پزشكی قانونی در حال حاضر از حداقلِ نیروی انسانی هم برخوردار نیست/ در نظرگرفتن بورسیههای تحصیلی برای جذب پزشکان
خبرگزاری میزان: قائم مقام رییس سازمان پزشكی قانونی با بیان اینکه در بخشهای فنی و تخصصی با کمبود نیرو مواجهیم، گفت: در نظرگرفتن بورسیههای تحصیلی و دریافت مجوزهای استخدامی از جمله پیشنهادات ارئه شده برای جذب پزشكان است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از اداره كل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشكی قانونی، عبدالرزاق برزگر در سی و یكمین همایش مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: پزشكی قانونی سازمانی نوپاست كه در زمینه نیروی انسانی با كمبود نیروهای فنی و تخصصی مواجه است و اگر روند جذب نیروی پزشك به همین شكل ادامه یابد قطعا در آینده با بحران در این بخش مواجه خواهیم شد.
وی با بیان اینكه تقاضای پزشكان برای خروج از سازمان نیز مشكل دیگر پزشكی قانونی است، اظهار داشت: در این همایش ضمن تبادل نظر با مدیران مقرر شد موضوع كمبود پزشك در سازمان به شكلهای مختلف پیگیری شود تا بتوانیم مجوزهای لازم را برای جذب نیرو از مراجع ذیربط دریافت كنیم.
برزگر با اشاره به محدودیتهای استخدامی از یك سو و سختی كار در پزشكی قانونی تصریح کرد: كار در پزشكی قانونی سختیهای خاص خود را دارد، ضمن آنكه مزایای پرداختی آن علیرغم اقداماتی كه در جهت افزایش حقوق و مزایای پرسنل انجام شده است در خصوص پزشكان به هیچ وجه با دستگاههای دیگر از جمله وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی قابل مقایسه نیست و به ویژه پس از اجرای طرح تحول سلامت و پرداختیهایی كه در قالب آن به پزشكان میشود رغبتی برای جذب در سازمان وجود ندارد.
وی افزود: در این همایش قرار شد رایزنی و پیگیریهای لازم از دولت و مجلس در مورد تسهیل جذب نیرو به عمل آید، علاوه بر این تمهیداتی در نظر گرفته شود كه مزایایی متناسب با سختی كار به پزشكان و كادر فنی سازمان پرداخت شود تا انگیزهای برای فعالیت در سازمان داشته باشند.
قائم مقام سازمان پزشكی قانونی كشور در نظرگرفتن بورسیههای تحصیلی، دریافت مجوزهای استخدامی و رایزنی با وزارت بهداشت برای تأمین نیروها را از جمله پیشنهادات ارئه شده برای جذب پزشكان عنوان كرد.
برزگر گفت: پزشكی قانونی در حال حاضر از حداقلهای نیروی انسانی نیز برخوردار نبوده، به نحوی كه ارائه خدمات به شكلی مناسب و ایدهآل در برخی مناطق امكانپذیر نیست، به عنوان نمونه هم اكنون سازمان به جذب یك هزار نیروی پزشك نیاز دارد در حالی كه با قوانین موجود، این امر در كوتاه مدت میسر نخواهد شد.
وی ادامه داد: نزدیك شدن به شرایط بازنشستگی در بسیاری از همكاران موضوع دیگری است كه تا 10 سال آینده و در صورت فراهم نشدن شرایط استخدام ما را با معضلی جدی مواجه میكند.
برزگر با اشاره به قانون مصوب مجلس و هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تصریح كرد: بر اساس این هماهنگی مقرر شده كلیه متخصصان پزشكی قانونی پس از فارغالتحصیلی، خدمات ضریب كا را در سازمان طی كنند و مدیران باید در استانهای خود این موضوع را پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی اظهار امیدواری كرد با توجه به شرایط ویژه پزشكی قانونی دولت و مجلس این سازمان را به عنوان دستگاهی خاص محسوب كرده و حمایتهای لازم را از آن به عمل آورند.
قائم مقام رییس سازمان پزشكی قانونی كشور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوعات آموزشی و پژوهشی مطرح شده در همایش مدیران اشاره كرد و گفت: با توجه به زیرساختها و زمینههای موجود در سازمان باید اقدامات پژوهشی گسترش یابد و علاوه بر آن ظرفیتهای تحقیقاتی مركز تحقیقات نیز توسعه پیدا كند.
وی یادآور شد: با یپگیریهای صورت گرفته مجوز راهاندازی مركز تحقیقات روانپزشكی قانونی و ژنتیك قانونی اخذ شده، اقدامات اولیه در خصوص راهاندازی این مراكز صورت گرفته است، چرا كه پرداختن به این دو موضوع از ضروریات و مسائل مهم سازمان است كه با فعالیت مراكز تحقیقاتی تخصصی باید با شتاب و پیشترفت بهتری در مورد آن اقدام شود.
برزگر تأكید بر ارتقای كیفیت خدمات را نیز از دیگر مسائل مطرح شده در همایش عنوان كرد و گفت: در این همایش در خصوص مسائل فنی و تخصصی و دستورالعملهای مربوط بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد با ایجاد زیرساختهای لازم، جذب نیروهای مورد نیاز و انجام آموزشهای برنامهریزی شده خدمات فنی و تخصصی ارتقا یابد و با كیفیت بهتری ارائه شود.
قائم مقام رییس سازمان پزشكی قانونی كشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در چند سال اخیر در مورد بهبود فضای فیزیكی و پروژههای ساختمانی خاطرنشان كرد: هر چند در سالهای اخیر پیشرفتهای خوبی در وضعیت فضای فیزیكی در استانها داشتهایم با این وجود همچنان باید پیگیر رفع مشكلات در این زمینه باشیم و دولت باید كمك كند؛ چرا كه بسیاری از شهرستانها از داشتن فضای فیزیكی مناسب محروم هستند؛ در حالی كه وجود ساختمان مناسب از ضروریات خدمت رسانی مطلوب به مراجعین است.
برزگر افزود: در چند سال اخیر با برنامهریزی صورت گرفته در راستای برنامه پنجم توسعه در مراكز استانها (به استثنای چند استان) ساختمانهایی مناسب احداث شده است؛ در برخی شهرهای بزرگ نیز ساختمانهایی برای پزشكی قانونی به بهرهبرداری رسیده و یا در حال ساخت است كه امیدواریم با در نظر گرفتن اولویتها، پروژههای عمرانی بكمك دولت در این خصوص در سریعترین زمان تكمیل شود.
قائم مقام رییس سازمان پزشكی قانونی كشور در خصوص برگزاری همایشهای فصلی در استانها و دیدار با مقامات استانی اظهار داشت: به طور كلی یكی از اهداف برپایی همایشهای فصلی آن است كه مجموعه مدیران از نزدیك با همكاران استانی دیگر دیدار كرده و شرایط كاری آن را ببینند در حاشیه همایش نیز دیدارهایی با مقامات اجرایی و قضایی استان صورت می گیرد تا مشكلات مطرح و راهكاریی برای رفع آن در نظر گرفته شود. ضمن آنكه همایش فرصتی برای همفكری و تبادل تجربیات مدیران و برنامهریزی برای فعالیت سازمان در طول سال است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *