غریبآبادی: ایران اجازه تردد به تروریستها را در کشورهای غربی نمیدهد
نشست گرامیداشت شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نخستین سالگرد واقعه تروریستی گلزار شهدای کرمان با حضور کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل و حقوقی وزارت امور خارجه، محمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان، ایرج مسجدی، معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه و سفیران خارجی چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳ در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه برگزار شد.
در حاشیه این نشست مراسم رونمایی از دایرهالمعارف ۲۳ هزار شهید ترور کشور و نمایشگاه عکس حمایت دولتهای غربی از گروههای تروریستی ضد ایرانی برگزار شد.
ایران قربانی پدیده تروریسم است
کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی وزارت امور خارجه در سخنرانی خود ضمن گرامیداشت یاد شهدای ترور و شهید سلیمانی، از نقش موثر وی در مبارزه با تروریسم در سطح منطقه تقدیر کرد.
معاون حقوقی وزارت امور خارجه گفت: مبارزه با تروریسم در کانون توجه جهانی قرار گرفته و ایران بهعنوان کشوری غنی در برابر چالشهای مختلف قرار داشته است. تروریسم بهطور مستقیم امنیت و ثبات جوامع را تهدید میکند.
وی خاطرنشان کرد: ایران نه تنها قربانی تروریسم است، بلکه برای مبارزه با این پدیده در سطح جهانی و منطقهای بهصورت پیشگام مبارزه میکند. حمایت کشورهای غربی از تروریسم باعث بحرانهای جدی در منطقه شده است؛ این کشورها تروریسم را فقط تهدید منافع خود و متحدان خود میدانند؛ آنها به تروریستها پناه میدهند و استاندارد دوگانه در قبال تروریسم دارند؛ چگونه میتوان درد و رنج مردم غزه را دید و ساکت ماند.
غریبآبادی در بخشی دیگر، تصریح کرد: شرمآور است که این کشورها نهتنها در برابر جنایت رژیم صهیونیستی سکوت کردهاند بلکه از این رژیم حمایت گسترده میکنند؛ مردم جهان میدانند که این کشورها تروریستها را در پارلمانهای خود میپذیرند و مورد تشویق قرار میدهند.
وی با اشاره به شرایطی که خاورمیانه در آستانه سقوط به ورطه تروریسم تکفیری داعش بود، گفت: شهید سلیمانی مبارزه با تروریسم را فارغ از هرگونه دستهبندی آغاز کرد؛ مجاهدت شهید سلیمانی در مبارزه با تروریسم فراموش نمیشود.
معاون حقوقی وزارت امور خارجه همچنین خاطرنشان کرد: ایران دهههاست که هدف انواع تروریسم، از سازمانیافته تا ترورهای کور بوده است؛ در چهار دهه گذشته بیش از ۲۳ هزار شهروند ایرانی قربانی تروریسم شدند؛ اعمال استانداردهای دوگانه غرب در موضوع تروریسم در قبال ایران صدق میکند؛ بهعنوان نمونه، منافقین در کشورهای غربی دفتر داشته و مورد حمایت مالی و سیاسی کشورهای غربی هستند؛ این کشورها جانیان دیروز را منبع گزارشهای حقوق بشری خود قرار داده و آنها را مدعی حقوق بشر میخوانند.
وی تاکید کرد: ایران مبارزه با تروریسم و حمایت از شهروندان خود را وظیفه ذاتی میداند و ظرفیتهای خود را برای اجرای عدالت و برخورد موثر با تروریسم در دستور کار خود قرار داده است؛ ما مصمم به پاسخگو کردن عاملان ترور شهروندان خود هستیم و صبر بازماندگان ترور را ارج مینهیم؛ ایران اجازه نمیدهد تروریستها در بهشت امن کشورهای غربی تردد کنند؛ ما برای جلوگیری از بیکیفرمانی تروریسم تلاش میکنیم و از همکاریهای منطقهای و بینالمللی استقبال میکنیم.
غریبآبادی با بیان اینکه تروریسم پدیدهای نیازمند واکنش جمعی و واکنشجهانی است، خاطرنشان کرد: رونمایی از فهرست بهروزشده شهدای ترور جمهوری اسلامی ایران فرصتی ارزشمند برای ادای دین به همه شهدای ترور و بازماندگان آنهاست.
