تولد ۳۵ نوزاد در بحران گرسنگی در هر دقیقه از سال ۲۰۲۴
صندوق نجات کودکان Save the Children در گزارش سالانه خود از وضعیت کودکان در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که در هر دقیقه از این سال ۳۵ نوزاد در گرسنگی متولد شدند.
براساس گزارش سالانه صندوق نجات کودکان، در سال ۲۰۲۴ دستکم ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نوزاد معادل حدود ۳۵ نوزاد در هر دقیقه در شرایط گرسنگی متولد شدند؛ این در حالی است که درگیریها و بحرانهای آبوهوایی دستکم ۸۰۰ هزار کودک دیگر را در طول سال به گرسنگی کشاند.
تجزیهوتحلیل دادههای سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) نشان داد که تعداد نوزادانی که در سال ۲۰۲۴ در گرسنگی متولد شدند در مقایسه با سال ۲۰۲۳ حدود ۵ درصد افزایش یافت.
در عین حال، این رقم ۱۹ درصد بیشتر از آمار ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نوزاد متولد شده در شرایط گرسنگی در سال ۲۰۱۹ است، زمانی که اقدامهای موثر برای مقابله با گرسنگی کودکان آغاز شد.
درگیری، جابجایی، رویدادهای شدید آبوهوایی و افزایش هزینه نسبی غذا، همگی در کاهش تغذیه کودکان در سطح جهان نقش داشتهاند.
نوزادان متولدشده در شرایط گرسنگی در سال ۲۰۲۴ شامل نوزادهایی هستند که در کشورهای مواجه با خطر قحطی یا شرایط فاجعهبار ناامنی غذایی حاد به دنیا آمدهاند؛ این کشورها عبارتند از: سودان، هائیتی، مالی؛ سطح قحطی سوءتغذیه در سوریه در نیمی از ۱۸ ایالت سودان گسترش یافته است.
در عین حال، در اوایل نوامبر (آبان سال جاری) هشداری مبنی بر احتمال قریبالوقوع بودن قحطی در شمال نوار غزه اعلام شد؛ براساس هشدار سازمانهای امدادی، ۳۴۵ هزار نفر در سراسر غزه در ماههای آینده با گرسنگی فاجعهبار مواجه خواهند شد.
- بیشتر بخوانید:
- کودکان غزه؛ قربانی قحطی مرگبار ناشی از بازیهای سیاسی
- هشدار درباره تشدید گرسنگی و مهاجرت در سطح جهان
رئیس بخش گرسنگی و تغذیه در صندوق نجات کودکان اعلام کرد: بیش از ۱۸ میلیون نوزاد در این سال معادل ۳۵ نوزاد در دقیقه، در دنیایی متولد شدند که گرسنگی واقعیت روبروی آنها از نخستین لحظات زندگی است؛ گرسنگی حد و مرزی نمیشناسد؛ دوران کودکی را فرسوده میکند، انرژی کودکان را تخلیه میکند و آینده آنها را به خطر میاندازد.
وی با بیان اینکه کودکان باید آزادانه بازی کنند یا ذهن خود را در کلاس گسترش دهند و هیچ کودکی نباید نگران این باشد که وعده غذایی بعدی او چه زمانی خواهد بود، اعلام کرد که این صندوق نیاز به بودجه فوری و دسترسی ایمن برای ارائه خدمات بشردوستانه برای کودکان و خانوادههایشان دارد.
کودکان همواره آسیبپذیرترین افراد در بحرانهای غذایی هستند و بدون غذای کافی و تعادل تغذیهای مناسب، در معرض خطر ابتلا به سوءتغذیه حاد قرار میگیرند؛ سوءتغذیه میتواند باعث کوتاه قدی، اختلال در رشد ذهنی و جسمی، افزایش خطر ابتلا به بیماریهای کشنده و در نهایت منجر به مرگ شود.
جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) با حدود ۱.۶ میلیون نوزاد با سوءتغذیه بیشترین تعداد نوزادان متولد شده با سوء تغذیه را داشته است؛ این کشور از درگیریهای نظامی مداوم رنج میبرد.
شوکهای آبوهوایی مانند سیل و خشکسالی بهطور فزایندهای دسترسی کودکان به غذا را تهدید میکند؛ بیش از ۱.۴ میلیون نوزاد در پاکستان، یکی از آسیبپذیرترین کشورهای آبوهوایی جهان، در گرسنگی به دنیا آمدند؛ پاکستان در میان کشورهایی با بیش از ۲۰ درصد سوءتغذیه، دومین کشور از نظر تعداد نوزادانی که در گرسنگی به دنیا آمدند، بود.
ماداگاسکار با وجود جمعیت نسبتا کم خود یکی از بالاترین تعداد نوزادان متولدشده در گرسنگی را در سال ۲۰۲۴ داشت.
انتهای پیام/