اقدامات قوه قضاییه در تحقق شعار سال و حمایت از چرخه تولید و اشتغال طی یک سال گذشته

با وجود اینکه قوه قضاییه مسئولیت مستقیمی در حوزه تولید، صنعت و اقتصاد ندارد، اما به جهت تاکیدات مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال و دستورات موکد حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، در ادامه اقدامات سالهای قبل، در سال ۱۴۰۳ نیز، گامهای موثر و قابل توجهی، در مسیر حمایت از تولید از سوی دستگاه قضایی کشور برداشته شده است.
بهطوری که یکی از محورهای ثابت برنامه سفرهای استانی ریاست دستگاه قضا در این سال نیز رفع موانع تولید و به تبع آن ایجاد اشتغال و دیدار با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان و گفتوگو با آنها بوده است. این امر دلالت بر توجه هرچه بیشتر رئیس عدلیه به مسأله تولید، صنعت و اشتغال دارد.
به همین منظور تلاش شده است، رسیدگیهای قضایی در حوزه اقتصادی و تولیدی بیشتر به سمت حمایت از تولید و اشتغال گرایش داشته باشد و اعمال مجازاتها کمترین خلل را به این حوزه وارد کند.
تاکید رئیس قوه قضاییه بر تحقق شعار سال و حمایت از تولید در سال ۱۴۰۳
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه، در پیام نوروزی ابتدای سال ۱۴۰۳، ضمن تاکید بر حفاظت و صیانت از سرمایههای مردم اظهار داشت: در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیتها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدتهایی را داشت؛ علیرغم اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمحنظر رهبری معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد. قدر مسلّم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران گردد؛ لهذا در سال پیشرو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایهگذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.
قاضیالقضات در نشست شورایعالی قوه قضاییه (ششم فرودین ۱۴۰۳) به تبیین و تشریح الزامات تحققِ راهبردِ «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداخت و گفت: در مسیر تحقق عینی و عملیِ راهبرد «جهش تولید با مشارکت مردم» ضروری است که بیش از گذشته به امر خطیر رفع موانع تولید اهتمام داشته باشیم و هر سه قوه با هماهنگی یکدیگر نسبت به شناسایی موانع تولید و رسیدن به وحدتنظر در این مقوله و اقدام عملی برای رفع این موانع، کوشا باشند.
همچنین رئیس عدلیه در نشست شورایعالی قوه قضاییه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) در رابطه با منظور و مقصود دستگاه قضا در حمایت از تولید بیان داشت: بدیهی است منظور و مقصود ما از حمایتگری، شامل حال آن دسته از محتکران و مفسدان و متقلبان در عرصه اقتصاد و تولید نمیشود؛ با این دسته وفق قانون، با قاطعیت برخورد خواهد شد؛ لکن منظور ما از حمایتگری، آن است که موانع را از سر راه آن دسته از فعالان اقتصادی و تولیدگران و کارآفرینان که میخواهند با سرمایه خود، به رشد و توسعه تولید و اقتصاد کشور کمک کنند، برداریم.
در این گزارش، مهمترین اقدامات دستگاه قضا در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) ارائه میشود.
دیدارها و گفتوگوهای بیواسطه رئیس قوه قضاییه با فعالان اقتصادی، کارآفرینان، صنعتگران و تولیدکنندگان
یکی از برنامههای اصلی حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای از زمان تصدی مسئولیت دستگاه قضا، حمایت از تولید و رفع موانع تولید بوده است. در همین راستا رئیس قوه قضاییه، دیدارهای متعددی با تصمیمگیران اقتصادی، تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی، کارآفرینان و صنعتگران داشته است تا به طور مستقیم و بیواسطه در جریان مسائل و مشکلات این اشخاص قرار بگیرد و ضمن تبادل نظر با آنها، دستورات لازم برای رفع مشکلات تولیدی را صادر کند.
برخی دیدارهای رئیس قوه قضاییه با فعالان حوزه اقتصادی در یک سال گذشته:
- دیدار رئیس قوه قضاییه با رؤسای مناطق آزاد، کارآفرینان و صنعتگران استان هرمزگان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳)
- دیدار رئیس قوه قضاییه با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان سمنان (۵ مهر ۱۴۰۳)
- نشست رئیس دستگاه قضا با اعضای کمیسیون «صنایع و معادن» مجلس (۶ آبان ۱۴۰۳)
- دیدار رئیس قوه قضاییه با فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، کارآفرینان و متولیان شرکتهای دانشبنیان استان تهران (۲۸ آبان ۱۴۰۳)
- نشست رئیس قوه قضاییه با فعالان اقتصادی، دستاندرکاران شرکتهای دانشبنیان و بازرگانان استان کرمانشاه (۲۲ آذر ۱۴۰۳)
- نشست هماندیشی نمایندگان منتخب بانکهای غیردولتی با رئیس قوه قضاییه (۱۸ دی ۱۴۰۳)
رئیس دستگاه قضا و مسئولان قضایی، علاوه بر دیدار با فعالان اقتصادی در راستای رفع موانع تولید و حمایت از تولییدکنندگان و فعالان اقتصادی در سال ۱۴۰۳، از کارخانهها و کارگاههای تولیدی، نیز بازدید کردند و اقدامات موثری انجام دادهاند که برخی از این اقدامات به این شرح است:
بازدید رئیس قوه قضاییه از کارخانه ذوبآهن ارومیه
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نخستین برنامه از سفر خود به استان آذربایجان غربی (۹ اسفند ۱۴۰۳)، در راستای حمایت از جهش تولید و رفع موانع تولید، از کارخانه ذوبآهن ارومیه بازدید کرد.
در جریان بازدید رئیس دستگاه قضا از کارخانه ذوبآهن ارومیه و احیای این واحد تولیدی پس از چهار سال تعطیلی و رکود، در نتیجه حمایتها و مساعدتهای دستگاه قضایی، یکی از سرمایهگذاران این بنگاه تولیدی، در خلال گفتوگو با رئیس قوه قضاییه گفت: موضوع احیای کارخانه ذوبآهن ارومیه بالغ بر سه سال در «ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان آذربایجان غربی» قفل شده بود، اما مقامات قضایی ظرف یک هفته و در عرض دو جلسه، مشکلات و موانع موجود را رفع کردند و بدینواسطه موضوع ارسال برق نیز به این کارخانه که برخی معتقد بودند دو سال طول میکشد، ظرف سه روز مرتفع شد و پس از آن ما توانستیم ظرف یک هفته خط تولید شمش فولاد را راهاندازی کنیم و خط تولید نَورد نیز به زودی افتتاح میشود.
رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان این سرمایهگذار تولیدی، خطاب به او گفت: کارخانه ذوبآهن ارومیه را به یک نماد و الگو در کشور تبدیل کنید و نشان دهید بخش خصوصی میتواند کارخانهای را پس از چند سال تعطیلی و رکود، احیا کند. باید این فرهنگ را در کشور ایجاد کنیم که بخش خصوصی میتواند در جهش تولید و تقویت بنیه اقتصادی کشور، نقش عمده ایفا کند.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: در مواقع و مواردی، یک واحد تولیدی با صرف تلاشهای بسیار احیا میشود، اما با یک مانع کوچک، مجدد زمینگیر میشود؛ شما سرمایهگذاران و جهادگران عرصه تولید بهگونهای تدبیر کنید که پس از احیای واحدهای تولیدی، این واحدها بواسطه یک مانع کوچک، مجدد تعطیل نشوند؛ ما مسئولان نیز در این مسیر کمککار شما خواهیم بود.
بازدید معاون اول قوه قضاییه از سه واحد تولیدی و حل مشکل اسناد مالکیت شهرک شمسآباد پس از ۱۲ سال
در راستای دستور رئیس قوه قضاییه، معاون اول قوه قضاییه در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور در شهرک صنعتی شمسآباد از واحد تولیدی و صنعتی «ونوس شیشه»، «جهان کریستال» و «لوله و پروفیل کیهان» بازدید و در جریان روند تولید و مشکلات این واحدها قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی در این بازدید بیان کرد: در راستای جهش تولید باید موانع مشکلات و آسیبهایی که در این بخش وجود دارد را احصا، شناسایی و مشکلات مرتبط با حوزههای مختلف تقنینی، اجرایی و قضایی را برطرف کنیم.
پس از بازدید معاون اول قوه قضاییه، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران، وزیر صنعت، معدن و تجارت، علیرضا فخاری استاندار تهران، مقیمی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، در نشست با جمعی از تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و مسئولان اتاق بازرگانی در شهرک صنعتی شمسآباد مطالبی را بیان کردند و تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی نیز پس از بیان مشکلات و درخواستهای خود از معاون اول قوه قضاییه خواستار تشکیل مجدد نشستی دیگر به منظور ارائه نظرات، پیشنهادات و مشکلات خود شدند که با موافقت همراه شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه این بازدید از نقض حکم خلع ید به مساحت ۳۶۴ هکتار از اراضی شهرک صنعتی عباسآباد که بیش از ۲۲۰ واحد تولیدی و صنعتی فعال در محدوده این اراضی مشغول به فعالیت بودند، خبر داد و گفت: همچنین نقض حکم ابطال سند مالکیت ۲۳ هکتار از اراضی شهرک صنعتی دماوند ۲ و ایجاد شرایط لازم برای پذیرش متقاضیان جدید و امکان صدور ۴۷ هکتار سند مالکیت جدید برای شهرک صنعتی دماوند در نتیجه نقض دادنامه مذکور از جمله اقداماتی است که در جهت حمایت از چرخه تولید و صنعت در دادگستری کل استان تهران صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به رفع مشکل تنش آبی شهرک صنعتی شمسآباد از طریق خط انتقال آب از تصفیه خانه اسلامشهر و صدور مجوز حفاری دو حلقه چاه آب عنوان کرد: با پیگیری دستگاه قضا، مشکل اسناد مالکیت شهرک شمسآباد پس از ۱۲ سال وقفه حل و بیش از هزار و ۶۰۰ فقره سند مالکیت تک برگی صادر شد.
بازدید دادستان تهران از شرکت شهاب خودرو بهمنظور رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی کارخانه
در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال ۱۴۰۳ را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند، همچنین حسب دستور رئیس قوه قضاییه به مدیران قضایی در جهت حمایت از تولید، علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳ به همراه هیئت قضایی، مدیرعامل بانک صادرات، مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران، مدیرکل امور مالیاتی مودیان متوسط تهران، مدیرعامل و مدیران شرکت خودروسازی شهاب خودرو از بخشهای مختلف این کارخانه بازدید کردند.
دادستان تهران در جریان این بازدید از نحوه فعالیت، میزان تولیدات، مشکلات شرکت شهاب خودرو مطلع شد و بلافاصله با دستور تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی دادستانی در محل کارخانه، مشکلات موجود استماع، مصوبات لازم تدوین و به مدیران حاضر ابلاغ شد.
وی در پایان بازدید به گفتوگوی چهره به چهره با کارگران شرکت پرداخت و کارگران خدوم نیز مشکلات خود را بیان و خواستار حل آنها شدند. متعاقباً دستورات لازم خطاب به مدیران حاضر درجهت حل مشکلات ابرازی صادر شد.
برای تسریع در حل مشکلات شرکت، پس از بازدید، بلافاصله جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی دادستانی تهران در محل کارخانه، تشکیل و با طرح یک به یک مسائل موجود و استماع توضیحات مدیران، مصوبات لازم به منظور حل مشکلات شرکت تدوین و در محل به مدیران مربوطه ابلاغ شد و بنابر مصوبات ابلاغی با همکاری مدیران حاضر مقرر شد بدهی بانکی، مالیاتی و بیمهای کارخانه به صورت اقساط پرداخت شود. همچنین مقرر شد مطالبات کارخانه از شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران نیز به ازای انجام تعهدات قراردادی پرداخت شود.
