گسترش قربانیان بحران مواد مخدر به نوزادان در کانادا
کانادا در حال حاضر با یک بحران جدی در زمینه مواد مخدر مواجه است؛ این کشور در فاصله زمانی بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳بیش از ۴۴ هزار و ۵۹۲ مورد مرگومیر ناشی از مصرف و سوءمصرف مواد مخدر را ثبت کرد.
بحران مصرف بیش از حد مواد مخدر نیز یکی از جدیترین تهدیدهای بهداشت عمومی در تاریخ اخیر کانادا است که تاثیرهای مخرب زیادی بر جوامع سراسر این کشور میگذارد؛ نکته قابل تامل، نرخ نامتناسب تاثیر این بحران بر جوامع بومی است.
در عین حال، زندانهای کانادا از کانونهای اصلی بحران مواد مخدر در این کشور هستند؛ شمار قابل توجهی از مرگومیرهای ثبتشده در زندانهای کانادا بر اثر سوءمصرف مواد مخدر روی میدهند.
کانادا همچنان با نرخ بیامان مرگومیر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر و آسیبهای ناشی از مصرف مواد مواجه است؛ بخش زیادی از این بحران ناشی از عرضه مواد مخدر مصنوعی خطرناک غیرقانونی است؛ کاز ژانویه تا دسامبر ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۲) مواد مخدر جان دستکم ۸ هزار و ۴۹ کانادایی را گرفت.
نکته قابل توجه درباره بحران یادشده در کانادا ثبت نشدن اطلاعات و دادههای مربوط به مرگومیرهای ناشی از مصرف مواد مخدر در این کشور است؛ با وجود این، دادههای موجود نشان میدهند که مرگومیر ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در کانادا در سال ۲۰۲۳ برای چندمین سال متوالی در روند صعودی قرار داشته است.
نشریه پزشکی لانست در گزارشی درباره بحران مواد مخدر نوشت: در قاره آمریکا، بحران مواد افیونی به ویژه آمریکا و کانادا را تحت تاثیر قرار داده است و بخش عمده قربانیان این بحران را جوانان و افراد میانسال تشکیل میدهند.
براساس گزارش لانست در سال ۲۰۱۹، مواد مخدر به ترتیب مسئول ۱۵.۸ و ۶.۴ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا و کانادا بودند.
این کشور در حالی با تشدید بحران اعتیاد به مواد مخدر به شکل فزایندهای مواجه میشود که شمار زنان باردار دارای اعتیاد نیز به شکل نگرانکنندهای افزایش یافته و چالشهای بیشتری را رقم میزند.
به گزارش سیبیسی، با تشدید بحران اعتیاد به مواد مخدر در کانادا و افزایش تعداد زنان باردار معتاد، نوزادان بیشتری با اعتیاد به مواد مخدر متولد میشوند.
- بیشتر بخوانید:
- روند روبهرشد مرگومیر ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در کانادا
- مرگومیر در زندانهای کانادا؛ فنتانیل قربانی میگیرد
براساس گزارشها، شمار نوزادان متولدشده با علائم اعتیاد در کانادا رشد نگرانکنندهای داشته و زنگهای هشدار را در این کشور بهصدا درآورده است.
آمارهای سال ۱۷-۲۰۱۶ در این باره نشان میدهند که هزار و ۸۵۰ نوزاد معتاد به مواد مخدر در کانادا به دنیا آمدهاند؛ این نوزادان دچار سندرم محرومیت نوزادی هستند؛ وابستگی به مواد اعتیادآور و مصرف برخی داروها در دوران بارداری میتواند سبب ایجاد سندرم Neonatal Abstinence Syndrome (NAS) شود که با بروز علائم ترک وابستگی در نوزاد همراه است.
سندرم محرومیت نوزادی منجر به اختلال در رابطه مادر و نوزاد، ناهنجاریهای خواب و بیداری، مشکلات تغذیهای، از دست دادن وزن، تشنجها و مشکلاتی در تکامل سیستم عصبی میشود.
در عین حال، در کانادا برنامههای مورد نیاز برای مقابله با این چالش و پیامدهای متعاقب آن محدود و ناکارآمد هستند.
انتهای پیام/