جنایت جنگی علیه کمال عدوان؛ کارکنان بیمارستان در آتش سوختند
گستردگی، ابعاد و حجم جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه طی بیش از یک سال گذشته، به حدی است که دایره لغات موجود برای توصیف آنها ناکارآمد و ناکافی است؛ از این رو خلق واژههای جدید برای توصیف جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه ضروری به نظر میرسد؛ بهعنوان مثال، پزشکان غزه درپی مواجهه با سیل ورود کودکان مجروح تنها و بدون خانواده به بیمارستانها، اصطلاح جدیدی را برای توصیف و دستهبندی آنها در میان بیماران و مجروحان ابداع کردند: WCNSF.
WCNSF مخفف عبارت Wounded Child، No Surviving Family به معنای کودک مجروحی است که تنها بازمانده خانواده خود است.
در عین حال، بخش مهمی از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه با اصطلاحاتی با پسوند «کُشی» توصیف میشوند؛ از مهمترین ابعاد آشکارشده از ماهیت جنایتکارانه رژیم صهیونیستی میتوان به Genocide (نسلکُشی)، urbicide (شهرکُشی یا شهرستیزی)، Politicide (سیاستکُشی)، Ecocide (محیط زیستکُشی)، Educide and scholasticide (آموزشکُشی)، Culturcide (فرهنگکُشی) و domicide (سکونتکُشی یا سکونتستیزی) اشاره کرد.
تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حق سلامت و بهداشت، بهتازگی در توصیف جنایتهای مستمر رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانها و مراکز درمانی غزه، از واژه جدیدی استفاده کرد؛ وی با بهکار بردن واژه درمانکُشی یا medicide در هنگام تشریح موضوع حملههای رژیم صهیونیستی علیه بیمارستانها و مراکز درمانی غزه، گفت: تاکنون درگیری نظامی دیگری وجود نداشته است که کارکنان مراقبتهای بهداشتی مانند کارکنان مراقبتهای بهداشتی در غزه مورد حمله قرار گرفته باشند.
موفوکنگ گفت: درمانکُشی اصطلاح جدیدی است که ما اکنون از آن برای تخریب باورنکردنی سیستمهای بهداشتی و حملهها به کارکنان مراقبتهای بهداشتی استفاده میکنیم؛ چنین حملههای گستردهای علیه کارکنان پزشکی و بیمارستانهای فلسطینی سابقهای ایجاد میکند که سبب میشود کارکنان مراقبتهای بهداشتی از حمایت برخوردار نشده و به دلیل وجود رویه معافیت از مجازات، قربانی نقض قوانین بینالمللی شوند؛ ما شاهد باز شدن سطوح جدیدی از جنایت هستیم که در آینده قادر به بستن آن نخواهیم بود؛ سطوح جدیدی از جنایت نسلکشی است که ما هرگز نمیتوانیم آن را باز کنیم؛ این نسلکشی جنایتی باورنکردنیای است که علیه پزشکان و کارکنان بهداشت و درمان و دیگر کارکنان مراقبتی که در حال دفاع از حقوق بشر هستند؛ فکر نمیکنم قبلا چنین جنایتهایی را دیده باشیم؛ آنها سوگند خوردهاند و کسانی هستند که از ترک و تخلیه بیمارستان امتناع کردند؛ آنها در حالی به مراقبت از بیماران خود ادامه دادند که از سرنوشت خود اطلاع داشتند.
رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته به اشکال مختلف کارزار نابودی بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه را پیش برده است؛ گام نخست در این کارزار، ممانعت از ورود دارو و اعزام بیماران به خارج از غزه بود، اما گامهای بعدی به مراتب جنایتکارانه بودند؛ بمباران بیمارستانها، قتلعام بیماران، بازداشت و شکنجه کارکنان درمانی، تخریب بیمارستانها، ... ازجمله جنایتهایی بودند که رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته علیه بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه استفاده کرد؛ شدت و تعدد این جنایتها تا جایی بود که شمار زیادی از بیمارستانهای غزه تبدیل به گورستانهای جمعی شدند.
براساس آمارها، فقط حدود ۱۷ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان سراسر نوار غزه تا حدی فعال هستند؛ دلیل این امر تداوم استراتژی تخریب و نابودی بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه ازسوی رژیم صهیونیستی است.
رژیم صهیونیستی برای پیشبرد این استراتژی طی یک سال گذشته همواره از سناریوی رنگ باخته و بیسند استفاده نظامی از بیمارستان و مراکز درمانی غزه استفاده کرد؛ این در حالی است که این رژیم تاکنون برای هیچ یک از ادعاهای خود در این باره سند و مدرکی منتشر نکرده است.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: اسرائیل هیچ مدرکی ارائه نکرده است که بتواند بیمارستانها را از حمایتهای ویژه محروم کند.
بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه یکی از هدفهای این کارزار جنایتکارانه بوده است؛ نظامیان صهیونیست طی هفتههای گذشته، پس از محاصره آخرین بیمارستان فعال در این منطقه اقدام به تخریب ساختمانهای آن کرده و بیش از ۷۰ نفر از کارکنان پزشکی و درمانی را ربودند؛ هدف قرار دادن ژنراتورها و ایستگاه اکسیژه بیمارستان کمال عدوان به شهادت دستکم ۲ کودک بستری در بخش مراقبتهای ویژه منجر شد؛ در عین حال، نظامیان صهیونیست خسارتهای گستردهای به انبار دارو و بخش مراقبتهای ویژه وارد کردند.
مدیر بیمارستانهای صحرایی وزارت بهداشت غزه، درباره جنایت رژیم صهیونیستی علیه بیمارستان کمال عدوان تصریح کرد: بوی مرگ در اطراف بیمارستان پخش شده است.
تازهترین جنایت رژیم صهیونیستی در نوار غزه علیه بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا در شمال این باریکه رقم خورد؛ یورش عصر جمعه نظامیان صهیونیست به بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه به آتش گرفتن این بیمارستان و شهادت شماری از کارکنان آن منجر شد.
جنایت رژیم صهیونیستی علیه کمال عدوان از مدتها پیش شروع شده بود و آنچه عصر جمعه رخ داد، پردهای جدید از این جنایت مستمر است.
در کمال عدوان چه اتفاقی رخ داد؟
این بیمارستان تجهیزات پزشکی زیادی نداشت، هیچ نوع داروی بیهوشی یا ضد درد نداشت، بنابراین زمانی که مردم از حملات هوایی و دیگر بمبارانها مجروح میشدند و رنج میبردند، کمال عدوان تنها جایی بود که میتوانستند به آن پناه ببرند.
ارتش رژیم صهیونیستی براساس الگوی همیشگی جنایت خود یعنی حمله به بیمارستانهای غزه براساس طرح ادعای بیسند استفاده نظامی از این مراکز، با انتشار بیانیهای مدعی شد که ارتباطی میان فعالیت نظامیان صهیونیست با آتشسوزی در کمال عدوان وجود ندارد.
علاوه بر ویدیوهایی به اشتراک گذاشتهشده از وضعیت بیمارستان ازسوی پرستاران، رئیس بیمارستان کمال عدوان نیز با انتشار پیامی در فضای آنلاین نوشت: ارتش اسرائیل همه بخشهای عملیات بیمارستان را به آتش کشیده است؛ تعدادی از کارکنان بازداشت و تعداد زیادی زخمی شده اند.
در عین حال، در پیام صوتی کارکنان بیمارستان کمال عدوان آمده است: بخشهای جراحی، آزمایشگاه، تعمیر و نگهداری و اورژانس کاملا سوختهاند و آتش در حال سرایت به ساختمانها است؛ آمبولانسها برای انتقال بازماندگان به بیمارستان اندونزی اعزام شدند.
صدور دستور تخلیه بیمارستان کمال عدوان
ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه دستور تخلیه یکی از آخرین بیمارستانهای فعال در شمال نوار غزه را صادر کرد؛ حسام ابوصفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان، صبح جمعه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که نظامیان صهیونیست بیمارستان کمال عدوان را محاصره و دستور تخلیه آن را صادر کردهاند.
معاون وزیر بهداشت فلسطین در غزه با تایید اینکه بیمارستان کمال عدوان ازسوی نظامیان صهیونیست بهصورت کامل تخلیه شده است، اعلام کرد: ۲۵ مجروح و بیمار با شرایط وخیم اوایل امروز به اجبار از بیمارستان خارج و به بیمارستان اندونزی منتقل شدند.
وی گفت: نظامیان اسرائیلی بخش جراحی، آزمایشگاه و انباری در بیمارستان را به آتش کشیدند؛ براساس بیانیه جداگانهای که از سوی وزارت بهداشت غزه منتشر شد، آتش سپس به تمام ساختمانها در مجتمع پزشکی سرایت کرد.
در این بیانیه آمده است که کمال عدوان از محاصره خفهکنندهای رنج میبرد، زیرا بخشهای عملیات و جراحی، آزمایشگاه، تعمیر و نگهداری، واحدهای آمبولانس و انبارها بهطور کامل در آتش سوختهاند؛ تمام ژنراتورهای این تاسیسات تخریب شده است؛ ارتش اشغالگر [اسرائیل] به اجبار بیماران و مجروحان را زیر تهدید سلاح و لوله تفنگ به بیمارستان اندونزی که فاقد تجهیزات پزشکی، آب، دارو و حتی برق و ژنراتور است، منتقل میکند.
ابوصفیه در اوایل ماه جاری در گفتوگو با سیانان اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی روزانه به بیمارستان کمال عدوان شلیک کرده و از پنجم اکتبر (چهاردهم مهر) دستکم شش بار به این بیمارستان حمله کرده است؛ ازسوی دیگر، شاهدان در اوایل ماه دسامبر (آذر) به سیانان گفتند که پس از حمله نظامیان صهیونیست به محوطه بیمارستان که منجر به شهادت و جراحت دهها نفر در مناطق اطراف شد، چهار پزشک در بیمارستان به شهادت رسیدند.
۲ پرستار حاضر در بیمارستان کمال عدوان اعلام کردند که پس از اینکه ارتش رژیم صهیونیستی به بیماران و کارکنان گفت ساختمان را ترک کنند، نظامیان صهیونیست آنها را جمع و سپس براساس جنسیت جدا کردند؛ این فرآیند بیش از ۲ ساعت طول کشید.
پرستاری که در آزمایشگاه بیمارستان کمال عدوان کار میکند، روز جمعه گفت: ارتش اسرائیل به مردان و زنان گفته است که لباسها و روسریهای خود را بردارید؛ کسانی که حاضر به درآوردن لباس خود نشدند، مورد ضربوشتم قرار گرفتند؛ من تلفن نداشتم، اما آنهایی که از تحویل دادن گوشی خود امتناع میکردند مورد ضربوشتم قرار گرفتند.
یک پرستار دیگر بیمارستان کمال عدوان گفت: نظامیان اسرائیلی در حال بازجویی یک به یک از کارکنان بیمارستان، داخل یک کامیون خارج از محوطه بیمارستان هستند.
وی گفت: همه مردان جوانی که در بیمارستان بودند، ازجمله شوهرم دستگیر شدند؛ آنها به زنان تعرض کردهاند و به آنها دستور دادهاند که لباسهای خود را نیز در بیاورند، که ما از انجام آن خودداری کردیم... مرگ از هر طرف ما را احاطه کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- جنایت در کمال عدوان؛ یورش نظامیان صهیونیست به آخرین بیمارستان فعال در شمال غزه
- جان دهها بیمار در بیمارستان کمال عدوان در خطر است
جنایت مستمر رژیم صهیونیستی در کمال عدوان
منیر البرش، مدیر وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه عصر جمعه از به آتش کشیده شدن بیمارستان کمال عدوان پس از تخلیه اجباری آن ازسوی رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش الجزیره، نظامیان صهونیست با آتش زدن بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، سبب شهادت شماری شدند؛ به گفته منابع، برخی از کارکنان پزشکی این بیمارستان زنده زنده در آتش سوختند؛ در عین حال، پس از تخلیه اجباری کمال عدوان، سرنوشت بسیاری از بیماران نامعلوم مانده است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه گزارش داد که نظامیان صهیونیست دهها نفر از کارکنان پزشکی کمال عدوان ازجمله ابوصفیه را برای بازجویی بردند.
براساس گزارش الجزیره، دستکم پنج نفر از کراکنان بیمارستان کمال عدوان درپی آتش زدن بخشهای مختلف بیمارستان ازسوی نظامیان صهیونیست زنده زنده در آتش سوختند.
ازسوی دیگر شاهدان داخل بیمارستان کمال عدوان این هفته گزارش دادند که رژیم صهیونیستی از «رباتها» برای حمله به مرکز پزشکی استفاده میکند که منجر به انفجارهای مهیبی شد که تلفات بیماران و کادر پزشکی را درپی داشت.
رسانه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت نیز گزارش داد که خودروهای زرهی کنترل از راه دور (APC) مملو از مواد منفجره تاکتیک جدیدی است که ارتش رژیم صهیونیستی برای آنچه پاکسازی مناطقی در غزه خواند، استفاده میکنند؛ براساس گزارش یدیعوت آحرونوت، ساکنان اراضی اشغالی موجهای شوک ناشی از انفجارهای تکاندهنده را تا دوردست در تلآویو احساس کردهاند.
اعدامهای میدانی در اطراف کمال عدوان
اگرچه اطلاعات اندکی درباره وضعیت بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه در روز جمعه منتشر شد، اما شاهدان میگویند که بازرسیهای گستردهای در اطراف این بیمارستان ازسوی نظامیان صهیونیست انجام شد.
شاهدها همچنین گفتند که نظامیان صهیونیست در اطراف بیمارستان دست به اعدامهای میدانی زدند.
سازمان جهانی بهداشت: از بین بردن نظاممند سیستم درمانی در نوار غزه به منزله محکوم کردن دهها هزار فلسطینی به مرگ است
سازمان جهانی بهداشت WHO رور جمعه با انتشار بیانیهای نگرانی خود را از وضعیت بیمارستان کمال عدوان اعلام کرده و هشدار داد که حمله رژیم صهیونیستی به آخرین مرکز بهداشتی بزرگ در شمال غزه، این بیمارستان را از کار انداخته است.
در این بیانیه همچنین هشدار داده شده است که دستکم ۶۰ نفر از کارکنان بیمارستان و ۲۵ بیمار در وضعیت وخیم ازجمله بیماران نیازمند به دستگاه تنفس مصنوعی در بیمارستان هستند.
براساس بیانیه این آژانس سازمان ملل، از بین بردن نظاممند سیستم درمانی در نوار غزه به منزله محکوم کردن دهها هزار فلسطینی به مرگ است.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرده بود که مقامهای رژیم صهیونیستی بارها درخواست دسترسی بشردوستانه به بیمارستان کمال عدوان را رد کردهاند؛ در همین هفته نیز درخواست استقرار تیمهای پزشکی فوریتهای بینالمللی با وجود نیاز به مداخلات جراحی فوری برای بیماران مجروح، ازسوی مقامهای صهیونیست رد شد.
این سازمان چهارشنبه نیز در بیانیهای اعلام کرد که سازمان صهیونیستی پزشکان برای حقوق بشر، دادخواستی فوری به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی ارائه کرده و خواستار توقف فوری حملههای مداوم به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه شده است.
در این بیانیه آمده است: این دادخواست شواهد بزرگی از تاثیر فاجعهبار بر بیمارستان و کارکنان آن در سال گذشته ارائه میکند؛ تخلیه بیمارستان کمال عدوان هزاران نفر از ساکنان شمال غزه را بدون دسترسی به خدمات پزشکی برای بیماران و مجروحان رها میکند؛ بسیاری از بیمارانی که در حال حاضر فعال هستند، به دلیل تیراندازی مداوم در اطراف و محدودیتهای ارتش در عملیات آمبولانس، نمیتوانند با خیال راحت تخلیه شوند.
مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: ما شاهد هدف قرار دادن غیرنظامیان و سیستم بهداشتی در غزه هستیم؛ آنچه بیمارستانهای غزه در معرض آن هستند وحشتناک است و آنچه ما شاهد آن هستیم نشان دهنده مجازاتی برای مردم است.
واکنشها به جنایت در کمال عدوان
جنبش مقاومتی فلسطینی حماس با انتشار بیانیه ای، اقدام ارتش رژیم صهیونیستی در به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه را جنایت جنگی دانست که در سایه بیتفاوتی جامعه بینالملل و همدستی کامل آمریکا با رژیم اشغالگر بهعنوان شریک در جنایت نسلکشی در غزه انجام میگیرد.
حماس تاکید کرد: اخبار منتشره حاکی از بازداشت شماری از بیماران، زخمیها و کادر درمان بیمارستان کمال عدوان ازسوی رژیم جنایتکار صهیونیستی پس از قطع کلیه راهها و ابزارهای ارتباطی با بیمارستان است و این رژیم و دولت آمریکا بهعنوان همدست تلآویو در جنگ نسلکشی وحشیانه در نوار غزه که اقدام به محاصره کامل و کردهاند، درباره حفظ جان همه این افراد مسئول هستند.
این جنبش در بیانیهای اظهار کرد که درپی ادعاهای کذب رژیم صهیونیستی درباره وجود نیروهای مقاومت و تجهیزات نظامی در بیمارستان کمال عدوان، واقع در شمال نوار غزه، این موارد را مورد تاکید قرار میدهیم:
ـ ما بهصراحت هرگونه وجود نیروهای نظامی یا نشانههای مقاومت، چه از گردانهای قسام یا هر گروه دیگر، در بیمارستان کمال عدوان را تکذیب میکنیم؛ این بیمارستان همواره بهعنوان مرکزی درمانی در دسترس همه مردم و نهادهای بینالمللی بوده که کاملا با فعالیت آن آشنا هستند.
ـ ادعاهای دروغین رژیم اشغالگر صرفا برای توجیه جنایت فجیعی است که امروز با تخلیه و به آتش کشیدن بخشهای مختلف بیمارستان در راستای اجرای سیاست نسلکشی و کوچ اجباری مردم غزه صورت گرفت.
ـ این ادعاها ادامه دروغپراکنیهای پیشین رژیم صهیونیستی علیه دیگر بیمارستانهای تخریبشده در نوار غزه، ازجمله بیمارستان الشفاء در شهر غزه است که گزارشها و تحقیقات بینالمللی نادرستی آنها را اثبات کردهاند.
ـ از سازمان ملل میخواهیم تا تخریب بیمارستان کمال عدوان توسط ارتش اشغالگر را محکوم کرده و کمیته تحقیق بینالمللی برای بررسی ابعاد این جنایت تشکیل دهد؛ همچنین از این سازمان میخواهیم خدمات درمانی لازم را برای مردم شمال نوار غزه فراهم کند، چراکه رژیم صهیونیستی تمام مراکز درمانی این منطقه را ویران کرده است.
پارلمان عربی نیز با صدور بیانیهای، اقدام ارتش رژیم صهیونیستی در آتشزدن بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه و اخراج اجباری بیماران، کادر پزشکی و همراهان آنها را به شدت محکوم کرد.
در این بیانیه تاکید شد که این جنایت جدید به سلسله جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین در نوار غزه افزوده شده و این اقدامها نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه و تمامی قوانین و عرفهای جهانی است.
سازمان همکاری اسلامی و چند کشور عربی حمله نظامیان صهیونیست به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه و آتش زدن آن را محکوم کردند؛ سازمان همکاری اسلامی با صدور بیانیهای جنایت هولناک آتش زدن بیمارستان کمال عدوان را به شدت محکوم کرد.
چندین کشور عربی ازجمله اردن، امارات و قطر نیز با صدور بیانیههایی بهشدت از «اقدام اسرائیل در آتش زدن این بیمارستان» انتقاد کرده و آن را محکوم کردند.
عربستان نیز این اقدام را «نقض حقوق بینالملل، قانون جهانی حقوق بشر و بنیادیترین معیارهای انسانی و اخلاقی» خواند.
انتهای پیام/