زاکانی: مالیات مانند طناب داری بر گردن تولیدکننده است/ بانکی که در مقابل تولید است باید بسته شود
- «علیرضا زاکانی» در گفتوگوی ویژه خبری به تشریح اولویتهای اقتصادی خود در دولت «اقدام و اصلاح» پرداخت.
شورا و اشتغال به ازای تولید بالا و پایین میشود و تولید را به عنوان مادر اقتصاد در نظر میگیریم.
در جهش تولید ظرفیتهای بالایی در کشور داریم، اما اهتمامی برای احصاء این شرایط وجود ندارد. مانو پیشران را در نظر گرفتیم که هر کدام به صورت جداگانه امکانی را برای ما فراهم میکند.
تولید ما در حوزه کشاورزی ۱۲۵ میلیون تن است. دولت میداند ۳۶۰ میلیون دلار برای بذر و کود نیاز است، اما ارز ۴۲۰۰ تومانی را وارد کرد و قیمت کود ۸ برابر شد.
موضوع ما این است که حداقل دهم آن را اثر دو راه تولید برداریم اولین آن مقررات زدایی است. بحث مجوزها، سیاستهای متلاطم ناظر به تولید، تامین مالی و کاری که بانکها میکنند و باید از سر راه تولید کنار بروند.
مالیات طناب دار برگردن تولید کننده است و مالیات و بیمه بر علیه تولید قیام میکنند.دبحث آموزش مطرح است و ۷۰ درصد از تولید دانش بنیان نیازمند آموزش است.
در ایران در ۱۰ مرحله به صورت میانگین برای گرفتن مجوز باید طی شود.
همه مجوزها باید حذف شوند به جز آنهایی که به سلامت کشور صدمه میزنند. از طریق دولت الکترونیک بروکراسی اداری و امضای طلایی را به صفر برسانیم و از طریق حکمرانی دادهها شرایطی را ایجاد میکنیم که واسطه وجود نداشته باشد.
ظرف یک سال حتماً دولت الکترونیک را ایجاد میکنیم با حذف مقررات غیرضرور و حذف مجوزهای امکانی را ایجاد میکنیم که مسیر مجوزها کوتاه شود.
دولت ما برای تامین مالی تولید ۳ طریق را پیشنهاد میکند. اول از طریق بانک، خود دولت تامین میکند. از طریق آن ۹ پیشران و به آنها رانت مولد میدهیم و آن را در مسیری قرار میدهند که مستقیماً به مقصد برسد.
منبع دوم این است که بانکها را مکلف میکنیم به سمتی بروند که در خدمت تولید قرار بگیرند. الان بانکها در حال بنگاهداری هستند. آهنگهای خصوصی و مستقل از دولت را از طریق بانک مرکزی کنترل میکنیم.
این دولت کشور را با ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت را تحویل گرفته و با ۳ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان تحویل میدهد.
بانکی که در مقابل تولید است در آن باید بسته شود.
منبع سوم از طریق نقدینگی است. نقدینگی به چهار طریق قابل تبدیل است. نقدینگی فرصت بزرگی برای تولید و برای این مهم است که بشود در بازار سرمایه استفاده کنند.
۱۱ ابربدهکار بانکی داریم که ۹۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارند و اسامی آنها هم اعلام شد.
راه دیگر برای افزایش رونق تولید، هدایت نقدینگی به سمت این حوزه است. در این رابطه، باید ابتدا جلوی خلق پول جدید و بیپشتوانه گرفته شود و سپس با تعریف بستههایی در بورس، نقدینگی به سمت تولید هدایت شود.
۳۷ سیاست ابلاغی داریم که فقط یکی از آنها یعنی سیاستهای کلی اصل ۴۴ تبدیل به قانون شده و ۳۶ مورد دیگر از جمله سیاستهای اقتصاد مقاومتی تبدیل به قانون نشده است.
برنامه داریم که ۱۰ هزار و پانصد قانون موجود را در سه سال اول به 43 جلد قانون مادر تبدیل کنیم و در این قالب، 37 سیاست ابلاغی کلان کشور را عملیاتی کنیم. در نهایت اینکه دنباله 9 پیشران اقتصادی تعریف شده را در بنگاههای کوچک و قانونی دنبال میکنیم.