گزارش|

اقدامات قوه‌قضاییه برای بازاجتماعی کردن مددجویان و کمک به معیشت آن‌ها / اشتغال ۸۶ مددجو در کارگاه‌های اشتغال زندان بندر ماهشهر

8:23 - 03 مرداد 1402
کد خبر: ۴۷۲۵۳۱۳
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
اقدامات قوه‌قضاییه برای بازاجتماعی کردن مددجویان و کمک به معیشت آن‌ها / اشتغال ۸۶ مددجو در کارگاه‌های اشتغال زندان بندر ماهشهر
دادستان عمومی و انقلاب ماهشهر از اشتغال ۸۶ مددجو در کارگاه‌های زندان این شهرستان خبر داد و آن را زمینه‌ای برای بازگشت زندانیان به یک زندگی سالم برشمرد.

خبرگزاری میزان-در فصل چهارم آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور آمده است: به منظور توسعه برنامه‌های بازسازگاری، کاهش آسیب‌های حبس، کمک به رفع نیازهای مادی و معنوی محکومان و خانواده آن‌ها و خودکفایی و خوداشتغالی زندانیان، سازمان مکلف است با همکاری بنیاد تعاون، حتی المقدور امکان اشتغال تمامی زندانیان حاضر در موسسه‌های کیفری را که متقاضی اشتغال هستند، فراهم کند. در این راستا سازمان می‌تواند اعتبار مورد نیاز را از محل بودجه مصوب، کمک‌های انجمن یا درآمدهای بنیاد تعاون، کمک‌های مردمی و مانند آن، در چارچوب مقررات قانونی، تأمین کند و در جهت حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان به اموری که با اقتصاد بازار ارتباط مستقیم دارد (اشتغال مولد و پایدار)، متناسب با قابلیت‌ها و استعدادهای فردی به کار گیرد.

غلامعلی محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها در برنامه زنده تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر  در تاریخ ۸ تیرماه با محوریت «عملکرد سازمان زندان‌ها از حرفه‌آموزی تا حبس‌زدایی» گفت:  هم‌اکنون ۷۵ هزار زندانی به شکل مولّد و نشسته در زندان‌ها درحوزه اشتغال فعالند و هزار واحد تولیدی موجود با تولید ۵ هزار محصول دست زندانیان در حرفه‌های مختلف اعم از اشتغال نشسته، کارگاهی داخل زندان و کار در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی درخارج از زندان برای زندانیان واجد شرایط درحال فعالیت است.

محمدی اشتغال در زندان‌ها را یک تکلیف قانونی دانست و افزود: در سال اخیر با رشد ۴۰ درصدی حقوق و دستمزد به زندانیان مواجه بوده‌ایم که این رقم برحسب مهارت، نوع کار و منطقه زندانیان متفاوت است و البته باتوجه به شاخصه‌های تورمی این دستمزد در سال جاری نیز افزایش می‌یابد. ناگفته نماند که هرچقدر به اشتغال در زندان‌ها اهمیت بدهیم خود به خود امنیت زندان‌ها بیشتر و آمار تخلفات کاهش می‌یابد در این‌ارتباط اکنون بند‌های کارگری زندان‌ها حداقل تخلفات را دارند.

وی همچنین با اعلام اینکه در زندان‌ها کار و اشتغال اجباری وجود ندارد، فعالیت زندانیان در این حوزه را تسهیل‌کننده دریافت امتیازات و ارفاقات قانونی دانست و در ادامه گفت: بخش‌های خصوصی و کارآفرینان سهیم در اشتغال‌زایی زندانیان هم‌اکنون به پشتوانه مشوق‌هایی همچون معافیت مالیاتی و بهره‌مندی از تسهیلات بدون بهره با رغبت و انگیزه بیشتری به اشتغال برای زندانیان وارد شده‌اند. در این راستا درسال گذشته ۲۸۲ میلیارد تومان از تسهیلات قانونی برای اشتغال‌زایی جذب شده که این جذب اعتبارات نشان از اقبال بخش خصوصی دارد.

مهدی محمدی دادستان عمومی و انقلاب ماهشهر در همین راستا در گفت‌وگو با میزان از اشتغال ۸۶ مددجو در کارگاه‌های زندان این شهرستان خبر داد و آن را زمینه‌ای برای بازگشت زندانیان به یک زندگی سالم برشمرد.

دادستان عمومی و انقلاب ماهشهر گفت: یکی از اولویت‌های مهم و مورد توجه سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی در سطح کلان، حمایت از توسعه اشتغال و حرفه‌آموزی مولد در زندان‌ها در راستای باز اجتماعی شدن زندانیان و حمایت از خانواده آنان است و در سال‌های اخیر اداره کل زندان‌های استان، اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های مدیر انجمن حمایت از زندانیان شهرستان ماهشهر، افزود: تشکیل کارگاه‌های «خیاطی، چرم‌دوزی، معرق‌کاری روی چوب و کارگاه ساخت چارچوب در و پنجره پروفیل UPVC» در زندان ماهشهر، نمونه‌ای از کارگاه‌های مستقر در زندان‌های استان خوزستان است.

کارگاه‌های اشتغال زندان بندر ماهشهر، فرصتی برای بازپروری مجرمین

محمدی گفت: مهارت‌آموزی و اشتغال کارگاهی، نقش چشمگیری در بازپروری مددجویان و ایجاد روحیه امید در آنان برای یک زندگی سالم پس از آزادی از زندان، دارد و آمار‌ها نشان می‌دهد افرادی که در این کارگاه‌ها مشغول به کار هستند، درون زندان جرمی مرتکب نمی‌شوند و بازگشت مجدد به زندان نیز ندارند.

وی با قدردانی از تلاش مدیران زندان‌های استان، گفت: یکی از ندامتگاه‌های موفق استان در این زمینه، زندان ماهشهر است که اکنون ۸۶ نفر در این کارگاه‌ها اشتغال دارند.

غلامرضا روشان مدیرکل اداره زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان خوزستان در گفت‌وگو با میزان نیز با تشریح فعالیت این کارگاه‌ها، گفت: هشت نفر در کارگاه خیاطی و ۴۳ نفر در کارگاه چوب و معرق به صورت تک شیفت مشغول به کار هستند و ۲۰ نفر در کارگاه چرم دوزی و ۱۵ نفر در کارگاه تولید چارچوب در و پنجره در دو شیفت کاری، اشتغال دارند.

غلامرضا روشان افزود: کارگاه «چرم‌دوزی» از جمله کارگاه‌های تشکیل شده در زندان بندر ماهشهر است که از ابتدای سال تاکنون چندین دوره آموزشی فشرده در این کارگاه برای زندانیان علاقه‌مند برگزار شده است.

وی ادامه داد: در هر دوره آموزشی ۱۵ الی ۲۰ مددجو در کارگاه «چرم‌دوزی»، مددجویان ابتدا تحت نظر مربیان و استادان تایید شده از سوی اداره فنی و حرفه‌ای، آموزش‌های لازم را فرا گرفته و پس از اخذ مدرک معتبر از این اداره، در کارگاه مذکور مشغول به کار می‌شوند.

کارگاه‌های اشتغال زندان بندر ماهشهر، فرصتی برای بازپروری مجرمین

روشان گفت: محصولات تولیدی مددجویان در گارگاه «چرم دوزی» زندان بندر ماهشهر توسط انجمن حمایت از زندانیان و یا تشکیل نمایشگاه در درون و بیرون زندان عرضه و به فروش رسیده و درآمد حاصل از آن مستقیما به حساب زندانیان واریز می‌شود.

در ادامه علی یکی از مددجویان شاغل در این زندان گفت: پیش از اینکه گرفتار حبس شوم، به مواد مخدر اعتیاد داشتم و چون شغل و درآمدی نداشتم، دست به سرقت می‌زدم.

این مددجو که در کارگاه چرم‌دوزی اشتغال دارد، ادامه داد: هیچوقت فکر نمی‌کردم درآمدزایی این‌قدر آسان باشد و قصد دارم بعد از آزادی، این حرفه را ادامه بدهم تا بتوانم از راه حلال کسب روزی کنم.

بابک مددجوی دیگری که در این کارگاه مشغول است، گفت: روز‌های اول به‌عنوان کارآموز وارد دوره آموزشی شدم، اما الان چند نفر را آموزش می‌دهم و خوشحالم که می‌توانم از این طریق برای خودم و خانواده‌ام درآمدی داشته باشم.

وی ادامه داد: با آموزش و اشتغال در این کارگاه، احساس می‌کنم وجود من در این دنیا بی‌فایده نیست و بعد از خروج از زندان هم می‌توانم فرد مفیدی در جامعه باشم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *