تاکتیک ممانعت از تبانی سوداگران برای گرانی مسکن

11:04 - 27 شهريور 1402
کد خبر: ۴۷۳۴۸۰۱
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
تاکتیک ممانعت از تبانی سوداگران برای گرانی مسکن
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی، با رتبه بندی دفاتر مشاوران املاک و تغییر نحوه دریافت تعرفه تلاش شده فعالیت سوداگرانی که با تبانی و قیمت‌سازی موجب افزایش قیمت مسکن می‌شوند، کاهش پیدا کند.

خبرگزاری میزان - عبدالجلال ایری در خصوص انتشار اخباری مبنی بر تبانی مشاوران املاک برای افزایش قیمت مسکن، گفت: این موضوع جدیدی نبوده و بار‌ها نسبت به وجود فضای خالی از نظارت و احتمال تخلف و تبانی دفاتر مشاوران املاک هشدار دادیم، با توجه به اینکه کمیسیون‌ها و حق مشاوران املاک قسمتی از بهای ملک هستند، سود این صنف در افزایش قیمت مسکن بوده و برخی از فعالان این حوزه با قیمت‌سازی کاذب و تبانی با یکدیگر اقدام به افزایش قیمت خانه‌ها در مناطق مختلف می‌کنند که در نهایت دود آن به چشم همه اقشار جامعه به ویژه افراد کم درآمد می‌رود.

نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس اضافه کرد: برای جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه در بازار ملک، تلاش کردیم در طرح ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی گامی در جهت ساماندهی دفاتر مشاوران املاک برداریم و شاخص‌هایی را برای رتبه بندی آن‌ها در نظر بگیریم و سپس حق مشاوره و یا تعرفه بنگاه‌ها را از بها کلی ملک تفکیک کنیم. این اقدام ابتدایی و موثری برای ساماندهی این صنف است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: هم اکنون برخی افراد با قیمت سازی در پلتفرم‌های اینترنتی نسبت به افزایش قیمت مسکن اقدام می‌کنند لذا در کنار نظارت بر دفاتر مشاوران املاک باید فعالیت دلالان و سوداگران در پلتفرم‌ها نیز رصد و اقدامی در جهت خنثی سازی اقدامات مخرب بر داشته شود. البته که این امر بیشتر از سوی محتکران مسکن و افرادی که دارای تعداد بالایی ملک هستند، انجام می‌شود لذا اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی و شناسایی محتکرین گامی موثر در این مسیر است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که محدوده‌های قیمتی هر ملک برای متقاضیان مسکن، کاملا شفاف و مشخص باشد تا امکان سودجویی از فضای ملتهب و بی‌نظم ملک کاهش پیدا کند. ضمنا با اجرای طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی باید کاری کنیم که دلالی صرفه اقتصادی نداشته باشد تا به مرور زمان ملک به کالایی مصرفی تبدیل شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *