گفت‌وگو|

ضرورت تزریق واکسن پنوموکوک برای نوزادان بالای ۲ ماه؛ از مقابله با سینه پهلو و مننژیت نوزادان تا کاهش عفونت‌های خون، مغز و ریه

7:56 - 16 مرداد 1403
کد خبر: ۴۷۸۶۴۸۲
ضرورت تزریق واکسن پنوموکوک برای نوزادان بالای ۲ ماه؛ از مقابله با سینه پهلو و مننژیت نوزادان تا کاهش عفونت‌های خون، مغز و ریه
یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان به بیان توضیحاتی درباره ضرورت تزریق واکسن پنوموکوک پرداخت و گفت: عملکرد اصلی این واکسن پیشگیری از سینه پهلو و مننژیت نوزادان است البته این واکسن تا حدودی از عفونت‌های تنفسی نظیر عفونت سینوس‌ها نیز جلوگیری می‌کند.

علیرضا ناطقیان در گفت‌وگو با میزان با توجه به آغاز تزریق واکسن پنوموکوک به کودکان گفت: بیش از ۱۰ سال منتظر ورود واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشور بودیم و این در حالیست که بیش از ۱۵۰ کشور دنیا سال‌ها است که تزریق این واکسن را در برنامه واکسیناسیونشان دارند.  

عملکرد اصلی واکسن پنوموکوک پیشگیری از سینه پهلو و مننژیت نوزادان است

وی ضمن اشاره به اینکه واکسن پنوموکوک می‌تواند برای تمام شیرخواران ۲ ماه به بالا مورد استفاده قرار گیرد، ادامه داد: عملکرد اصلی این واکسن پیشگیری از سینه پهلو و مننژیت نوزادان است البته این واکسن تا حدودی از عفونت‌های تنفسی نظیر عفونت سینوس‌ها نیز جلوگیری می‌کند. به طور کلی این واکسن به دلیل نقطه ضعف نوزادان شیر خوار در برابر میکروب پنوموکوک استفاده می‌شود و به نوزادان کمک می‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان با بیان اینکه واکسن پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های خون، مغز، ریه و.. را در سطح کشور به میزان قابل توجهی کاهش دهد، افزود: این واکسن از ۲ ماهگی تزریق می‌شود و طبق برنامه واکسیناسیون جدید ۳ دز آن در ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی به نوزادان زده می‌شود.

این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه فعلا برنامه‌ای در کشور برای تزریق این واکسن به سنین بالاتر وجود ندارد، بیان کرد: واکسن‌های مشابهی وجود دارد که برای افرادی که شرایط خاص دارند، از سال‌ها پیش مورد استفاده قرار می‌گرفته است‌.

تزریق واکسن پنوموکوک به چه افرادی توصیه می‌شود؟

ناطقیان گفت: به افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، مبتلایان به سرطان و دیابت، افراد دچار نقص ایمنی و مشکلات کلیوی، بیمارانی که پیوند اعضا و پیوند حلزون گوش انجام دادند، کودکانی که آسیب‌های فیزیکی شدید دارند، افرادی که بیمار‌های مرتبط با کم خونی مادرزادی دارند و افرادی طحالشان دچار مشکل و یا برداشته شده است، توصیه می‌شود که اگر در برنامه واکسیناسیون کشور واکسن پنوموکوک را تزریق نکردند حتما به صورت جداگانه آن را دریافت کنند.

انتهای پیام/

 


برچسب ها: واکسن پنوموکوک

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *