حضور مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی در تمرین نمایش «دریادلان»
مهدی شفیعی ضمن بیان خسته نباشید به اعضای گروه تولید این نمایش گفت: حافظهی تاریخی مردم ما پر از ایثار، حماسه، ازخودگذشتگی و مجاهدات است. این خصایص به زمان و واقعهی خاصی محدود نبوده و بخشی از هویت ملی و مذهبی ماست و دفاع مقدس از آن نقاط عطفی است که خیلی از این حماسهها فرصت بروز یافت.
وی همچنین تصریح کرد: رسالت هنرمندان، توجه و برجستهکردن همین نقاط عطف است. تولید آثاری با موضوع دفاع مقدس، راهی است برای آشنا کردن جوانانی که شاید آنچنان وافی و کافی از تاریخ و چگونگی این حماسهها مطلع نباشند. نسل جدید و جوان ما دنیای متفاوتی دارند. باید زبان نسل جدید را بشناسیم و بعد دست به خلق اثر بزنیم. نمایش «دریادلان» با زبان معاصر توسط نسل امروز شکل گرفته و جای تقدیر دارد.
حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند؛ کارشناس دینی و از رزمندگان آزاده؛ نیز طی سخنانی، موضوع نمایش «دریادلان» که به شهدای غواص میپردازد را بسیار ارزشمند ارزیابی کرد و گفت: این عملیات و شهدای عزیز آن از حماسههای بزرگ تاریخ جنگ هشت ساله هستند. دلاوریها و جانافشانیهای رزمندگان در طی این عملیات، وصف ناشدنی است.
این رزمندهی غواص بازمانده از عملیات کربلای 4، خاطرنشان کرد: صحنههای حماسیای که در عملیات کربلای 4 خلق شد، لحظاتی پر شور و مقدس را رقم زد که ارزش مجاهدات رزمندگان ما را صد چندان کرد. بنابراین در مسئلهی شهدای غواص، خوب است که این لحظات و شجاعتها را برجسته کرده و تنها به بُعد مظلومیت و قتل عام و کشتار پرداخته نشود.
این ادیب آزاده در ادامه افزود: نمادهای شجاعت در این عملیات آنقدر زیاد بود که نگفتن و نپرداختن به آنها کملطفی به حماسهآفرینان آن است. موضوع دفاع مقدس و در این نمایش، غواصان شهید، نیاز به انجام مطالعات و جمعآوری مستندات و اطلاعات دارد و نباید تنها با تکیه بر تخیل و دریافتهای ذهنی، اثری را تولید کرد و به نمایش گذاشت.
حجتالاسلام بهداروند در خاتمهی صحبتهای خود گفت: زحمات شما هنرمندان در این نمایش ستودنی است. نقش و فضای مادر شهید بسیار تاثیرگذار به تصویر کشیده شده است. این نمایش کاری نو و بدیع است و پیش از این، نمونهی آن اتفاق نیفتاده و از این لحاظ ارزشمند و قابل تقدیر است.
در ادامهی این دیدار، مجید امرایی؛ کارشناس و مدرس تئاتر خیابانی؛ نیز از گروه و عوامل اجرایی این نمایش تشکر و تقدیر کرد و گفت: بین نمایش حماسی و تراژیک، تفاوت است. ضمن اینکه در رخدادی چون حماسهی عاشورا، در نبرد یاران و سربازان امام حسین(ع) ، همه کشته شدند اما به قول حضرت زینب(س) جز زیبایی، چیزی دیده نشد. اگر در این نمایش مظلومیت و جانفشانی سربازان رشید غواص دیده میشود، به اعتقاد من جز زیبایی نیست.
وی افزود: ساختار نمایش میدانی "دریادلان" قصهپرداز نیست. در این اجرا با حجمی از تصویر، صوت، صدا و حرکات فرم روبهروایم. باطبع با به کارگیری نور و ادوات صحنه، اجرای درخشانی را از این نمایش خواهیم دید.
در ادامه، امیرحسین شفیعی؛ کارگردان و نویسندهی نمایش «دریادلان»؛ نیز در توضیح شکلگیری و روند آمادهسازی این نمایش گفت: تفحص و بازگشت پیکر 175 شهید غواص، برای جامعه ما برکت همدلی عموم مردم را به همراه داشت. مردم از هر قشر و با هر عقیده و اعتقادی تحت تاثیر از جانگذشتگی و جانفشانیهای این دلاوران شهید قرار گرفتند. ما نیز بهعنوان هنرمند بر خود واجب میدانستیم که با زبان هنر، گوشهای از این مجاهدات را باز نمایی کنیم.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اضافه کرد: در مرحلهی گردآوری اطلاعات، متاسفانه سختیها و بنبستهایی وجود داشت. مطالبی که در اینترنت، جراید و رسانهها از این اتفاق منتشر شده است، بسیار محدود و بعضا غیر قابل استناد هستند. بازماندگان این عملیات نیز گاه اعتماد لازم را برای بیان حقایق و خاطرات خود ندارند. باید ارتباط و تعامل بیشتری بین هنرمندان و این عزیزان بوجود آید تا بتوان حق مطلب را دربارهی این شهدا جنگ تحمیلی بیان کرد.
در پایان این نشست، مهدی شفیعی به اتفاق دیگر همراهان بر سر مزار دو شهید گمنام غواص در حوزه هنری حاضر شد و به مقام والای این شهیدان ادای احترام کرد.
خاطر نشان میشود در این دیدار، رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ علی قربانی، مدیر مرکز محافل و جشنوارههای حوزه هنری؛ ارمغان بهداروند، رییس انجمن هنرهای نمایشی ایران؛ پیمان شریعتی، معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی؛ سامان خلیلیان و توحید معصومی حضور داشتند.
نمایش میدانی«دریادلان» به نویسندگی و کارگردانی امیرحسین شفیعی به همت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و با حمایت اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از 26 شهریورماه در محوطه و حوض بزرگ پارک دانشجو اجرا میشود.
انتهای پیام/