گفت‌وگو|

تدوین چهار هدف برای طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»/ معاون امور اسناد سازمان ثبت: با تصویب طرح الزام به ثبت رسمی معاملات نقل و انتقال عادی نخواهیم داشت

8:57 - 13 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۲۶۹۰
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
تعداد نظرات: ۸ دیدگاه
تدوین چهار هدف برای طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»/ معاون امور اسناد سازمان ثبت: با تصویب طرح الزام به ثبت رسمی معاملات نقل و انتقال عادی نخواهیم داشت
معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با تصویب طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مطلقاً نقل و انتقال عادی نخواهیم داشت.

صفدر کشاورز، معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت‌وگو با میزان، درباره طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» اظهار کرد: دو مقوله وجود اسناد عادی و اسناد مشاعی از مشکلات عمده حوزه املاک است و سازمان ثبت اسناد املاک کشور برای ساماندهی به این موضوع با کمک قوه قضاییه و مرکز پژوهشگاه قوه طرحی را با چهار هدف ارائه کرد.

وی افزود: هدف اول طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» بحث ساماندهی نقل و انتقالات عادی است به گونه‌ای که دیگر نقل و انتقال عادی بعد از این انجام نشود.

کشاورز بیان کرد: هدف دوم این طرح بحث ساماندهی مشاورین املاک است با این کیفیت که مشاورین املاک پس از بحث تسهیل‌گری و واسطه‌گری، قرارداد‌ها را به صورت عادی ثبت نکنند و هدف سوم بحث تسهیل صدور اسناد مالکیت نسبت به بخشی از املاک که تاکنون سند مالکیت برای آن‌ها صادر نشده است.

معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: هدف چهارم این طرح تسهیل تنظیم سند رسمی با توجه به اینکه بناست دیگر اسناد عادی تنظیم نشود بنابراین باید فرایندی برای تسهیل تنظیم اسناد پیش بینی کنیم.

وی ادامه داد: طرح «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» با این چهار هدف تهیه و ارائه شد. مشاوران املاک پس از تسهیلگری با دسترسی که سازمان ثبت و آن‌ها ارائه می‌کند قرارداد‌های مردم را در سامانه ثبت الکترونیک اسناد وارد می‌کنند، اما فرایند تنظیم سند در دفاتر اسناد رسمی اتفاق می‌افتد و دیگر قرارداد‌هایی که در حال حاضر در دفاتر املاک تنظیم می‌شوند نخواهیم داشت.

کشاورز اظهارکرد: در بحث تسهیل صدور اسناد مالکیت موانعی وجود داشت همانند بحث ماده ۲ قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی زراعی که در این طرح دیده شده موانع برطرف شود و امکان صدور سند برای کلیه اراضی به هر میزان وجود داشته باشد و پس از صدور سند مالکیت، بحث افراز و تقسیم اراضی مشمول قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی خواهد بود.

وی گفت: در بحث تسهیل در تنظیم اسناد، با ایجاد پلتفرم‌هایی اشخاص حقیقی و حقوقی اجازه دارند اعمال حقوقی خود را در آن پلتفرم‌ها وارد کنند، اما برای تایید نهایی باید تحت نظر یک سردفتر قرار گیرند؛ و پس از تایید سردفتر تبدیل به سند رسمی شود و مقرر شده است با پیشنهاد سازمان ثبت و تصویب ریاست قوه قضاییه برای آن آیین نامه تنظیم شود.

معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: با تصویب و لازم الاجرا شدن این طرح مطلقاً نقل و انتقال عادی نخواهیم داشت و اگر سند عادی برای املاک تنظیم شود بی اعتبار و غیرقابل استناد خواهند بود.

انتهای پیام/


علی نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
0
0
طرح خوبی هست اما باید سامانه ای را ایجاد کرد که مردم به راحتی کارهای انتقال را انجام دهند نه اینکه به دفتر خانه های مراجعه کنند تا هزینه گزاف به سردفتران پرداخت کنند حتی یک اپلیکیشن یا همان سکوها میتوان کارها را انجام داد یا اتصال مشاوران املاک به سامانه سازمان ثبت
کریمیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
0
0
کار بسیار خوبی است.جلو کلاهبرداری رو می گیره.پرونده های کیفری و حقوقی به طور چشم گیری کاهش پیدا میکنه.مردم باخیال راحتتر معامله میکنن..خلاصه اگر این طرح قانونی بشه مزایای زیادی داره
ارسلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
0
0
شما اگر میخواین ساماندهی انجام بدید ملک واموال را،از غیرمنقول به اموال منقول تغییر بدید که با وکالت کلاهبرداری نشود
امیر عباس شمشیریان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
0
0
سلام، قانون بسیار خوب و مثبتی هست، اما با روح ماده ۱۰ قانون مدنی مغایرت دارد
احمد رضا باقری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
0
0
سلام
چیزی بنده دارم مشاهده میکنم
با توجه به تمام این صحبت ها بر عکس داره انجام و تمامی اراضی کشاورزی داره مرتب به صورت خرد معامله میشه و تمامی دهیاران دارند پول می‌گیرند و ی برگه میدن به خریدار و فروشنده با مهر شورا. اتفاقا خیلی از اراضی جنگلی و دشت شمال به همین شکل داره اقدام میشه و هیچ کسی نه پیگیری و نه جوابگو؟!
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *