۲۴ قانون نحوه اجرا محکومیت های مالی جلب می نماییم:

مستثنیات دین صرفاً شامل موارد زیر است:

الف - منزل مسکونی که عرفاً در شأن محکومٌ علیه در حالت اعسار او باشد.

ب - اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکومٌ علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.

ج - آذوقه موجود به قدر احتیاج محکومٌ علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفاً آذوقه ذخیره می‌شود.

د - کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شأن آن‌ها

ه– - وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آن‌ها و افراد تحت تکفل آن لازم است؛ و - تلفن مورد نیاز مدیون

ز - مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستأجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شأن او نباشد.

۱۰۷ بازدید ۲۷ روز پیش ۰ امتیاز
(محمدکاظم پروین)

نحوه و شرایط استفاده از آزادی مشروط

سلام وقت بخیر اینجانب در سال ۱۴۰۰محکوم و حکم قطعی شش ساله صادر گردید که خودم را به زندان شهرستان محل سکونت شهرستان داراب معرفی کردم و بعد هم درخواست انتقال پرونده رفاهی و قضایی را دادم که ارسال شد ، پس از گذشت سه سال و چهار ماه درخواست آزادی مشروط را دادم و پس از تاییدیه شورا زندان و قاضی ناظر و ریس دادگستری درخواست آزادی مشروط را به خرمشهر ارسال شد ، اما متاسفانه پس از دوماه هیچ جوابی به درخواست من داده نشده که ضمنا دو مرتبه هم نامه درخواست آزادی مشروط را ارسال کرده ام . و پیگیری هایی از طریق اجرای احکام خرمشهر میدهم ، متاسفانه هیچ توجهی نمی‌کنند شاغلین این مرجع قضایی در خرمشهر حال از شما درخواست راهنمایی جهت موثر قرار گرفتن پیگیری پرونده و درخواست آزادی مشروط و آیا امکان مخالفت با آزادی مشروط را دارد با داشتن شرایط آزادی مشروط قانونی و حتی بیش از حد نصاب قانونی...
تاریخ:۱۴۰۳/۰۸/۰۳ساعت:۱۲:۱۹

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی، در مورد محکومیت به حبس تعزیری، دادگاه صادر کننده حکم می‌تواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط را صادر کند:

الف- محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.
ب- حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمی‌شود.
پ- به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد.
ت- محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.
 انقضای مواعد فوق و همچنین مراتب مذکور در بند‌های (الف) و (ب) این ماده پس از گزارش رئیس زندان محل به تایید قاضی اجرای احکام میرسد. قاضی اجرای احکام موظف است مواعد مقرر و وضعیت زندانی را درباره تحقق شرایط مذکور بررسی و در صورت احراز آن، پیشنهاد آزادی مشروط را به دادگاه تقدیم نماید.

۱۱۴ بازدید ۳۰ روز پیش ۰ امتیاز
(بهنوش)

سو پیشینه موثر کیفری

سلام عرض ادب و احترام بنده به تازگی متوجه شدم سو پیشینه کیفری موثر دارم در صورتی که نه میدانم از کجاست و نه اینکه محکومیت کیفری داشتم زندان چند روز ۷روز بازداشت بودم و ۱بار هم سال ۹۳بدون هیچ بازداشتی اعاده دادرسی نمودم و برایت گرفتم در سال ۹۹وای محکومیت قطعی نداشتم و حال بیمار هستم و تحت درمان برام زده کیفری موثر دارید از کجا بفهمم از کدام شعبه و کجا بوده است و کی رفع میشه و به چه دلیل بوده است تا پارسال هیچ سابقه ای نداشتم یهو امسال از سامانه گرفتم زده اینجور حال برای درمان سرطان می‌خوام مراجعه کنم وقت سفارت میگن سو پیشینه میخواهیم مقدور هست راهنمایی نمایید من وکیل بگیرم و چه کنم؟؟؟
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۳۰ساعت:۲۱:۵۲

پاسخ وکیل آنلاین: به اداره سجل کیفری به صورت حضوری مراجعه نمایید. 

۹۷ بازدید ۳۰ روز پیش ۰ امتیاز
(بهمن)

صلاحیت رسیدگی قضایی

سلام.قرادادی بابت خرید تور مسافرتی در تهران منعقد شده .مسافر اقدام به مسدودی یکی از حسابهای شرکت از طریق پلیس فتا خراسان جنوبی اقدام کرده .چطوری نمیدونم.پلیس فتا هم طی تماس تلفنی از دادن شماره دستور و شعبه قضایی استنکاف میکنه.افسر پرونده میگه خودم حلش میکنم.تقریبا یک ماه هست و هیچ اقدامی هم نمیکنن.سوال اینکه ایا پلیس فتا درمقام ضابط میتونه مستقیما وارد دعوای حقوقی بشه واز مشهد حساب را مسدود کنه.یا بر فرض اینکه اگر جرمی در فضای مجازی شده باید ارجاع بده به محل وقوع جرم.؟؟؟ممنون
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۳۰ساعت:۲۱:۳۹

پاسخ وکیل آنلاین: ملاک رسیدگی محل وقوع جرم همان محلی است که مالباخته مال خود را از دست داده می باشد.

۹۲ بازدید ۳۰ روز پیش ۰ امتیاز
(سحر)

ملکی که به نام نیست

سال ها پیش پدرم و عموم ملکی خریداری کردندکه به نام عموم بوده و مدتی در تصرف خودشون بود و مدتی هم اجاره دادند حالا بعد از چند سال عموم میگه تو حقی از اینجا نداری.پدرم هم فقط یه اجاره نامه که قید شده اجاره دهندگان اسم پدرم و عموم نوشته شده و اجاره هایی که واسش واریز شده و ی چندتا شاهد داره.میشه کمک کنید باید چیکار کنیم که پدرم حقش را بگیره ؟؟
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۳۰ساعت:۱۸:۰۱

پاسخ وکیل آنلاین: پدرتان می بایست دعوای اثبات مالکیت به طرفیت شریک خود مطرح و با استفاده از شهود ادعای خود را ثابت کند. 

۹۲ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(سجاد)

کلاهبرداری

سلام بنده زعفران در سایت دیوار آگهی کردم شخصی تماس گرفت و خواستار همه مقدار زعفران شد بعد از ارسال فیلم و عکس به دلیل اینک در مشهد حضور ندارد ، توافق گردید تا شخصی را برای تحویل بفرستد و هزینه را واریز کند و زعفران را تحویل بگیرد شخص به درب منزل بنده با شخصی دیگر آمد و هزینه زعفران مبلغ ۱۰۰ میلیون را حساب به حساب واریز کرد و بعد از واریز شدن وجه زعفران را تحویل گرفت و رفت ، فردای آن روز طی تماس پلیس فتا متوجه به واریزی وجه مسروقه و مسدودی حسابم شدم و بعد از برسی های بیشتر متوجه شدم که پول از حساب شخص الف برداشته شده و به حساب شخص به رفته و در نهایت به حساب بنده واریز شده است هر دو شخص الف و ب از بنده شکایت کرده اند تحت عنوان کلاهبرداری ( فیشینگ ) و حساب بنده حدودا ۳ ماه است مسدوده و وجه مذکور بلوکه است یک شاکی در تهران و شاکی دیگر سقز کردستان و بنده ساکن مشهد هستم به دلیل اینک ثنا نداشتم هیچ ابلاغی برام نیومده البته همون روزی ک فهمیدم ازم شکایت شده ثنا ثبت کردم اما از اون زمان هیچ پرونده ای توی سایت ثبت نشده ضمناً در همان ابتدا امر نسبت به شخص خریدار و تحویل گیرنده شکایت کیری به عنوان کلاهبرداری مطرح کردم زیرا پلاک ماشین شون افتاده بود و همینطور فیلم دوربین چهره هاشون واضح بود اما ارجاع نشد به دلیل اینک مالی فروختم و پول شو گرفتم هیچ عمل خلافی واقع نشده و صرفا باید در مقام دفاع اثبات عدم کلاهبرداری کنم چطوری میتونم پرونده مو از مشهد پیگیری کنم تا حسابم باز بشه و یا چرا نسبت به اون اشخاص ک جنبه عمومی داره پیگردی صورت نمیگیره
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۷ساعت:۱۵:۱۲

پاسخ وکیل آنلاین: به هر ترتیب وجوه متعلق به دیگران که به صورت نامشروع و غیر قانونی به حساب شما واریز شده، می بایست به حساب صاحبان آن مسترد شود. اما شما می توانید نسبت به طرح شکایت و شناسایی افرادیکه مبادرت به دسترسی غیرمجاز به حساب بانکی دیگران و واریز آن به حساب شما گردیده اند نمایید. 

۱۰۵ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(ماهرخ فیروزی قرابقلو)

نحوه پیگیری پرونده برای ارجاع به اجرای احکام

با سلام پرونده بطلان معامله به علت محجور بودن بعد از درخواست صدور اجرائیه تقاضای اجرای حکم در ۸ خرداد سال جاری کردم. شعبه بدوی پرونده را به آرای احکام ارسال نکرده است.اجازه ورود به داخل دادگاه حقوقی بدون نوبت نمی دهند.سایت هم زمان ملاقات تعیین نمی کندکه زمانی را برای پی گیری حضوری انتخاب کنم. چکار کنم ؟
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۵ساعت:۱۴:۰۰

پاسخ وکیل آنلاین: به دفتر خدمات قضایی مراجعه و از آن طریق نوبت اخذ نمایید. 

