قطع رابطه با ایرلند نشانه انزوای رژیم صهیونیستی در عرصه بینالمللی
تصمیم ایرلند برای پیوستن به پرونده آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) که رژیم صهیونیستی را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم میکند، همچنان درحال تشدید روابط دوبلین-تلآویو است.
پس از تصمیم اخیر رژیم صهیونیستی برای بستن سفارت خود در ایرلند، گیدئون سار، وزیر خارجه تازه منصوبشده این رژیم، نخست وزیر ایرلند را مورد انتقاد قرار داد و او را به یهودستیزی متهم کرد. متهم کردن به یهودیستیزی از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه همواره یکی از اصلیترین شیوههای اشغالگران برای خاموش کردن صداهای منتقد بوده است.
سایمون هریس، نخست وزیر ایرلند در پاسخ به این اتهامزنی به خبرنگاران در دوبلین گفت که ایرلند ساکت نخواهد شد.
با این حال، هریس هشدار داد: میدانید من چه چیزی را ناراحتکننده میدانم؟ کشتن کودکان؛ میدانید چه چیزی ناراحتکننده است؟ مشاهده میزان تلفات غیرنظامیان که در غزه دیدهایم؛ میدانید چه چیزی ناراحتکننده است؟ اینکه مردم در گرسنگی رها شدهاند و کمکهای بشردوستانه به دستشان نمیرسد.
سیاستمداران ایرلندی تا حد زیادی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه انتقاد کردهاند، اما قطع روابط با ایرلند بازتابی از احساسهای گستردهتر ضدصهیونیستی در ایرلند است، کشوری که بسیاری از مردم آن اشغال فلسطین ازسوی رژیم صهیونیستی را آینهای از اشغال چندین قرن انگلیسی ایرلند میدانند.
الجزیره نوشت: حتی اگر اقدامهای ایرلندیها کافی نباشد، اما سیاستمداران این کشور و ایرلندیها انتقادهای شدیدی را از اسرائیل در طول جنگش در غزه مطرح کردهاند.
این نشاندهنده احساسی است که مردم این کشور سالها در برابر استعمار انگلیس تجربه کردهاند.
- بیشتر بخوانید:
- استقبال از جنایتکار جنگی در آمریکا و تداوم نادیدهگرفتن احکام بینالمللی
- اختلاف در اردوگاه غرب درباره اجرای حکم دادگاه لاهه
فاتین التمیمی، نایب رئیس کارزار همبستگی فلسطین-ایرلند (IPSC) گفت: مردم ایرلند (وضعیت مردم فلسطین) را درک میکنند.
التمیمی تاکید کرد که ایرلند باید روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی را نیز پایان دهد.
لئو وارادکار، نخستوزیر سابق ایرلند تنها یک ماه پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اقدامهای رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد قرار داد. یک ماه بعد، ایرلند با حمایت اسپانیا، بلژیک و مالت، از دیگر کشورهای عضو اتحادیه خواست تا خواستار آتشبس شوند و اعتراف کردند که اتهامهای مطرحشده ازسوی جنوب جهانی مبنی بر استفاده اتحادیه اروپا از استانداردهای دوگانه، وجود دارد.
جنایتکار جنگی که خشمگین است
افر کاسیف، قانونگذار صهیونیست در مصاحبهای گفت که پوشش تصمیم ایرلند برای پیوستن به پرونده آفریقای جنوبی در رسانههای عبریزبان محدود شده است.
روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی نیز مطلبی با عنوان «چرا ایرلندیها از یهودیان متنفرند» منتشر کرد؛ نویسنده مدعی بود که ایرلندیها به دلیل مسیحیت ریشهدار خود، ذاتا یهودیستیزهستند که به اعتراض این کشور به کشتار ازسوی رژیم صهیونیستی در غزه منجر شده است.
در همان روز، نویسنده اسرائیلی، سائول سادکا، در رسانههای اجتماعی حضور یافت و سالهای مهاجرت ایرلند را در نتیجه قحطی، فقر و استعمار با انتقاد از اسرائیل به دلیل استعمار سرزمین فلسطین مقایسه و ترکیب کرد.
تصویب قطعنامه در سازمان ملل؛ رژیم صهیونیستی و انزوا در عرصه بینالملل
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اعلام این خبر، اضافه کرد: این قطعنامه از دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه درخواست میکند تا نظر مشورتی خود را درمورد تصویب قانونی علیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در کنست رژیم صهیونیستی ارائه کند.
این تصمیم سازمان ملل نشاندهنده آغاز یک کارزار حقوقی دیگر برای رژیم صهیونیستی در لاهه در مورد ممنوع کردن فعالیت آنروا در سرزمینهای اشغالی فلسطین است.
هرچند این نظر مشورتی در ظاهر الزامآور نیست، اما ممکن است در آینده به تحریمها و اقدامهای جدی علیه رژیم صهیونیستی منجر شود.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر) درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار داده بودند. این هشدار یک روز پس از هشداری بود که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این زمینه صادر کرد.
انتهای پیام/