وی در ادامه تاکید کرد: شهدای مبارزه با تروریسم امنیت و ثبات را به کشور و منطقه به ارمغان آوردند؛ آمار پیش از این شهدای ترور مربوط به دادههای سالهای قبل بود و با کار پژوهشی و مستندسازی بنیاد هابیلیان و حمایت بنیاد شهید، آمار قربانیان ترور ۲۳ هزار نفر به ثبت رسیده است؛ این آمار شامل شهدای حوادث تروریستی است که در سالهای اخیر روی دادهاند.
معاون حقوقی وزارت امور خارجه گفت: برخی اربابان قدرت، تروریسم را به یکی از ابزارهای سیاست خارجی خود تبدیل کردهاند.
نسخه جدید و بهروزرسانی شده شهدای ترور کشور شامل ۲۳ هزار شهید ترور است
سید محمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان ضمن گرامیداشت یاد شهید سلیمانی و شهدای دیپلماسی و گلزار شهدای کرمان، گفت: گردهمایی امروز ما در این مکان، فرصتی ارزشمند برای نکوداشت همه شهیدان و قربانیان ترور کشور و مدافعان امنیت است. شهدای ترور چه شهروندانی که بیگناه، قربانی خشونت و جنایتهای تروریستها شدند و چه شهروندانی که در راه مقابله با تروریسم جان خود را از دست دادند، از جمله اقشاری هستند که ظالمانه به شهادت رسیدند. این وظیفه سنگین ماست که برای اعتلای نام این شهیدان و ارزشهای آنان، صدای رسای آنها در ایران و جهان باشیم.
هاشمینژاد تصریح کرد: در همین ابتدا، به مقام شامخ همه شهیدان ترور کشور، شهید حاج قاسم سلیمانی که در پنجمین سالروز ترور و شهادت ایشان هستیم، شهیدان فاجعه تروریستی گلزار شهدای کرمان در نخستین سالروز آن و همه شهیدان عرصه دیپلماسی کشور درود میفرستیم و علو درجات آنها را از خدای قادر متعال مسئلت میکنیم.
وی اضافه کرد: همانطور که استحضار دارید در سال ۱۳۹۰، با همت بنیاد هابیلیان، و برای نخستینبار، اولین نسخه از دایرهالمعارف (فهرست) شهدای ترور کشور که شامل بیش از ۱۷ هزار شهید ترور بود رونمایی شد. این فهرست در حقیقت پشتیبانی مهم و ارزشمند برای نهادهای دیپلماتیک و حقوقی و قضایی کشور و محل رجوع و بهرهبرداری پژوهشگران، فعالان و اقشار مختلف شده است. گذشت بیشتر از یک دهه از انتشار نخستین نسخه و متاسفانه افزایش شهدای ترور در این مدت باعث شد تا ضرورت بهروزرسانی این فهرست بهطور جدی احساس شود. بههمین دلیل با صرف تقریبا ۳ سال زمان برای تجمیع دادهها از منابع مختلف رسمی کشور، اعم از سامانهها، دادههای نهادهای مختلف و همینطور مطبوعات و منابع تحقیقاتی، و تدقیق و تحقیق در آنها، اینک نسخه جدید و بهروزرسانی شده شهدای ترور کشور که شامل ۲۳ هزار شهید ترور است، با هدف پاسداشت این شهیدان و بهرهبرداری نهادهای مختلف و جوامع پژوهشی و تحقیقاتی کشور و فعالان حقوق بشری عرضه و انشاءالله امروز رونمایی خواهد شد.
هاشمینژاد همچنین گفت: فهرست جدید شهدای ترور کشور شامل ویژگیهایی است که باعث اتقان بیشتر این اثر شده است. فارغ از منابع مورد استفاده در تجمیع و تدقیق و پژوهش دادهها، بررسی پرونده شهادت یکایک شهدای کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون برای تفکیک شهدای ترور از سایر شهدا، از جمله اقدامهای انجامشده در روند بهروزرسانی بوده است. علاوه بر اینکه درج کدملی تمامی این شهدا در کنار نام هر یک از آنها درج شده تا سندی وثیق در اختیار مخاطبان و افراد قرار بگیرد. ویژگی دیگر این اثر بهروز بودن آن است. با عنایت به اینکه سال ۱۴۰۳ هنوز به پایان نرسیده است، اما با توجه به ویژگی بهروز بودن آن، اسامی شهدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آذر ماه این سال نیز در این دایرهالمعارف گنجانده شده است. افزون بر اینکه شیوه ترور و شهادت این افراد و مشاغل آنان نیز در این فهرست مندرج شده است. کما اینکه در بخشی از این دایرهالمعارف به فهرست گروههایی که از ابتدای انقلاب تاکنون، در ترور شهروندان ایرانی نقش مستقیم ایفا کردهاند، اشاره شده است.
وی تاکید کرد: مشاهده و بررسی فهرست بلند بالای شهدای ترور کشور نشاندهنده واقعیتهای تلخ و گویایی است که مدعیان حقوق بشر باید آنها را بشنوند و به آنها توجه کنند. ترور ۶۵۰ زن و دختر در کشور ما، با چه معیار حقوق بشری قابل سنجش است؟ ترور ۱۳۶ کودک زیر سن مدرسه و نزدیک به هزار کودک زیر ۱۵ سال چگونه ازسوی گروههای تروریستی و کشورهای پشتیبان آنها قابل توجیه است؟ ترور نزدیک به ۴۵۰ فرد مسن بالای ۶۰ سال که در همه جای دنیا در رده افراد بازنشسته یا سالمند قرار میگیرند را باید چه نامید؟
دبیرکل بنیاد هابیلیان خاطرنشان کرد: ممکن است برخی ادعا کنند که افراد ترور شده در ایران یا عمده آنها از مقامهای سیاسی و دولتی عالیرتبه بودهاند، هر چند، ترور یک رئیسجمهور و یک نخستوزیر و یک رئیس دیوان عالی کشور بههمراه ۱۳ نماینده مجلس و ۱۲ وزیر و معاون و مشاور وزیر، در هیچ کجای دنیا حتی در کشورهای همسایه نیز اتفاق نیفتاد، اما در میان ۲۳ هزار شهید ترور کشور، تنها حدود ۱۰۰ نفر از این افراد مقام سیاسی بودهاند؛ و فقط یکسوم شهدای ترور، از ردههای رسمی نظامی، انتظامی و امنیتی کشور بودهاند. اما مابقی همگی از قاطبه شهروندان کوچه و بازار بودهاند. ترور و شهادت بیش از ۸۰۰ کشاورز، حدود ۶۵۰ کارگر، ۱۱۶ معلم، ۱۱۳ چوپان و موارد متعدد از این دست، آیا نماد مظلومیت مردم ایران نیست؟ شما در فهرست جدید شهدای ترور کشور میبیند که بیش از ۱۷ هزار نفر از شهدا در عملیات مسلحانه گروههای تروریستی به شهادت رسیدند. بیش از هزار و ۱۰۰ شهروند در مین گذاریهای هدفمند گروهکهای تروریستی در نقاط مختلف کشور و در کنار جادهها شهید شدند، حدود ۷۵۰ شهید در بمبگذاریها و تلههای انفجاری جان خود را ازدست دادند و بیش از ۳۶۰ نفر نیز ازسوی تروریستهای انتحاری به شهادت رسیدند. بسیاری دیگر از شهدا نیز به شیوههای وحشیانه دیگری جان خود را از دست دادند. در این میان هم تفاوتی میان اقوام و مذاهب مختلف کشور وجود ندارد. خون همه ایرانیان فارغ از تفاوت آنها در فکر و عقیده و رنگ روی زمین ریخته شده تا اثبات شود که تروریسم، شیعه و سنی، فارس و ترک و عرب و کرد و بلوچ و لر نمیشناسد. اینکه ۲۰ درصد از شهیدان ترور کشور از شهروندان اهل سنت هستند گواهی بر همین نکته است که خونهای ریخته شده شهروندان ایرانی در کنار یکدیگر و وحدت مردم، موجب تقویت جمهوری اسلامی ایران شده است.
