میرزاعلی: شعر فردوسی شعر دینی است

16:00 - 01 بهمن 1399
کد خبر: ۶۹۴۸۰۱
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
مدیر خانه نقالان گفت: شعر فردوسی شعری دینی است و در جای جای خود بر دین و خداپرستی اصرار می‌کند. اتفاقی که می‌تواند در حال حاضر بسیار آموزنده باشد و فارغ از ابعاد دینی برای نسل جوان ما درس رادمنشی و معرفت به همراه بیاورد.

مرشد محسن میرزاعلی در گفت‌وگو با ، با اشاره به فرارسیدن روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی در خصوص تاثیر این شاعر نامدار بر ادبیات فارسی گفت: می‌توان گفت بعد از رودکی به عنوان پدر شعر فارسی، پرچم زبان فارسی به دست فردوسی سپرده شده است و فردوسی پیش قراول و بانی ثبات ادبیات فارسی است.

وی در همین راستا ادامه داد: با اینکه قرن‌ها از زمان حضور فردوسی می‌گذرد، اما هنوز هم کسی پیدا نشده که گوی سبقت ادبیات فارسی را از فردوسی برباید و از بزرگی فردوسی همین ما را بس که با گذر قرن‌ها همچنان به زبان فارسی صحبت می‌کنیم.

وی پرداختن به آموزه‌های فردوسی را لازم دانست و اضافه کرد: فردوسی و شعر او از جوانب بسیار زیادی قابل بررسی است. از جمله نگاه درستی که همواره در اشعارش نسبت به دشمنان ایران اسلامی داشته است و هم اکنون در زمانه‌ای که دشمن به وفور هویت ملی و اسلامی ما را مورد هدف قرار داده تحقیق و پژوهش در قبال آثاری همچون شاهنامه به شدت می‌تواند کارگشا باشد.

این هنرمند عرصه تعزیه در همین راستا ادامه داد: منظور من از گرفتن هویت ایرانی توسط دشمن به منزله نژادپرستی شعر فردوسی نیست، زیرا اصلا و ابدا در هیچ کجای شاهنامه نشانی از نژادپرستی و ملی گرایی متعصبانه وجود ندارد. اتفاقاً شاهنامه سراسر بر انسانیت و برابری انسان‌ها تاکید داشته و به هیچ وجه نژادی را برتر از نژاد دیگر نمی‌داند.

وی شعر فردوسی را سرشار از آموزندگی دانست و اضافه کرد: شعر فردوسی شعر دینی است و در جای جای خود بر دین و خداپرستی اصرار می‌کند. اتفاقی که می‌تواند در حال حاضر بسیار آموزنده باشد و فارغ از ابعاد دینی برای نسل جوان ما درس رادمنشی و معرفت به همراه بیاورد.

مدیر خانه نقالان درباره وضعیت فعلی زبان فارسی افزود: متاسفانه با ظهور و بروز فضای مجازی و جهان مدرن زبان فارسی خطرات بسیاری را پشت سر می‌گذارد، امروزه زبان فارسی در ادبیات محاوره و همچنین در پیام‌های مجازی کمرنگ شده و این می‌تواند برای آینده این زبان خطرناک باشد.

https://www.mizanonline.com/fileshttps://www.mizan.news/news/1398/2/25/2113507_770.jpg

وی زبان فارسی را در خطر دانست و افزود: ما باید در تمامی نهاد‌های ادبیاتی و فرهنگی راهکار‌های درست و منطقی برای حفظ ادبیات فارسی داشته باشیم. باید کودکان خود را با اشعاری همچون شاهنامه فردوسی آشنا کنیم، زیرا دوست ندارم این را بگویم، اما زبان فارسی کاملاً رو به نابودی است.

میرزاعلی نابودی زبان فارسی را یکی از اهداف دشمن خواند و خاطرنشان کرد: دشمن بدون شک خواسته اصلیش نابودی زبان فارسی است. ما شاید در ابعاد مختلف دشمن داشته باشیم، اما یکی از مهمترین ابعادی که دشمنان با تمام قوا در آن گام برداشته اند نابودی فرهنگ و هویت ما است. دشمن هویت، ادبیات و فرهنگ ما را مورد تیرباران قرار داده است و ما باید سریعاً به دنبال راهکاری مطمئن برای مقابله با این اتفاق باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *