راهنمای دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳
خبرگزاری میزان - بنابر اعلام قبلی بانک مرکزی قرار بود فروش ارز اربعین ۱۴۰۳، از یکشنبه ۷ مرداد تا ۳ شهریورماه آغاز شود، اما باتوجه به تعطیلی سراسری کشور در روز هفتم مردادماه فروش ارز اربعین از روز دوشنبه ۸ مردادماه آغاز شد.
متقاضیان برای دریافت ارز اربعین حتما باید ابتدا در سامانه سماح ثبتنام کنند و ثبتنام آنها با موفقیت انجام شده باشد.
ارز اربعین در کدام بانکها ارائه میشود؟
بانکهای ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست بانک، ۷ بانک عاملی هستند که به عنوان بانکهای عامل فروش ارز اربعین معرفی شدهاند.
ارز اربعین در ۳۰۲ شعبه بانک ملی ایران، ۲۰۰۷ شعبه و باجه پست بانک، ۲۸۰ شعبه بانک ملت، ۲۲۱ شعبه بانک صادرات، ۱۸۹ شعبه بانک سپه، ۱۰۶ شعبه بانک تجارت و ۶۳ شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی (ع) ارائه میشود.
زائران اربعین میتوانند از طریق این بانکها اقدام به خرید و دریافت ارز مورد نیاز به صورت حضوری و غیرحضوری داشته باشند. ۶ سکوی فعال نیز اقدام به ارائه خدمات برخط در زمینه فروش ارز اربعین میکنند.
نحوه دریافت حضوری ارز اربعین از بانکها
متقاضیان برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب در بانکهای مذکور مراجعه کنند و ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.
بنابر اعلام قبلی بانک مرکزی بازخرید ارز فروخته شده در سرفصل مزبور (ارز اربعین) صرفاً توسط بانک اولیه عامل فروش مجاز است.
بانکها حق دریافت هیچگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی بهجز معادل ریالی ارز مورد تقاضا را ندارند.
نحوه دریافت غیرحضوری ارزی اربعین از بانکها
فروش ارز اربعین علاوه بر شیوه حضوری در بستر برخط هم فعال است و هفت بانک عامل عرضهکننده ارز اربعین با ایجاد سازوکار مناسب زمینه لازم برای ارائه خدمات غیرحضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین را مهیا کردهاند.
در همین راستا زائران اربعین میتوانند از طریق راههای ذیل نسبت به دریافت غیرحضوری ارز اربعین از بانکهای ارائه کننده ارز اربعین اقدام کنند:
۱- بانک ملی: پیامرسان بله
۲- پست بانک: پیامرسان بله
۳- بانک سپه: پیامرسان روبیکا
۴- بانک صادرات: اپلیکیشن سپینو و سامانه پیشخوان شمس
۵- بانک پارسیان: پیامرسان آیگپ
۶- بانک تجارت: سامانه بانک تجارت به آدرس www.tejaratbank.ir
۷- بانک ملت: پیشخوان الکترونیک بانک ملت به آدرس https://pishkhan.bankmellat.ir
در خرید اینترنتی ارز اربعین متقاضیان بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز میکنند و با مراجعه به شعبه در همان روز، ارز مورد نیاز خود را دریافت میکنند.
به هر زائر اربعین چه مقدار ارز تعلق میگیرد؟
فروش ارز (اسکناس) به زائران متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ ۲۰۰ هزار دینار عراق، است.
دریافت ارز اربعین با دریافت ارز مسافرتی برای زائرانی که قصد سفر هوایی دارند، منافاتی ندارد و زائران میتوانند همزمان با دریافت ارز اربعین، ارز مسافرتی نیز دریافت کنند.
فروش ارز به زائران اربعین به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) است و دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا، ممنوع است.
شرایط و مدارک دریافت ارز اربعین
ارز اربعین به زائران متقاضی بالای ۵ سال (متولدین پیش از ۱۳۹۸/۶/۱) تعلق میگیرد.
فروش ارز با ارائه اصل کارت ملی و گذرنامه یا «برگه تردد اربعین» معتبر زائر، ثبت در سامانه نظارت ارز (سنا) در سرفصل «ارز زیارتی اربعین» (کد سرفصل ۵۰) و با الزام درج کد رهگیری در سامانه مربوطه امکانپذیر است.
کد رهگیری در سامانه سنا پس از طی فرآیند ثبتنام در سامانه سماح، فعال میشود.
در مورد زائرین بین ۵ تا ۱۵ سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.
افراد متقاضی دریافت ارز اربعین باید برای دریافت آن، مدارک هویتی لازم و گذرنامه خود را به همراه داشته باشد و افراد بالای ۱۸ سال باید یک سیم کارت نیز داشته باشند.
سرپرستان خانوار میتوانند بهمنظور خرید ارز اربعین اعضای خانواده خود (همسر و فرزندان) با در دست داشتن کلیه مدارک هویتی خود و اعضای خانواده به شعب آن بانک مراجعه کنند. عدم حضور سایر اعضای خانواده در شعب فروش ارز بلامانع بوده و سرپرست خانوار میتواند با کارت بانکی خود نسبت به خرید ارز برای اعضای خانواده خود اقدام کند.
انتهای پیام/