موج بازگشت آوارگان فلسطینی به خانیونس و سیل نیازهای بشردوستانه
خبرگزاری میزان – با عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از خانیونس غزه، آوارگان فلسطینی در حال بازگشت به این شهر جنوبی، جایی که دیگر زندگی وجود ندارند، هستند.
براساس اعلام آنروا (آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) از زمان آغاز حمله رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱.۹ میلیون نفر یا بیش از ۸۵ درصد از جمعیت در سراسر نوار غزه حتی برای بیش از یک بار آواره شدهاند؛ این آژانس سازمان ملل همچنین اعلام کرد که بیشتر غیرنظامیان در غزه نیاز شدید به کمک بشردوستانه و حفاظت دارند.
خانیونس پیش از حمله ۷ اکتبر رژیم صهیونیستی به غزه، دومین شهر بزرگ این منطقه بود و بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت داشت.
در روزهای نخست جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، خانیونس محل امنی برای آوارگان فلسطینی بود که از شمال غزه فرار کرده بودند، اما با حمله رژیم صهیونیستی به این شهر در اوایل ماه دسامبر (آذر ۱۴۰۲)، ساکنان این شهر همراه آوارگان مجبور شدند به شهرهای جنوبیتر بروند.
براساس گزارشها، بخش گسترده شهر خانیونس بر اثر حملات نظامی رژیم صهیونیستی و بولدوزرهای این رژیم به زمینهای بایر تبدیل شدهاند؛ بیشتر ساختمانها به شکل قابل توجهی آسیب دیدهاند و شمار زیادی با خاک یکسان شدهاند؛ ساختمانهای باقیمانده نیز پوشیده از سوراخ گلوله و آسیب توپخانه هستند.
در ویدیوهای منتشر شده از وضعیت خانیونس در سیانان، نشان داده میشود که آوارگانی به خانیونس بازگشتهاند، روی ساختمانهای ویرانه ایستادهاند، برخی انبوه آوارهایی را که زمانی خانههای آنها بوده، غربال میکنند و برخی از کودکان وسایل بازیافته از زیر آوار را حمل میکنند.
بیمارستان اروپایی غزه دوشنبه گذشته اعلام کرد که پیکر ۴۶ فلسطینی پس از عقبنشینی رژیم صهیونیستی از خانیونس پیدا شده است؛ بیشتر این افراد زیر آوار ساختمانهای ویران شده مرده پیدا شدند.
مقامهای غزه نیز میگویند که شمار پیکرهای کشف شده پس از عقبنشینی نظامیان صهیونیست از خانیونس از رقم ۶۰ نفر عبور کرده است.
ساکنان خانیونس همچنین از حملات و بازگشت مجدد ارتش رژیم صهیونیستی در هراس هستند؛ چراکه ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده که در صورت لزوم به خانیونس بازمیگردد.
با وجود این، آنها میگویند از اینکه در شهر خود هستند، احساس آرامش میکنند؛ یکی از آوارگان که به خانیونس بازگشته میگوید: شهر کاملا نابود شده است، اما من جایی را برای ماندن پیدا میکنم و سپس پدر و مادرم را هم میآورم.
با وجود اینکه ساکنان خانیونس از بازگشت به شهر ویرانه خود خوشحال هستند، نگرانی جدی درباره طرح حمله رژیم صهیونیستی به رفح وجود دارد، جنوبیترین منطقه غزه که ۱.۴ میلیون آواره در آن حضور دارند.
آوارگان فلسطینی در حالی به خانیونس بازگشتند که این شهر مانند دیگر مناطق غزه تحت فشار یک بحران انسانی قرار دارد و به زودی با قحطی فاجعهبار مواجه میشود.
کارشناسان نقشهبرداری با استناد به تصاویر ماهوارهای تخمین میزنند که ۵۵ درصد از ساختمانهای منطقه خانیونس معادل ۴۵ هزار ساختمان آسیب دیده یا تخریب شده است.
زیرساختهای خانیونس کارکرد اندکی دارند یا اصلا فعال نیستند.
مناطق بسیاری از خانیونس همچنان تحت تهدید مهمات خطرناک و منفجر نشدهای هستند که از جنگ باقی مانده است.
انتهای پیام/