کریدور نتزاریم یا محور مرگ رژیم صهیونیستی برای فلسطینیان
ارتش رژیم صهیونیستی پیش از تهاجم خود به غزه در اکتبر ۲۰۲۳ بیش از یک میلیون فلسطینی را در شمال غزه تحت بمباران شدید مجبور کرد به سمت جنوب حرکت کنند.
ارتش اشغالگر طی ادعایی وعده امنیت در جنوب را داد و اعلام کرد که جابهجایی موقت خواهد بود.
با این حال، صدها هزار نفری که به دستور تخلیه رژیم صهیونیستی عمل کرده بودند، در جنوب نوار غزه بمباران شدند؛ در آن زمان مدارس، چادرهای موقت، بیمارستانها و دیگر پناهگاهها بمباران شدند.
در همین حال، نظامیان صهیونیست به کریدور نتزاریم، منطقهای بهطول ۶ کیلومتر در جنوب شهر غزه حمله کردند. این محور نوار غزه را به بخشهای شمالی و جنوبی آن تقسیم کرده و از مرز اراضی اشغالی با شهر غزه در شرق تا دریای مدیترانه امتداد دارد.
براساس گزارشها، مسیر نتزاریم اکنون ۷ کیلومتر عرض دارد و دارای پایگاههای نظامی است. نظامیان صهیونیست از آن برای نظارت و کنترل حرکت فلسطینیان بین شمال و جنوب غزه و شروع عملیات نظامی استفاده میکنند.
تحقیقات تازه رسانه عبریزبان هاآرتص نشان داد که صدها فلسطینی، ازجمله کودکان، ازسوی نظامیان صهیونیست در کریدور نتزاریم به شهادت رسیدهاند.
بهگفته یکی از افسران ارشد رژیم صهیونیستی، فرمانده لشکر ۲۵۲ ارتش اشغالگر این منطقه را «منطقه کشتار» تعیین کرده است که به نظامیان اجازه میدهد به هر کسی که وارد این کریدور میشود، شلیک کنند.
فلسطینیها پس از به شهادت رسیدن ازسوی اشغالگران مبارزان مسلح نامیده میشوند، حتی اگر کودک باشند.
یکی دیگر از اعضای ارتش رژیم صهیونیستی به هاآرتص گفت که مرزهای این منطقه تا حد زیادی خودسرانه بوده و تا جایی که یک تکتیرانداز بتواند ببیند، گسترش یافته است.
به اذعان این نظامی صهیونیست، ما در آنجا غیرنظامیان را میکشیم.
یکی دیگر از نظامیان به یک سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اشاره کرد و اعلام کرد که لشکر آنها بیش از ۲۰۰ فلسطینی را در غزه به شهادت رسانده است. اگرچه بسیاری به شهادت میرسند، برخی دیگر خودسرانه در ایست بازرسی بازداشت و ناپدید میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- گرسنگی دادن مردم غزه راهبرد نسلکشی رژیم صهیونیستی
- اعتراف به ترور هنیه؛ مهر تایید بر سیاست تروریسم رژیم صهیونیستی
انتصار العطار ۵۸ ساله در آغاز جنگ یکی از پسرانش را در بمباران ازسوی رژیم صهیونیستی از دست داد و مجبور شد همراه با بقیه اعضای خانوادهاش از جنوب شهر غزه خارج شود.
اما پس از ماهها آوارگی، پسر دیگرش، سامی، تصمیم گرفت به امید بازگشت به خانه، سفر خطرناک شمال را طی کند. این موضوع مربوط به ۳ ماه قبل بود و العطار خبری از فرزندش نشنیده است.
او گفت: من نمیدانم که او (فرزندم) به شهادت رسیده و یا اسیر شده است.
در همین حال و با وجود خطرهای فراوان، بسیاری از فلسطینیها در نزدیکی نتزاریم در منطقهای به نام النویری جمع میشوند و منتظر فرصتی برای بازگشت به شمال غزه هستند.
اما گزارشهای اخیر از کشتار فلسطینیها در نزدیکی این کریدور تنها بر نگرانیها افزوده است.
یک کارشناس گفت: اظهارات نظامیان اسرائیلی در اخبار ترسناک است؛ آنها میگویند به هر کسی که به آن منطقه نزدیک شود شلیک میکنند.
انتهای پیام/