برخی دیگر از مهمترین مصادیق اقدامات دستگاه قضا در حمایت از صنعتگران و رفع موانع تولید عبارتند از:
- احیا و راهاندازی ۶۸ واحد تولیدی و ارسال ۵۳۵ نامه و گزارش هشداری به دستگاههای اجرایی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳
- جلوگیری از تعطیلی ۲۸ واحد تولیدی جلوگیری و حفظ ۲۲ هزار و ۵۳۰ مورد اشتغال با همت دستگاه قضایی استان کرمان طی ۷ ماهه نخست ۱۴۰۳
- احیای ۴۷ واحد تولیدی با حمایت ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان خوزستان احیا و ایجاد ۲ هزار فرصت شغلی طی ۸ ماهه نخست ۱۴۰۳
- احیای ۳۷ واحد تولیدی و کمک به حفظ یا ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۰ هزار نفر با ورود دستگاه قضایی استان البرز در ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳
- دستور دادستان تهران بهمنظور برنامهریزی در جهت تکمیل فرایند استانداردسازی محصولات یک شرکت خودروسازی و جلوگیری از بیکاری ۴ هزار نیروی کار
- رسیدگی به مشکل بیش از ۴۷۲ واحد تولیدی و صنعتی در سال ۱۴۰۳ در استان خراسان رضوی
- بازگشت ۳۰۰ کارگر یک واحد تولیدی به چرخه تولید و اشتغال با کمک ستاد اقتصادی مقاومتی دادگستری شهرستان شوشتر
- توسعه بزرگترین مجتمع گلخانهای شمال کشور با حمایتهای قضایی دادگستری استان گلستان و کمک به اشتغال مستقیم ۲۱۰ نفر
- فعالیت ۲۲ واحد تولیدی دارای حکم ورشکستگی تحت نظارت اداره تصفیه امور ورشکستگی دادگستری کل استان مازندران
- حل و فصل اختلاف چندساله یک شرکت تولیدی با کشاورزان در تاکستان با ورود دستگاه قضا
- بازدید معاون تولیدی سازمان بازرسی از چهار واحد تولیدی در شهرستان رباطکریم و حل مشکل صدور مجوز یک کارخانه
- احیای یک واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا با حمایت دادگستری استان فارس و اشتغال ۱۰۰ کارگر در این واحد صنعتی
- بررسی مشکلات ۱۰ واحد تولیدی استان آذربایجان غربی در کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری
- رسیدگی معاون دادستان کل کشور به مشکلات حقوقی ۱۷ نفر از تولیدکنندگان در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه
- جلوگیری از بیکاری ۴ هزار کارگر در واحدهای تولیدی با حمایت قضایی دادگستری فارس
- رفع مشکلات ۳۳۰ واحد تولیدی در استان گلستان با حمایتهای قضایی
- رسیدگی رئیس کل دادگستری مازندران به مشکلات ۴ واحد تولیدی و گردشگری در گلوگاه
- احیا و جلوگیری از تعطیلی ۱۱ واحد تولیدی و حفظ و ایجاد اشتغال برای بیش از ۲ هزار بوشهری در نتیجه اقدامات دستگاه قضایی این استان
- بازدید معاون دادستان مرکز استان لرستان از واحدهای تولیدی شهرستان خرمآباد و رفع مشکلات ۴ واحد تولیدی
- جلوگیری از بیکاری ۴ هزار کارگر شرکت آلومینیوم ایران با حمایتهای دادگستری استان خوزستان
- رفع مشکلات پالایشگاه پترو پارس با پیگیریهای دادستان شوشتر و بازگشت ۲۱۷ نفر به کار
- جلوگیری از تعطیلی یک واحد تولیدی با تلاش دادگاه عمومی بخش عقدا در استان یزد و حفظ ۵۰۰ فرصت شغلی
- صدور پروانه بهرهبرداری کارخانه خودروسازی رفسنجان با ورود سازمان بازرسی کل کشور
- ورود دادگستری خراسان شمالی به رفع مشکلات دو واحد تولیدی
- حفظ، ایجاد اشتغال و جلوگیری از بیکاری بیش از ۱۰۳ هزار کارگر با حمایتهای دستگاه قضایی از ۶۰۸ واحد تولیدی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳
- رفع مشکل اختلاف گمرکی شرکت پتروشیمی کردستان با ورود دادگستری استان
- فعالیت ۲ شرکت تجاری ورشکسته با ورود دستگاه قضایی مازندران
- جلوگیری از بیکاری ۷ هزار نفر در شرکت فولاد زرند ایرانیان با حمایت دستگاه قضایی
- حل مشکلات ۹ واحد تولیدی در کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری آذربایجان غربی
- احیای ۲۸ واحد تولیدی در استان کرمانشاه و جلوگیری از بیکار شدن ۱۰۵۰۰ نفر نیروی کار
این موارد تنها بخشی از اقدامات قوه قضاییه در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید و اشتغال و رفع موانع تولید در کشور است. در همین راستا تمام اخبار مربوط به احیای واحدهای تولیدی و کمک به اشتغال کارگران توسط دستگاه قضایی در سراسر کشور در سال ۱۴۰۲ به صورت روزانه توسط خبرگزاری میزان به اطلاع مردم رسیده است.
انتهای پیام/