هفتمین جلسه نشست مشترک مجمع نمایندگان استان گیلان با مسئولان قوه قضاییه برگزار شد/ بررسی مشکلات برنجکاران و چایکاران گیلان
محمدحسن پیرزاده در گفتوگو با میزان، از برگزاری هفتمین جلسه نشست مشترک مجمع نمایندگان استان گیلان با حجت الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضاییه و رحیمی وزیر دادگستری خبر داد.
مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه ادامه داد: در اجرای برنامههای کلان و راهبردی ریاست قوه قضاییه در دوره مدیریت تحول و تعالی یکی از موضوعات خیلی اساسی و مهم تعامل با نمایندگان مجلس اعلام شده است و در همین رابطه جلسات کارگروههای مشترک بین نمایندگان مجلس در استانها با حضور مجمع نمایندگان، روسای کل دادگستری دادستانها، معاونین روسای کل و به طور کلی شورای قضایی استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه هدف نهایی از برگزاری این جلسات تعامل به صورت ریلگذاری شده در یک سند تحت عنوان تفاهمنامه است ادامه داد: در دوره مدیریت تحول و تعالی اتفاقات مثبتی از این رهگذر رخ داده و گزارشها و نقطه نظرات و مشکلاتی از سوی نمایندگان مجلس و قوه قضاییه شناسایی شده است تا با استفاده از ظرفیت قانونی مجلس و قوه قضاییه بررسی لازم برای حل آن صورت بگیرد.
پیرزاده رفع مشکلات گسترده را با اتخاذ رویههای مناسب مورد توجه این جلسات مشترک دانست و گفت: در اجرای قوانین و مقررات برای رسیدن به یک نقطهنظر و ادراک مشترک زمینه حل این مشکلات در خیلی از استانها مرتفع شده یا در مسیر حل مشکل از مجاری قانونی قرار گرفته است.
مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه با اشاره به جزییات هفتمین جلسه نشست مشترک مجمع نمایندگان استان گیلان با مسئولان قوه قضاییه اظهار کرد: در این جلسه که معاون اول قوه قضاییه، مجمع نمایندگان استان، وزیر دادگستری، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و استاندار حضور داشتند مواردی مطرح شد و با تبادلنظر راهکارهای لازم برای حل مشکلات و تسهیل امور مردم و تحقق حاکمیت مطلوب مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: موضوعاتی همچون وقف، پسماند، مشکلات برنجکاران و چایکاران گیلان، مسکن و صدور مجوز و احداث بنا در روستاها با توجه به سیاست ابلاغی و قوانین مجلس (نهضت ملی مسکن و قانون جهش تولید) و موضوعاتی دیگر برای حل مشکلات مردم در حوزه کاهش هزینههای مسکن و خانهدار شدن افراد ضعیف و روستاییان در این جلسه مشترک مطرح و مقرر شد حل مشکلات مردم به ویژه مسکن از مبادی مختلف پیگیری و موانع از طریق قانون حل و فصل شود.
پیرزاده تاکید کرد: رفع تداخل اراضی با منابع طبیعی از موضوعات مهم دیگری بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت. مشکلات بسیاری از افراد و روستاییان از سوی نمایندگان اعلام شده است، از سویی در کمیسیون رفع تداخلات باید موضوعات اختلافاتی بین منابع طبیعی و مردم در اراضی ادعای خود مطرح و به حسب تصمیم لازم حل شود.
مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه ادامه داد: مدتی است که کمیسیون رفع تداخلات در استان فعال نبوده و پروندهها و تقاضاهای زیادی در این کمیسیون بلاتکلیف مانده است، مقرر شد با همکاری مسئولان قضایی استان گیلان مشکلات این حوزه پیگیری شود.
وی با اشاره به برداشت شن و ماسه از بستر رودخانهها با توجه به وضعیت اقلیمی استان برای توسعه عمرانی گفت: در این باره محدودیتهایی وجود دارد، بنا شد بررسی لازم صورت بگیرد و در جایی که قانون اجازه میدهد مجوزهای لازم برای تسریع در طرحهای عمرانی و کاهش هزینههای آن، زمینه برداشت یا صدور مجوز برای تسهیل امور در طرحهای عمرانی و کاهش هزینههای آن در برداشت شن و ماسه در بستر رودخانهها فراهم شود.
پیرزاده بیان کرد: با توجه به احکام قضایی صادر شده برای حل مشکلات حوزه ساخت و ساز و صدور پروانهها مقرر شد جلسهای با متولیان امر تشکیل و راهکارهای لازم برای تسریع در صدور پروانههای ساختمانی اتخاذ شود تا شاهد رضایتمندی مردم، حل مسائل آنها، تولید مسکن و کاهش قیمت در استانها و روستاها باشیم.
مدیرکل دفتر مجلس و نمایندگان قوه قضاییه تاکید کرد: نتیجه این نشستها باید برای حل مشکلات مردم باشد و اگر خلا یا ناکارآمدی در بخشهایی از دستگاه اجرایی وجود دارد با هماندیشی و اختیارات قانونی که قوای سهگانه دارند پیگیری شود تا بتوانیم این موضوعات را در استانها حل کنیم و زمینه افزایش سرمایه اجتماعی و استیفای حقوق مردم را فراهم کنیم.
انتهای پیام/