هاشمینژاد در بخشی دیگر، اظهار کرد: فهرست شهدای ترور کشور هرچند که بهروزرسانی شد و امروز نیز از آن رونمایی میشود، اما واقعیت این است که به مدد همکاری مردم، ترورهای افسارگسیخته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در همان سالهای ابتدایی انقلاب یعنی از سال ۱۳۶۳ روندی بهشدت کاهشی به خود گرفت که باید آن را نتیجه همین همکاری و وحدت و همدلی و اعتماد دو طرفه و تقویت بنیههای نظام سیاسی کشور دانست. با این حال، تروریستها پس از اخراج و فرار از کشور، متاسفانه با همراهی و پشتیبانی آشکار برخی کشورهای غربی و حتی اقدامهای جنایتکارانه مستقیم دولتهای آمریکا و رژیم اشغالگر صهیونیستی که در چارچوب تروریسم دولتی تعریف میشود، دست از عملیات مخرب و وحشیانه خود برنداشتند و اقدامهای تروریستی و تخریبی گاه و بیگاه آنها، به از دست رفتن جان شهروندان ما منجر میشود. امیدواریم روزی این کشورها، با خرد ورزی و بهرهگیری از منطق و پایان دادن به رفتارها و استانداردهای دوگانه خود در قبال تروریسم، به خود بیایند و حمایت از این پدیده شوم و تلخ را که آفتی جهانی و اثرگذار بر امنیت و سلامت همه جهان است کنار بگذارند. طبیعتا سازمانهای بینالمللی نیز دعوت میشوند تا به دور از فشارها دولتها، به نقش تعریف شده خود در قبال قربانیان ترور عمل کنند.
وی گفت: در پایان اجازه میخواهم مراتب تشکر و قدردانی خودم را برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم، از جناب آقای عراقچی، وزیر محترم امور خارجه و جناب آقای غریبآبادی معاون محترم وزیر امور خارجه و کارکنان خدوم این وزارتخانه که همکاریهای ارزشمند آنان، منجر به انعقاد جلسه امروز شد، اعلام کنم. همچنین مراتب سپاس خودم را از جناب آقای اوحدی، معاون محترم رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجتالاسلام و المسلمین موسوی مقدم، نماینده محترم ولی فقیه در بنیاد شهید و همکاران ایشان در مجموعه بنیاد، برای همکاری در روند به روز رسانی فهرست شهدای ترور کشور و همچنین دیگر نهادها و مراجعی که در این کار بزرگ همکاری بیشائبه داشتند اعلام کنم.
سید محمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان با بیان اینکه بدون تردید اگر عنایات شهیدان مظلوم ترور و امام شهیدان و توجهات خاصه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف در این مسیر نمیبود، انتشار سند ملی فهرست ۲۳ هزار شهید ترور کشور، آنگونه که باید به فرجام نمیرسید، گفت: سپاس خودم را از همراهی ارزشمند خانوادههای گرانقدر و معزز شهدای ترور کشور اعلام میکنم و رحمت و غفران الهی را برای این شهیدان والامقام و طول عمر مقام معظم رهبری، علمدار انقلاب اسلامی را از خداوند متعال مسئلت میکنم.
لزوم تقویت مبارزه با جریان نفاق
حجتالاسلام و المسلمین موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید تقویت مبارزه با جریان نفاق را ضروری خوانده و گفت که شهیدان مطهری، مفتح، بهشتی و دیگران بر این امر اهتمام داشتند؛ وی ضمن برشمردن جنایتهای منافقین در کشور تصریح کرد: بسیاری از سازمانهای بینالمللی میزبان منافقین و محل انتشار افکار تروریستی این افراد هستند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، اظهار کرد: امیدواریم بشر به جایی برسد که دست از این اقدامهای ناصحیح برداشته و با پیروی از صلح و ثبات زندگی امنی داشته باشد.
در ادامه از دایرهالمعارف ۲۳ هزار شهید ترور کشور رونمایی شد.
این دایرهالمعارف به ۲ زبان فارسی و انگلیسی تهیه شده است.
- بیشتر بخوانید:
- بقایی: مواجهه با تروریسم مستلزم همکاری همهجانبه بینالمللی است
- عراقچی: قوت گرفتن گروههای تروریستی در سوریه به نفع هیچ کشوری نیست
انتهای پیام/