بابامحمودی: مطالعه کتاب سبک زندگی انسان را تغییر میدهد
مهدی بابامحمودی در گفتوگو با پیرامون استفاده از اوقات فراغت برای مطالعه کتاب گفت: بیماری کرونا اوقات فراغت بسیاری را فراهم کرد و تجربه نشان داد که این اوقات فراغت به مطالعه ختم شده است، افرادی که علاقمند به مطالعه هستند از هر فرصت و شرایطی برای مطالعه استفاده میکنند، ما برای یافتن علل کمبود سرانه مطالعه در کشور موظفیم تا عوامل متعددی را مورد بررسی قرار دهیم.
بابا محمدی پیرامون مطالعه کتاب ابراز کرد: افرادی که کتابخوان هستند همواره از خواندن آن لذت میبرند، آنها کتاب را از بعد خاصی نگاه میکنند لذا همواره علاقمند به مطالعه هستند. ما باید به دنبال جذب قشری باشیم که مدتهاست از کتاب فاصله گرفته اند.
***تاثیر کتاب بر سبک زندگی
وی تاثیر کتاب بر سبک زندگی جامعه را مورد بررسی قرار داد افزود: کتابها میتوانند تجربیات زندگی یک فرد را به دیگران انتقال دهند، کتب عصاره زندگی و تجربیات افراد را منتشر میکنند، همین امر تجربیات ارزشمند نسلها را به یکدیگر انتقال میدهد لذا خواندن کتاب رویکردی ارزشمند و تاثیرگذار بر سبک زندگی همه افراد محسوب میشود.
نویسنده کتاب «آخرین اسکادران» شکل گیری بیماری کرونا را توفیقی اجباری برای جامعه و افزایش سرانه مطالعه دانست و تاکید کرد: بیماری کرونا اگر چه تلخیهای فراوانی را به جامعه انتقال داده، اما دستاوردهای همانند رجوع مردم به کتاب و کتابخوانی را در پی داشته است.
***تلاش توليدكنندگان
بابامحمودی به صدمات حاصل از افزايش قيمت در حوزه کاغذ اشاره و ابراز کرد: افزايش قيمت كاغذ صدمات فراوانی را به ناشران و در عین حال نویسندگان وارد کرده است، با افزایش قیمت کاغذ وضعيت ناشران سخت تر از گذشته شده و دشواریها را چند برابر كرده است، اما با این حال تولید کنندگان فرهنگ همچنان در تلاش هستند تا به تولید کتاب بپردازند.
وی تصریح کرد: ما باید باور کنیم که کتاب خواندن کیفیت زندگی ما را تغییر میدهد و بر اساس این باور زندگی را برنامه ریزی کنیم متاسفانه بسیاری از مردم برنامهریزی دقیقی برای مطالعه کتاب ندارند، همین امر سبب میشود تا زمانی برای مطالعه در نظر نگیرند.
نویسنده کتاب «فرمانده گردان ۱۱» تاکید کرد: اگر مردم لذت کتاب خواندن را بدانند قطعاً از این کار دست بر نمیدارند، کتاب میتواند شیوه درست زندگی کردن را به افراد بیاموزد و کیفیت زندگی را تغییر دهد، تجربهای که از علم نیز بالاتر محسوب میشود.
***نقش مطالعه در جامعه
بابا محمودی نقش مطالعه در جامعه را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: تجربه فردی من نشان داده اگر فردی علاقمند به خرید کتاب باشد هر طور که شده آن را خریداری میکند، چندی پیش متوجه شدم تعدادی از نوجوانانی که علاقمند بودند کتاب آخرین اسکادران را مطالعه کنند با یکدیگر همراه شده و پول روی هم گذاشتند و به خریداری کتاب پرداختند، این امر نشان میدهد که چنانچه علاقه و شوق برای مطالعه وجود داشته باشد قطعاً هر طور که شده زمینه را برای خریدن کتاب فراهم میکنند.
وی نقش رسانهها را در افزایش سرانه مطالعه مهم خواند و تصریح کرد: این رسانهها هستند که با معرفی کتابهای ارزنده میتوانند به افزایش سرانه مطالعه کمک کنند، کمکاری رسانهها سبب شده که کتابهای ارزنده از مخاطب دور مانده و به همین علت علاقه به مطالعه را کاهش پیدا کند.
بابا محمودی به نقش خانوادهها در افزایش سرانه مطالعه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مطرح است فرهنگسازی در حوزه کتاب و کتابخوانی است، چنانچه خانوادهها به مطالعه و قطعاً فرزندان آنان نیز به کتاب علاقهمند خواهند شد.