تداوم حمله رژیم صهیونیستی به مدارس غزه در چارچوب کارزار تحصیلکُشی
۴۱۷ روز از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) میگذرد؛ جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه این منطقه همچنان ادامه دارد و در این میان مدارس بهعنوان پناهگاه آوارگان فلسطینی با شدت بیشتری هدف قرار میگیرند.
چنین حملههایی نه فقط جنایت علیه مدرسههای غزه، بلکه جنایت علیه آوارگان این منطقه است که ثابت کرده است که دیگر هیچ جای امنی در باریکه تحت محاصره و جنگزده وجود ندارد.
رژیم صهیونیستی سهشنبه، ۶ آذر مدرسهای را در حیالزیتون در جنوب شرق شهر غزه هدف قرار داد که محل اسکان آوارگان فلسطینی بود؛ بر اثر این حمله شماری از فلسطینیها شهید و برخی هم مجروح شدند.
نگاهی به روند جنگ غزه نشان میدهد که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه، کارزار تحصیلکُشی را در این منطقه اجرا کرده است؛ نامی که گروههای حقوق بشری به این روند جنایتکارانه دادهاند؛ جنایت یادشده سبب شد ۶۲۵ هزار کودک از تحصیل محروم شوند و هزاران شهید برجای گذاشته است.
در عین حال، رژیم صهیونیستی مدارس سازمان ملل را که به اسکان آوارگان فلسطینی اختصاص یافتهاند، بمباران کرده است.
براساس آمار ارائهشده ازسوی یونیسف، رژیم صهیونیستی فقط در ماه اکتبر (مهر / آبان) دستکم ۶۴ بار به مدارس غزه حمله کرده است؛ این رقم به معنای تقریبا ۲ حمله به مدارس در هر روز است.
آمار یادشده نشان میدهد که بر اثر حملههای یادشده دستکم ۱۲۸ نفر به شهادت رسیدند که شمار قابل توجهی از آنها کودکان بودند.
در حالی که با گسترش سطح تخریب و ویرانی غزه درپی بمبارانهای مستمر رژیم صهیونیستی، مدارس به شکل روزافزونی بهعنوان پناهگاهها مورد استفاده قرار میگیرند، شمار حملهها به این مراکز افزایش یافته است؛ براساس آمارها رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته ۲۲۶ مورد حمله به مدارس انجام داده است.
- بیشتر بخوانید:
- یونیسف: ۵۰ درصد از مدارس پناهگاهی غزه آسیب دیدهاند
- عادیسازی حمله به مدارس غزه به سبک رژیم صهیونیستی
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در این باره گفت: مدارس هرگز نباید در خط مقدم جنگ باشند و کودکان هرگز نباید در هنگام جستوجوی سرپناه مورد حمله قرار گیرند؛ صحنههای وحشتناکی که ما در غزه میبینیم، سابقهای تاریک برای بشریت ایجاد میکند، نمونهای که در آن کودکان در حالی که به دنبال امنیت در کلاسهای درس هستند، با تعداد بیسابقهای از بمبها مورد اصابت قرار میگیرند؛ آسیب روحی (تروما) و از دست دادن به عادت روزانه آنها تبدیل شده است.
براساس آخرین برآوردها، نزدیک به نیمی از حملههای ثبتشده به مدارس غزه در ماه اکتبر در شمال غزه رخ داده است، جایی که بمبارانهای شدید مجدد، آوارگی جمعی و کمبود کمکهای کافی، کودکان را به لبه پرتگاه میکشاند؛ برخی از مدارس یادشده علاوه بر سرپناه، درمان سوءتغذیه را نیز برای نیازمندان فراهم میکنند.
براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، مدارس فضاهای حفاظتشده هستند؛ با وجود این، رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۹۵ درصد از مدارس غزه بهطور جزئی یا کامل تخریب کرده است و دستکم ۸۷ درصد مدارس نیاز به بازسازی قابل توجهی دارند تا بتوانند دوباره کار کنند.
در عین حال، دستکم ۶۵۸ هزار کودک مدرسهای در غزه از تمام فعالیتهای آموزشی رسمی محروم شدهاند و سایهای از عدم اطمینان بر آینده آنها افکنده شده است.
حمله به مدرسهها، خواه بهعنوان محل آموزش یا سرپناهی برای آوارگان باشد، نقض بزرگی در موضوع حقوق کودکان است.
انتهای پیام/