«احکام روزه» کتابی مناسب برای دوران قرنطینه
- کتاب ارزشمند «احکام روزه» احکام روزه را برای مردم روزه دار بیان وحجت الاسلام محمد جوادی والا یکی از تدوین کنندگان کتاب دو جلدی "احکام روزه" است، این کتاب از اولین باب های فقهی بود که در پژوهشکده باقر العلوم توسط کارشناسان آماده و چاپ شده است.
روزه از عبادات بسیار مهم در دین مبین اسلام و از ارکان اسلام قلمداد می شود و آثار مثبت فراوانی برای فرد و جامعه اسلامی دارد و از جهت دیگر منابع مفصل و درجه اول فتوایی، غالبا عربی بوده و برای عموم مردم و در برخی موارد حتی برای برخی مبلغین بزرگوارقابل فهم نمی باشد و تعدد مراجع تقلید در عصر کنونی و اختلاف فتاوای آنها در برخی از مسایل، پیدا کردن نظر آن بزرگواران را برای مردم و حتی مبلغین سخت نموده است. از این رو کتاب روزه از اولین باب های فقهی بود که در پژوهشکده باقر العلوم توسط کارشناسان محترم آماده و چاپ شد تا مبلغین محترم در سفرهای تبلیغی به ویژه در ماه مبارک رمضان که برای تبلیغ به اقصا نقاط کشور اسلامی سفر می کنند راحتتر و با دقت بیشتری احکام روزه را برای مردم روزه دار بیان نمایند. البته لازم به یادآوری است که علاوه بر احکام روزه احکام ثبوت هلال و زکات فطره هم به صورت جدا و دسته بندی شده همراه کتاب روزه، چاپ و در اختیار مبلغین محترم قرار گرفته است.
این کتاب و سایر کتاب های فقهی پژوهشکده باقرالعلوم دارای ویژه گیهای زیر می باشند
۱- قالب کتاب به صورت پرسش و پاسخ است و این نوع قالب به گفته متخصصین بیان احکام، بهترین نوع بیان احکام بوده و باعث فهم بیشتر مخاطب می گردد.
۲- تدوین درختواره فقهی برای همه باب های فقهی که دسترسی مراجعه کننده به کتاب را برای پیدا کردن سوال مورد نظر، آسانتر کرده و مراجعه کننده میتواند تمام مباحث مطرح شده را به صورت خلاصه در یک جا ببیند
۳- سعی شده است تمامی مسائلی که محل ابتلاء مکلفین میباشد آورده شود برای همین سوالات دربرگیرنده تمامی منابع فتوایی مراجع معظم تقلید و همچنین سایت های آنان بوده و مسائل جدید هم که معمولا در کتاب¬های فتوایی پیدا نمی شود را با استفتا از دفاتر و مراجعه به سایت رسمی مراجع معظم تقلید، آورده شده است. از این رو این کتاب از کامل ترین کتابها در زمینه احکام شرعی روزه می باشد.
۴- در پاسخ دادن به سوالات، اولویت منابع فتوایی مراجع معظم تقلید رعایت شده است به عنوان نمونه حضرت امام رحمة الله علیه چهار منبع فتوایی دارند که عبارت است از تحریر الوسیله، رساله، حاشیه عروه و استفتائات. برای دستیابی به فتاوای حضرت امام ابتدا به تحریر که در به گفته دفتر ایشان، اولویت اول است مراجعه سپس به رساله و در مرحله بعد حاشیه عروه و در نهایت به استفتائات ایشان رجوع میشود.
۵- به خاطر اتقان کتاب، بعد از پاسخگویی دوستان، سؤالات و پاسخ ها مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرد. ما در این مرحله به ارزیابی خودمان اکتفا ننموده و پاسخ ها توسط یکی از اساتید حوزه که به نظر مراجع عظام احاطه دارند مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مخاطب اصلی این کتاب و همچنین سایر آثار فقهی پژوهشکده باقرالعلوم، در درجه اول مبلغین محترم دینی و همچنین مراکز پاسخگویی به مسائل شرعی می باشند و بعد از چاپ برخی از آثار ما، بازخورد خوبی از آن مراکز در این زمینه به دست آمد، اما در درجه دوم باتوجه به ویژه گی های این آثار، تمامی اقشار جامعه مخصوصا جوانان با مراجعه به این کتاب میتوانند بخش وسیعی از پاسخ پرسشهای شرعی خود در موضوعات مختلف شرعی به دست آورند.
با توجه به اینکه دین مبین اسلام مطابق با فطرت انسانها بوده و در صورتی که معارف دین به صورت صحیح به مردم مخصوصا جوانان منتقل شود مورد پذیرش آنان واقع می شود مهم ترین وظیفه حوزه های دینی، انتقال صحیح معارف دینی به صورت جذاب و زیبا و با ابزارهای جدید و متناسب با ذائقه جوان امروزی به نسل جدید می باشد. حضرت امام رضا علیه السلام در کلام زیبایی فرموده اند: إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا اگر زیبایی های کلام ما به مردم برسد مردم از ما تبعیت می کنند. البته باید توجه داشت که تخلّق مبلغان دینی به اخلاق اسلامی در ارتباط مستقیم و چهره به چهره با نسل جوان، محبت و احترام به آنان و همچنین ساده زیستی مبلغین و چهره¬های دینی که در ارتباط مستقیم با نسل جوان هستند نقش تعیین کننده ای در جذب آنان به معارف الهی دارد از این جهت است که امام صادق علیه السلام فرمودند: کونوا دعاة الناس بغیر السنتکم مردم را با عملتان و نه با زبانتان به نیکیها دعوت کنید.
انتهای پیام/