گفت‌وگو|

چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟ توصیه‌های یک پزشک درباره زمان مناسب تزریق واکسن

8:00 - 28 شهريور 1403
کد خبر: ۴۷۹۳۲۱۲
چه کسانی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟ توصیه‌های یک پزشک درباره زمان مناسب تزریق واکسن
یک متخصص بیماری‌های عفونی ضمن اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا به افرادی توصیه می‌شود که در معرض ابتلا به نوع شدید و پرعارضه این بیماری قرار دارند گفت: اگر فردی امسال دچار بیماری آنفلوآنزا شده است دیگر نیازی نیست که واکسن تزریق کند.

آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با میزان درباره اینکه چه افرادی باید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؟ گفت: تزریق این واکسن به افرادی توصیه می‌شود که در معرض ابتلا به نوع شدید و پرعارضه این بیماری قرار دارند و ابتلا به آنفلوآنزا برایشان خطرناک است از جمله این افراد می‌توان به کسانی که دچار بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی، کبدی، کلیوی و دیابت هستند، بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند، مادران باردار، بیماران پیوند اعضا، کودکان بین ۶ ماه تا ۵ ساله، بیمارانی که دچار سکته مغزی شده اند و سالمندان اشاره کرد. تزریق واکسن به این افراد کمک می‌کند که دچار این بیماری نشوند و یا در صورت ابتلا به نوع شدیدش مبتلا نشوند.

زمان مناسب برای تزریق واکسن آنفلوآنزا از نیمه شهریور تا نیمه آبان است

وی ضمن اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا به افراد جوان و سالم که طی یک هفته تا ۱۰ روز پس از ابتلا به بیماری بهبود پیدا می‌کنند، چندان توصیه نمی‌شود، ادامه داد: زمایی طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا نیمه شهریور ماه بود. با توجه به اینکه پس از دریافت واکسن ۲ هفته زمان می‌برد تا فرد در برابر بیماری ایمنی به دست آورد معمولا توصیه می‌شود این واکسن از نیمه شهریور ماه تزریق شود تا با آغاز پاییز که گردش ویروس افزایش پیدا می‌کند فرد ایمنی کامل را به دست آورده باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه تا نیمه اول آبان ماه نیز زمان مناسبی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا است، افزود: باتوجه به اینکه پیک این بیماری را در آذر ماه داریم هر چه زودتر این واکسن را تزریق کنیم بهتر است. اگر هنگامی که ویروس در جامعه شیوع پیدا کرده و در گردش است یعنی اواخر آبان و اوایل آذر واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنیم ممکن است همزمان پس از دریافت واکسن در معرض ویروس نیز قرار گیریم و مبتلا شویم و این در حالیست که همزمانی این ۲ با یکدیگر شدت بیماری را افزایش می‌دهد و واکسن نیز کارایی لازم را ندارد چرا که ۲ هفته طول می‌کشد تا ایمنی ایجاد کند. به طور کلی در زمان پیک بیماری احتمال اینکه قبل از به دست آوردن ایمنی با ویروس برخورد نداشته باشیم کم است.

عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران بیان کرد: اگر فردی امسال دچار بیماری آنفلوآنزا شده است دیگر نیازی نیست که این واکسن را تزریق کند اما باید مطمئن باشد که دچار این بیماری شده و سرماخوردگی را با آنفلوآنزا اشتباه نگیرند. علائمی نظیر گرفتگی و آبریزش بینی سرماخوردگی است و این عارضه علائم جدی ندارد اما آنفلوانزا شامل علائم جدی نظیر تب بالا، سر درد، گلو درد شدید، بی حالی، بدن درد و درد مفاصل است و معمولا آبریزش بینی ایجاد نمی‌کند و چنانچه فردی با این علائم مراجعه کرده و نتیجه آزمایشش نیز مثبت بوده دیگر لازم نیست واکسن آنفلوآنزا تزریق کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *