جهش نگرانکننده نرخ جرایم اسلامهراسی در آمارهای پلیس انگلیس
انگلیس طی سالهای گذشته با موجهای مرگبار و مخاطرهآمیزی از جرایم نفرتمحور مواجه شد؛ این موجها عمدتا اقلیتهایی مانند مسلمانان را هدف قرار داده و زندگی آنها را با چالشهای جدی مواجه کردند.
جدیدترین دادههای پلیس انگلیس از افزایش شدید جرایم ناشی از نفرت مذهبی در سراسر این کشور حکایت دارد.
به گزارش گاردین، جرایم مربوط به اسلامهراسی در بیش از یک سالونیم گذشته در سراسر انگلیس رشد قابل توجهی داشتهاند و برخی از بزرگترین نیروهای پلیس انگلیس گزارشهای متعددی درباره افزایش جرایم ناشی از نفرت مذهبی را در ۱۸ ماه گذشته ارائه کردهاند.
ادارههای پلیس در منچستر و میدلندز غربی و پلیس متروپولیتن بهتازگی آمارهایی ارائه کردند که نشان میدهد جرایم ناشی از نفرت مذهبی در انگلیس جهش نگران کنندهای داشته و ناآرامیهای تابستان ۲۰۲۴ بر شدت آن افزوده است.
براساس گزارش پلیس منچستر از ژانویه تا جولای ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲ تا مرداد ۱۴۰۳) بهطور متوسط ۳۹ مورد جرم اسلامهراسی در ماه ثبت شده است؛ این رقم در ماه اگوست (شهریور) به ۸۵ مورد رسید؛ آمار پلیس یورکشایر غربی نیز جرایم اسلامهراسی در سال ۲۰۲۴ را بهطور میانگین ۳۹ مورد در ماه نشان میدهد که در ماه آگوست به ۹۴ مورد افزایش یافت.
براساس آمار پلیس متروپولیتن بهطور متوسط ۱۱۶ جرم اسلامهراسی در هر ماه از سال ۲۰۲۴ ثبت شده است، اما این رقم در ماه آگوست به ۱۹۰ مورد افزایش یافت.
روشهای دستگیری جرایم ناشی از نفرت در میان نیروهای پلیس در انگلیس یکسان نیست، بنابراین نمیتوان از دادهها برای مقایسه مستقیم تعداد جرایم بین مناطق مختلف یا ارائه یک مجموع کلی برای کل کشور استفاده کرد؛ با وجود این، اکثر نیروها افزایش آشکار سال به سال در تعداد کل این جنایتها را ثبت کردند.
مدیر سازمان امداد تل ماما Tell Mama، سازمانی که حملههای اسلامهراسانه را رصد میکند، گفت: این سازمان از یافتههای یادشده شگفتزده نشده است.
وی با بیان اینکه نفرت ضدمسلمانان یا اسلامهراسی بهطور مکرر اوج میگیرد، علت این روند افزایشی را تحریکات راست افراطی، افراطگرایی و اتهامزنی مداوم در سطح سیاسی به مسلمانان خواند.
مدیر سازمان امداد تل ماما در ادامه اظهار کرد: با وجود این، اقدامهای لازم برای مقابله با این مشکل را نمیبینیم؛ در واقع، ما شاهد هستیم که با نفرت ضدمسلمانان یا اسلامهراسی به گونهای برخورد میشود که گویی این مشکل مهمی نیست.
دیانا جانسون، وزیر پلیس و پیشگیری از جرم و جنایت در وزارت کشور انگلیس درباره آمار ارائهشده ازسوی پلیس منچستر و میدلندز غربی و پلیس متروپولیتن درباره جهش جرایم اسلامهراسی، گفت: این آمار عمیقا نگرانکننده است.
- بیشتر بخوانید:
- موج اسلامهراسی در اروپا؛ نتیجه قابل پیشبینی حمایت قاره اروپا از رژیم صهیونیستی
- افزایش جنایات نفرت محور علیه مسلمانان در انگلیس
اسلامهراسی در انگلیس روندی عمیقا نگرانکننده دارد؛ این موضوع پیامدهای شدید اجتماعی، سیاسی و بینالمللی دارد؛ با وجود جنایتهای ناشی از نفرت که مسلمانان را در سطوح بیسابقه هدف قرار میدهند و لفاظیهای سیاسی تفرقهانگیز این موضوع را تشدید میکنند، این افزایش احساسات ضدمسلمانان نه تنها یک چالش داخلی است، بلکه پیامدهای گستردهتری برای اروپا و جامعه جهانی نیز دارد.
انگلیس وارد مرحله خطرناکی شده است که در آن گفتمان اسلامهراسانه محیط را برای زندگی مسلمانان دشوار میکند.
مدیر اجرایی Runnymede Trust، با اشاره به اینکه اسلامهراسی از نظر اجتماعی در انگلیس به موضوعی قابل قبول شده است، گفت: امروز زبان تحقیرآمیز و تفرقهافکنانه برای هدف قرار دادن مسلمانان در گفتوگوهای سیاسی رایج است.
آمارها تصویری تلخ از اسلامهراسی در انگلیس ترسیم میکنند؛ دادههای سازمان امدادی Tell Mama، نشان میدهد که در چهار ماه منتهی به فوریه ۲۰۲۴ (بهمن سال گذشته)، موارد جنایتهای نفرتمحور ۳۳۵ درصد افزایش یافته است.
در عین حال، دادههای پلیس نشان میدهد که نزدیک به ۳۸ درصد از جرایم ناشی از نفرت مذهبی مسلمانان را هدف قرار داده که آنها را به آسیبدیدهترین قشر تبدیل میکند؛ زنان مسلمان نیز به شکل نامتناسبی هدف قرار میگیرند.
اسلامهراسی در انگلیس موضوعی فراتر از جنایتهای ناشی از نفرت است؛ سیاستها و شیوههای نهادی اغلب مسلمانان را به حاشیه میبرند و آنها را بهعنوان تهدید معرفی میکند.
افزایش اسلامهراسی در انگلیس منعکسکننده روندهای گستردهتری در سراسر اروپا است، جایی که پوپولیسم جناح راست و احساسات ضدمهاجرتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؛ کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و هلند با مسائل مشابهی دستوپنجه نرم میکنند و مسلمانان اغلب در لفاظیهای سیاسی و جنایتهای ناشی از نفرت هدف قرار میگیرند.
عادیسازی اسلامهراسی در انگلیس میتواند گروههای راست افراطی را در سراسر اروپا جسور کند و منجر به افزایش حاشیهنشینی جوامع مسلمان و تهدید انسجام اجتماعی شود؛ همچنین خطر تشدید شکافهای موجود در اتحادیه اروپا را به همراه دارد، جایی که بحثهای مربوط به مهاجرت و ادغام همچنان بحثبرانگیز است.
انتهای پیام/