کشف گورهای دستهجمعی در خانیونس؛ تعداد شهدا چقدر است و درباره جزئیات جنایت چه میدانیم
خبرگزاری میزان - ارتش رژیم صهیونیستی پس از ماهها حملات شدید که بخشهای زیادی از شهر خانیونس را ویران کرد، نیروهای زمینی خود را از این شهر در جنوب غزه خارج کرد.
روز ۷ آوریل (۱۹ فروردین)، ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که یگان ۹۸ این رژیم در خانیونس ماموریت خود را به پایان رسانده و در حال ترک غزه برای «بازیابی و آمادهسازی» برای حملات آتی است.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه خود افزود: نیروی قابل توجهی به فرماندهی یگان ۱۶۲ و تیپ نحال به عملیات خود در نوار غزه ادامه میدهد و آزادی عمل ارتش اسرائیل را برای انجام عملیاتهای اطلاعاتی دقیق حفظ خواهد کرد.
نگاهی به وضعیت خانیونس از ابتدای جنگ غزه
خانیونس یکی از ۱۶ استان فلسطین و دومین استان بزرگ در نوار غزه است که جمعیتی معادل ۴۰۰ هزار نفر در آن حضور داشتند.
در اوایل جنگ غزه، مانند بسیاری از مناطق جنوبی این باریکه، ارتش رژیم صهیونیستی خانیونس را به عنوان منطقه امنتر معرفی کرد و به ساکنان شمال غزه گفت که در آنجا پناه بگیرند.
اما ارتش رژیم صهیونیستی سپس تهاجم خود را بر این شهر متمرکز کرده و ساکنان را مجبور کرد بار دیگر از این شهر خارج شوند.
از ژانویه گذشته (دی ماه ۱۴۰۲)، یگان ۹۸، بزرگترین یگان ارتش رژیم صهیونیستی بود، زیرا بهطور ویژه برای آنچه «مبارزه با حماس برای آزادی گروگانها» خوانده شده، در خانیونس تقویت شده بود.
ارتش رژیم صهیونیستی حملات نظامی خود را در خانیونس از روز ۳ دسامبر گذشته (۱۳ آذر ۱۴۰۲) آغاز کرد و در نهایت پس از حمله ویرانگر ۴ ماهه، نظامیان خود را از این شهر خارج کرده و ویرانی گستردهای را بر جای گذاشت.
تبدیل خانیونس به ویرانه
با خروج نظامیان صهیونیست از خانیونس، خبرنگاران و شهروندان با ورود به این شهر تصاویر هولناکی را از حجم ویرانی در این شهر به تصویر کشیدند.
تعداد اندکی از فلسطینیهایی که در اثر حمله نظامی رژیم صهیونیستی مجبور به ترک خانههای خود در خانیونس شده بودند، پس از عقبنشینی نظامیان صهیونیست، به خانههای خود در این شهر جنوب غزه بازگشتند و بسیاری از آنها به محلههای سابق خود که شبیه به زمینهای بایر است، وارد شدهاند.
روایتهایی که ساکنان از وضعیت این شهر بیان میکنند، نشان از ویرانی کامل این شهر دارد و این ویرانی در همه نقاط خانیونس قابل مشاهده است.
روایت مقام سازمان ملل درباره حجم ویرانی در خانیونس
جیمی مکگلدریک، هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، به عنوان بخشی از تیمی بود که هفته گذشته در شهر جنوبی خانیونس پس از عقبنشینی نظامی رژیم صهیونیستی، یک ماموریت ارزیابی را در این شهر انجام میداد.
این مقام ارشد سازمان ملل گفت: کارکنان نهادهای بشردوستانه سخت برای حمایت از ساکنان این شهر کار میکنند، اما ما به امنیت، دسترسی و تسهیلات قابل اعتماد از سوی نیروهای اسرائیلی نیاز داریم، زیرا مسئولیتهای آنها با تخلیه تجهیزات در مرز پایان نمییابد.
مکگلدریک گفت: هر ساختمانی که تیم ما از آن بازدید کرد، آسیب دیده بود و جادهها از بین رفته و تخریب شده بودند.
این تیم یک انبار سازمان ملل، ۴ مرکز پزشکی و ۸ مدرسه را بازرسی کرد. آنها گزارش دادند که در همه ساختمانها به جز یکی از آنها خسارت بسیار قابل توجهی دیدهاند.
خیابانها و فضاهای عمومی در خانیونس مملو از مهمات منفجر نشده است که خطرات شدیدی را برای غیرنظامیان بهویژه کودکان به همراه دارد.
این تیم بازرسی، بمبهای هزار پوندی منفجر نشده را در تقاطعهای اصلی و داخل مدارس پیدا کردند.
افشای جنایتهای هولناک رژیم صهیونیستی در خان یونس
خبرنگار شبکه الجزیره میگوید که بلافاصله در پی عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از خانیونس که با ویرانی و تخریب مواجه شد، اجساد ۱۲ شهید از مناطق مختلف شهر خانیونس پیدا شده است.
میزان ویرانیهای ناشی از بمباران و حملات زمینی رژیم صهیونیستی در بخشهای وسیعی از شهر خانیونس پس از اینکه اشغالگران اکثر نیروهای خود را از آنجا خارج کردند، آشکار است.
بیمارستانهای اصلی از کار افتادهاند، در حالی که برخی از ساکنان برای بازرسی خانههای ویران شده خود و بازرسی پیکر شهیدان از مناطقی که نیروهای اشغالگر از آنجا عقبنشینی کرده بودند، بازگشتند.
خبرنگار خبرگزاری آناتولی گزارش داد که ویرانی و تخریب در همه جای شهر با اجساد در خیابانها، جادهها و بین خانهها دیده میشود.
با اعلام این عقبنشینی، فلسطینیهایی که در جریان تهاجم رژیم صهیونیستی، از این شهر آواره شده بودند، به مناطق مرکزی و شهر رفح در منتهیالیه جنوب غزه بازگشتند تا از میزان ویرانیهای گسترده ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شوکه شوند.
برخی از خیابانها به شدت آسیب دیدند، حتی بهطور کامل از بین رفتند و کلیپهای ویدیویی نشان داد که برخی از مناطق بهطور کامل از نقشه به دلیل تخریب گسترده ناپدید شدند.
جادهها به وضوح با یکدیگر همپوشانی دارند و تشخیص آسان محل سکونت و جاده را برای ساکنان دشوار میکند، زیرا همه خرابیها در همه جا مشابه است.
دوربین الجزیره میزان ویرانیهای گستردهای را که پس از عقبنشینی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در غرب شهر خان یونس، علاوه بر مجتمع پزشکی ناصر و اطراف آن رخ داد، رصد کرد.
رژیم اشغالگر صهیونیست در جریان حملات نظامی گسترده خود در این شهر، بیمارستانهای شهر خانیونس در جنوب نوار غزه مانند مجتمع پزشکی ناصر و بیمارستانهای الامل و دارالسلام را از دسترس خارج کرد.
کشف ۱۵۰ شهید در خانیونس؛ ۵۰۰ نفر ناپدید هستند
دفاع غیرنظامی غزه گزارش داد که در پی عقبنشینی نظامیان صهیونیست از خان یونس تاکنون پیکر بیش از ۱۵۰ شهید کشف شده و ۵۰۰ نفر همچنان مفقود هستند.
براساس این گزارش، نظامیان صهیونیست دهها جسد را پیش از عقبنشینی از هر منطقهای در گورهای دستهجمعی دفن کردند.
دفاع غیرنظامی غزه میگوید که ۲ هزار فلسطینی پس از عقبنشینی نظامیان صهیونیست از چندین منطقه در نوار غزه ناپدید شدند.
کشف گور دستهجمعی
دو هفته پس از خروج نظامیان صهیونیست از خانیونس، نیروهای اورژانس غزه اجساد ۵۰ فلسطینی را از گور دستهجمعی مجتمع پزشکی ناصر در خانیونس خارج کردند.
سازمان دفاع غیرنظامی غزه در بیانیه خود اعلام کرد که اجساد ۵۰ فلسطینی که از سوی نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند، از گور دستهجمعی خارج شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: تیمهای ما به عملیات جستوجو و بازیابی شهدای باقیمانده در روزهای آینده ادامه میدهند، زیرا هنوز تعداد قابل توجهی از آنها وجود دارند.
نیروهای اشغالگر صهیونیست در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه ۱۴۰۲) پس از چند روز بمباران شدید، به بیمارستان ناصر یورش بردند و دهها نفر را که در مجتمع پزشکی پناه گرفته بودند، به شهادت رساندند.
شبکه الجزیره گزارش داد: تیمهای دفاع غیرنظامی اجساد ۱۹۰ شهید را از مجتمع پزشکی ناصر در خانیونس خارج کردند.
انتهای پیام/