۱۰۵ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(عبداله زبردست)

درخواست ابطال رای داوری(داخلی)و ابطال اجرائیه

باسلام واحترام موضوع: درخواست ابطال رای داوری و ابطال اجرائیه رای داوری به جهت عدم ابلاغ قانونی رأی داوری. در متن مبایعنامه تنظیمی ( به صورت چاپ شده) طرفین ملزم شده‌اند که به تمام اختلافات احتمالی قراردادی از طریق داوری رسیدگی گردد. بین طرفین در مدت زمان داوری و نحوه ابلاغ رأی داوری توافقی صورت نگرفته است. داوران محترم به اختلافات طرفین رسیدگی و درخارج از مهلت قانونی سه ماهه مبادرت به صدور رأی می نمایند، رای داوری توسط شخص داوران به دفتر دادگاه صلاحیت دار تحویل داده نمی‌شود و دادنامه رأی داوری نیز از طریق دادگاه به شیوه قانونی به طرفین ابلاغ نمی گردد. محکوم له رای داوری از دادگاه درخواست اجرائیه رای داوری تقاضا می‌نماید، وقاضی محترم نیز بدون احراز اینکه آیا رای داوری مطابق قانون به محکوم علیه ابلاغ شده است یا خیر؟ دستور اجرائیه و توقیف و مزایده فروش ساختمان مسکونی محکوم‌ علیه را می دهد. سوال : 1_ اینجانب به عنوان محکوم علیه چگونه میتوانم این رای داوری و اجرائیه را ابطال نمایم و عنوان صحیح خواسته چه باید ذکر گردد؟ سوال2_ اینجانب به دادگاه مراجعه و قاضی رسیدگی کننده می‌گویم که رأی داوری به طریق قانونی ابلاغ نشده است تا مهلت قانونی اعتراض شروع شود ؛ در پاسخ می‌گوید که برگه اجرائیه که برای شما ابلاغ شده بود چه اعتراض نکردی ، مهلت بیست روز شما از همان روز ابلاغ برگه اجرائیه میباشد و مهلت قانونی پایان یافته حق اعتراض نداری. تکلیف من نگون بخت چیست ، لطفا راهکار قانونی جهت احقاق حق خویش به اینجانب راهنمایی بفرمایید تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.( در ضمن رای داوری نیز در خارج از مهلت قانونی سه ماهه صادر شده است) و داوران نیز از قضات محترم بازنشسته دادگستری میباشند با سپاس فراوان
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۵ساعت:۱۳:۲۹

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی، رأی داوری در موارد زیر باطل است و قابلیت اجرایی ندارد:

۱- رأی صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.

۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رأی صادر کرده است.

۳- داور خارج از حدود اختیار خود رأی صادر نموده باشد. در این صورت فقط آن قسمت از رأی که خارج از اختیارات داور است ابطال می‌گردد.

۴- رأی داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.

۵- رأی داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.

۶- رأی به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده‌اند.

۷- قرارداد رجوع به داوری بی‌اعتبار بوده باشد.

۱۰۳ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(مهدی محسنی)

ممنوع الخدمات کردن

شخصی را مطالبه وجه حقوقی دارم . حکم جلب سیار سه بار تمدید و استعلامات نتونستم آدرس متواری را بیابم . دادگاه هم برای ممنوع الخدمات طرف جواب میده فاقد وجاهت قانونی است . چطور ممنوع الخدمات ش کنم تا بباد شعبه و حکم اجرا بشه
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۵ساعت:۱۳:۰۷

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق بخشنامه مصوب از طرف ریاست محترم قوه قضائیه، از آنجا که این قبیل محدودیت ها موجب محرومیت اشخاص از حقوق مدنی و شهروندی از جمله ممانعت از تبادل اطلاعات مرتبط بیماران جهت تهیه دارو، ملزومات و خدمات پزشکی و محدودیت برای خانواده ها در ثبت ازدواج و طلاق، اخذ شناسنامه برای فرزندان که نقشی در فرایند ارتکاب جرم نداشته و به طور کلی ناقض حقوق اساسی اشخاص است.

و با توجه به اینکه در قوانین فعلی نصی در خصوص جواز محرومیت از دریافت خدمات هویتی و سجلی به منظور دسترسی به متهم یا محکوم علیه وجود ندارد، احضار با جلب برای اجرای احکام قطعی کیفری به همان نحو است که در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ مواد ۴۸۴ به بعد به ویژه ماده ۵۰۰ قانون موصوف پیش بینی شده است.

وظیفه اجرای احکام صرفا اجرای محکومیت های مالی مندرج در دادنامه می باشد و تحمیل مجازات دیگر به محکوم علیه فاقد مجوز قانونی است.

لذا محروم نمودن اشخاص از حقوق شهروندی با استفاده از مسدودسازی کدملی، فاقد وجاهت قانونی بوده و لازم است مراجع قضایی از این اقدامات اجتناب ورزند.

۹۶ بازدید ۱ ماه پیش ۰ امتیاز
(لیلا)

اختلاف بین بازپرس و دادستان

باسلام و احترام اگر پرونده ای در بازپرسی در مرحله رسیدگی و تحقیقات مقدماتی باشد و در نهایت بازپرس رای منع تعقیب صادر نماید اما این رای مورد تایید دادستان قرار نگیرد تگلیف چیست ؟ درواقع اگر بین دادستان و بازپرس در صدور رای نهایی اختلاف باشد و این اختلاف پابرجا بماند تکلیف پرونده چه خواهد شد؟ باتشکر
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۵ساعت:۱۲:۵۱

پاسخ وکیل آنلاین: در خصوص اختلاف میان بازپرس و دادستان توجه شما را به مواد ذیل جلب می‌نماییم:

مطابق ماده ۲۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری، هرگاه علت بازداشت مرتفع شود و موجب دیگری برای ادامه آن نباشد، بازپرس با موافقت دادستان فوری از متهم رفع بازداشت می‌کند. در صورت مخالفت دادستان با تصمیم بازپرس، حل اختلاف با دادگاه صالح است. اگر متهم نیز موجبات بازداشت را مرتفع بداند، می‌تواند فک قرار بازداشت یا تبدیل آن را از بازپرس تقاضا کند. بازپرس به طورفوری و حداکثر ظرف پنج روز به طور مستدل راجع به درخواست متهم اظهار نظر می‌کند. در صورت رد درخواست، مراتب در پرونده ثبت و قرار رد به متهم ابلاغ می‌شود و متهم می‌تواند ظرف ده روز به آن اعتراض کند. متهم در هر ماه فقط یک بار می‌تواند این درخواست را مطرح کند. این در حالی است که برابر با ماده ۲۴۵ قانون مذکور، دادگاه صالح موضوع مواد (۲۴۰)، (۲۴۲) و (۲۴۴) این قانون مکلف است در وقت فوق العاده به اختلاف دادستان و بازپرس یا اعتراض متهم رسیدگی نماید. تصمیم دادگاه قطعی است.

ماده ۲۶۹ قانون مذکور بیان میدارد، در هر مورد که دادستان با عقیده بازپرس مخالف باشد و بازپرس بر عقیده خود اصرار کند، پرونده برای حل اختلاف، به دادگاه صالح ارسال و طبق تصمیم دادگاه عمل می‌شود. این در حالی است که مطابق ماده ۲۷۱ قانون مذکور، مرجع حل اختلاف بین دادستان و بازپرس و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرار‌های قابل اعتراض، با دادگاهی است که صلاحیت رسیدگی به آن اتهام را دارد. چنانچه دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک در حوزه قضائی دادسرا تشکیل نشده باشد، دادگاه کیفری دو محل، صالح به رسیدگی است.

اما در خصوص اختلاف دادستان و بازپرس در صلاحیت، نوع جرم یا مصادیق قانونی‌آن، حل‌اختلاف با دادگاه کیفری دویی است که دادسرا در معیت آن انجام‌ وظیفه می‌کند. این در حالی است که مطابق ماده ۲۷۳ قانون مذکور، حل اختلاف بین بازپرس و دادستان و رسیدگی به اعتراض شاکی یا متهم نسبت به قرار‌های قابل اعتراض، در جلسه فوق‏العاده دادگاه صورت می‏گیرد.

تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی است، مگر در مورد قرار‌های منع یا موقوفی تعقیب در جرائم موضوع بند‌های (الف)، (ب)، (پ) و (ت) ماده (۳۰۲) این قانون که در صورت تأیید، این قرار‌ها مطابق مقررات قابل تجدیدنظر است.

۱۲۱ بازدید ۱ ماه پیش ۲ امتیاز
(رهبر)

مراجع دسته بندی جرائم

باسلام جهت عدم اطناب کلام تشریح مورددر سامانه ثبت شده بصورت کلی اینکه اگر فردی انکار ازدواج کند و جهت اخاذی موارد خصوصی و موارد محرمیت را اشاعه دهد وبیان ننماید که همسر فرد میباشد جهت عدم اشاعه این مساله گفرامیز کدام مرجع قضایی سریعتر بررسی مینماید باتشکر
تاریخ:۱۴۰۳/۰۷/۲۲ساعت:۲۰:۱۵

پاسخ وکیل آنلاین: به هر ترتیب انتشار محتوای شخصی و خصوصی حتی با وجود رابطه زوجیت ممنوع بوده و خلاف قانون میباشد. 

۱