شوک جنگ به ساکنان اراضی اشغالی؛ هزینه جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی چقدر بوده است؟

7:30 - 06 دی 1402
کد خبر: ۴۷۵۱۳۶۹
شوک جنگ به ساکنان اراضی اشغالی؛ هزینه جنگ غزه برای رژیم صهیونیستی چقدر بوده است؟
رژیم صهیونیستی با ادامه جنگ در غزه بیش از پیش صدمات اقتصادی را متحمل می‌شود.

خبرگزاری میزان - هزینه‌های جنگ در غزه برای رژیم صهیونیستی هر روز بیش از روز قبل می‌شود.

روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارونوت اعلام کرد که جنگ در غزه تاکنون ۶۵ میلیارد شِکِل (۱۸ میلیارد دلار) برای رژیم صهیونیستی هزینه در پی داشته است.

این روزنامه اشاره کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ در غزه به شیوه‎ای افراطی از بمب و تجهیزات جنگی استفاده کرده است.

یدیعوت آحارونوت همچنین بیان کرد که ارتش رژیم صهیونیستی از ترس تشدید تنش در محور شمال، استفاده بیش از حد از موشک و مهمات در غزه را کاهش داده است.

البته هزینه‌های واقعی جنگ برای رژیم صهیونیستی بسیار بیش از این بوده و این رژیم جدای از جنگ، در بخش اقتصادی هم متحمل خسارت‌های بسیار سنگینی شده است.

افزایش ۱۴ میلیارد دلاری هزینه رژیم صهیونیستی برای ادامه جنگ

وزارت دارایی رژیم صهیونیستی‌، می‌گوید که جنگ این رژیم در غزه دست‌کم ۵۰ میلیارد شکل (۱۴ میلیارد دلار) دیگر در سال ۲۰۲۴ هزینه خواهد داشت و به سه برابر شدن کسری بودجه این رژیم منجر خواهد شد. 

این وزارتخانه همچنین پیش‌بینی کرد که جنگ تا فوریه ادامه خواهد داشت.

ایتای تمکین، معاون بخش بودجه وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، در توضیحی به قانونگذاران، گفت که انتظار می‌رود جنگ دست‌کم ۲ ماه دیگر ادامه یابد و ۳۰ میلیارد شکل دیگر به بودجه نظامی این رژیم اضافه شود.

او به کمیته مالی کنست، گفت که این موضوع مجموع هزینه‌های نظامی این رژیم را بیش از ۴۸ میلیارد شکل بیشتر از آنچه در ابتدا اختصاص داده بود، افزایش می‌دهد. 

مجموع بودجه رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ از ۵۱۳.۷ میلیارد شکل برنامه‌ریزی شده به ۵۶۲.۱ میلیارد شکل افزایش یافته و به کسری بودجه ۵.۹ درصدی تولید ناخالص داخلی منجر می‌شود که از هدف ۲.۲۵ درصد تعیین شده کابینه بنیامین نتانیاهو بیشتر است. 

تمکین، گفت که با افزایش ۷۵ میلیارد شکلی کسری به ۱۱۴ میلیارد شکل در سال آینده، این شکاف مستلزم کاهش سایر هزینه‌ها یا افزایش درآمد است. 

کمبود نیروی کار در اراضی اشغالی

در بخش اقتصاد رژیم صهیونیستی، شوک عرضه‌ای چشمگیر به بازار کار وارد شده که عمدتا به دلیل محدودیت‌های شدید فزاینده در دسترس بودن و جابجایی کارکنان است.

ارتش رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ ۳۶۰ هزار نیروی ذخیره اضافی، یعنی حدود هشت درصد از نیروی کار در اراضی اشغالی را برای جنگ علیه غزه فراخوانده است. 

علاوه بر این، جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به غیبت و کارایی کمتر تقریبا ۵۲۰ هزار والدین شاغل، با بسته شدن کامل یا جزیی سیستم آموزشی و غیبت ۱۴۴ هزار کارگر ساکن مناطق تخلیه یا پاکسازی شده در شمال و جنوب اراضی اشغالی منجر شده است. 

در نتیجه، بانک مرکزی رژیم صهیونیستی هزینه هفتگی غیبت کارکنان در طول پنج هفته اول جنگ غزه را شش درصد از تولید ناخالص داخلی هفتگی (GDP) تخمین زده است.

با وجود این، این عدد منعکس‌کننده تأثیر منفی کلی بر بازار کار این رژیم نیست، زیرا فقط به کارگران صهیونیست اشاره دارد و هزینه‌های ناشی از غیبت کارگران خارجی را شامل نمی‌شود.

در واقع، حضور نداشتن بیش از ۱۶۴ هزار کارگر خارجی در اراضی اشغالی و شهرک‌های صهیونیست‌نشین احتمالا بهره‌وری در بخش‌های کشاورزی و ساخت‌وساز املاک و مستغلات را کاهش می‌دهد. 

در کنار این، ۱۶.۲ درصد نیروی کار متشکل از مهاجران و کارگران خارجی از اراضی اشغالی خارج شده‌اند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *