شکنجه و بیتوجهی پزشکی؛ بخشی از تجربه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان - کمیسیون امور اسیران و اسیران سابق و جامعه اسیران فلسطینی در بحبوحه تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه از افزایش نگرانکننده شمار فلسطینیهای ربودهشده ازسوی رژیم صهیونیستی از این باریکه خبر دادهاند.
بهگفته این ۲ سازمان، بیش از هزار نفر از شمال غزه ربوده شدهاند که نشاندهنده افزایش کمپین بازداشتها و جنایتهای جنگی رژیم صهیونیستی است.
این گروهها طی بیانیهای تاکید کردند که اشغالگری رژیم صهیونیستی به ناپدیدشدن اجباری صدها اسیر منجر شده و هیچ اطلاعات روشنی درمورد تعداد کل ربودهشدگان از غزه وجود ندارد.
آمارهای اوایل نوامبر (آبان) از اداره زندانهای رژیم صهیونیستی نشان میدهد که هزار و ۶۲۷ نفر از اسیران اهل غزه ازسوی اشغالگران بهعنوان «مبارزان غیرقانونی» طبقهبندی میشوند؛ براساس این اطلاعات، شمار زیادی از اسیران در اردوگاههای بازداشت در این آمار گنجانده نشدهاند.
گزارشهای دلخراش از شکنجه اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی
براساس این بیانیه، بازدیدهای اخیر گروههای حقوقی از اردوگاه بازداشت عوفر، وضعیت دلخراشی از شکنجه، بیتوجهی پزشکی و شرایط غیرانسانی را کشف کرده است.
یکی از اسیران، که یک فرد قطع عضو شده است، در طول ملاقاتها گفت که ازسوی صهیونیستها مورد ضربوشتم مکرر قرار گرفته است.
این اسیر فلسطینی گفت: باوجود پاهای قطع شدهام، اسرائیل روزانه من را مجبور میکند در بازرسیها ساعتها روی شکم بر روی زمین دراز بکشم.
وی اضافه کرد که از زمان بازداشت در فوریه ۲۰۲۴ (بهمن/اسفند ۱۴۰۲) بهطور مداوم در غلوزنجیر بوده و همین موضوع باعث بروز جراحتهای شدید شده است.
شهادتهای اسیران همچنین نشان داد که آنها بهطور نظاممند از نیازهای اولیه، ازجمله لوازم بهداشتی محروم هستند و فقط هر ۱۰ روز یک بار بهمدت حداکثر ۳ دقیقه مجاز به استحمام هستند. بازرسیهایی که ۴ بار در روز انجام میشود، شامل این است که بازداشتشدگان مجبور میشوند برای مدتهای طولانی روی شکم بر روی زمین دراز بکشند و رعایت نکردن این موضوع باعث تنبیه بدنی آنها میشود.
سازمانهای حامی حقوق اسیران فلسطینی همچنین بر بیرحمی بهاصطلاح بازرسیهای امنیتی که یک روش شکنجه روزانه در زندان عوفر است، تاکید کردند. این بازرسیها ۴ بار در روز، از اوایل صبح تا نیمه شب انجام میشود. در طول هر بازرسی، اسیران مجبور میشوند تا حدود ۲ ساعت درحالی که تمام سلولها بازرسی میشوند، روی زمین دراز بکشند. هرگونه انحراف از این رویهها به مجازات منجر میشود که معمولا شامل استفاده از درب سلول برای ایجاد آزار فیزیکی میشود.
علاوه بر این، اسیران شرایط سخت هنگام انتقال به جلسات دادگاه را بازگو کردند. از ساعت ۷:۰۰ صبح، آنها را در یک محفظه مانند قفس فلزی محبوس شده و مجبور میشوند در موقعیتهای ناراحتکننده بنشینند تا مراحل دادگاه به پایان برسد.
این ۲ سازمان بهشدت این اقدامها را محکوم کرده و آنها را بهعنوان بخشی از الگوی گستردهتر سوءاستفاده و شکنجه نظاممند توصیف کردند؛ این سازمانها همچنین از سازمانهای بینالمللی خواستند که مداخله کرده و رژیم صهیونیستی را بهخاطر نقض قوانین بینالمللی پاسخگو کنند.
بیتوجهی پزشکی و شهادت ۲ اسیر فلسطینی
اداره کل امور مدنی، کمیسیون امور اسیران و اسیران سابق و جامعه اسیران فلسطینی از شهادت ۲ اسیر فلسطینی که در زندانهای رژیم صهیونیستی محبوس شده بودند، خبر دادند.
سمیح سلیمان محمد علوی ۶۱ ساله از نابلس و انور شعبان محمد اسلیم ۴۴ ساله از غزه در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
کمیسیون امور اسیران و جامعه اسیران فلسطینی در بیانیه خود تاکید کردند که هم علوی و هم اسلیم قربانی جنایتهای نظاممند اشغالگران صهیونیست از طریق مرگ آهسته و بیتوجهی عمدی پزشکی، همراه با سوءاستفاده مکرر و بدرفتاری مداوم با اسیران بودند.
این بیانیه اضافه میکند که این جنایتها بخشی از سیاست دیرینه اشغالگری علیه اسیران فلسطینی است که از شکنجه تا بیتوجهی پزشکی را شامل شده و آنها را در شرایط رنج و تسلیم در برابر بیماریها قرار میدهد.
این سازمانها به افزایش جنایتها علیه اسیران فلسطینی بهویژه در بحبوحه جنگ نسلکشی در غزه اشاره کردند. وضعیت سلامتی بسیاری از اسیران بیمار با امتناع اشغالگران از ارائه درمان، وخیمتر شده و این موضوع باعث افزایش بیشتر تلفات در میان اسیران شده است.
انتهای پیام/