تصمیم گیری جزیرهای باعث کاهش سرانه مطالعه در کشور است/نمیتوان تولیدات تصویری را متوقف کرد
-بیستو هشتمین روز از آبان ماه ۹۹ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به فضلالله صابری نویسنده کتاب پیرامون تصمیمهای جزیرهای و کاهش سرانه کشور اشاره کرد.
فضلالله صابری در گفتگو با پیرامون نقش برنامههای هفته کتاب در افزایش سرانه مطالعه کشور گفت: برنامههای مختلفی همچون پویشها، نمایشگاهها و برنامههای مختلفی دیگری در طول هفته کتاب برگزار میشود، اما عموماً این برنامهها مقطعی و کوتاه مدت هستند و نه تنها همپوشانی ندارند بلکه موازیکاریها سبب بیاثر بودن این برنامهها شده است لذا تاثیر چندانی بر جامعه و یا سرانه مطالعه ندارند.
وی در همین راستا ادامه داد: در هفته کتاب، پایگاه، موسسات، نهادهای رسمی و غیررسمی همگی برنامههایی دارند، اما هیچ یک از این برنامهها نتوانسته سرانه مطالعه را افزایش دهد، زیرا رویکرد آنان در بسیاری از موارد تنها رفع تکلیف است لذا نمیتواند تحولی شگرف در جامعه و گرایشات آن داشته باشد.
صابری ابراز کرد: تنها کتابخوانان حرفهای هستند که در هر شرایطی به مطالعه میپردازند، تحولات اقتصادی بر آنها تأثیر نداشته و در هر شرایطی این گروه خود را ملزم به خواندن کتاب و خرید آن میدانند.
نویسنده کتاب «فرکانس ۱۱۶۰» نقش رسانهها در افزایش سرانه مطالعه را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: رسانههایی همچون کتابهای صوتی نتوانستند موفق عمل کنند و در بین مخاطبان جایی برای خود باز کنند، صدا و سیما همچنین رادیو نیز نتوانسته آنطور که شایسته است در معرفی کتابها به مردم موفق باشد، تنها برنامه کتاب باز است که بخاطر تداومش در طی ماهها همچنین در پیش گرفتن برنامهای خاص و ویژه توانسته بین مردم شناخته شود، اما این برنامه به تنهایی نمیتواند بخش اعظم وظیفه رسانه ملی را ایفا کند.
وی پیرامون فضای مجازی به عنوان رسانهای با پتانسل قابل توجه بیان کرد: فضای مجازی پتانسیلی جدید است که میتوان برای معرفی و یا ارائه کتابهای ارزنده از آن استفاده کرد، از سوی دیگر برخی از کانالها و شبکهها هستند که توانسته اند مخاطبان بسیاری را با خود همراه کنند و علاوه بر معرفی کتاب هر روز یک صفحه از یک کتاب را به خواننده خود عرضه کنند، من خودم این شیوه را امتحان کردم و بسیار جذاب بوده، زیرا پس از چند ماه توانستم یک کتاب را بخوانم و این رویکردی مناسب برای افرادی که کتاب را از طریق فضای مجازی دنبال میکنند مفید است.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
پروانه معصومی در گفتوگو با ، پیرامون شروع موج سوم بیماری کرونا گفت:شاید روز اول که این بیماری با ما همراه شد هیچکس فکرش را نمیکرد که تا این حد درگیر آن شویم، در ماههای اول پزشکان به رعایت بهداشت تاکید کردند اما متاسفانه خودمان هم بی تقصیر نبودیم و می توانستیم که بیشتر رعایت کنیم.
وی در همین راستا ادامه داد: آمار هفته گذشته مبتلایان و درگذشتگان بیماری کرونا غم انگیز است، شخصا بابت این اتفاقات به شدت ناراحتم و از مردم میخواهم که در این شرایط مسافرت نروند، اگر شهر تعطیل شده در خانه بمانند تا بالاخره این ویروس منحوس از بین برود.
این بازیگر سینما و تلویزیون درباره تعطیلی تولیدات تصویری به دلیل شیوع بیماری کرونا اضافه کرد: اگر میخواهیم تولیدات را متوقف کنیم آیا گزینه دومی جلوی پای هنرمندان گذاشته ایم، هنرمندی که چند سر عائله دارد چگونه باید با یک ماه تعطیلی کنار بیاید، قطعا او هم از خطر کرونا آگاه است اما خرج خانواده وی را چه کسی می دهد، به همین دلیل مجبور است که برای امرار معاش سر کار برود.
وی در همین رابطه ادامه داد: شخصا با اینکه همه چیز تعطیل شود و کرونا ریشه کن گردد موافقم اما نمی توان بی برنامه تعطیل کرد، شاید خود من ماه هاست کار نکرده باشم اما به هیچکدام از همکارانم که سر کار هستند هم خرده نمی گیرم.
بازیگر سریال «یوسف پیامبر (ع)» با نقد مسافرت های تفریحی در دوران کرونا اضافه کرد: من خارج از تهران زندگی میکنم و به واسطه نزدیک بودنم به شهر رشت و استان گیلان شاهد این هستم که طی روزهای گذشته سیل مسافران به این استان روانه شده است، این اتفاق از نظر من اصلا درست نیست، زیرا چه توجیحی دارد وقتی مردم در خطر مرگ قرار دارند ما با خودخواهی خود جان آنها را به خطر بیندازیم.
وی در همین راستا ادامه داد: بدون شک در خانه ماندن برای همه ما سخت است، اما چاره چیست، باید بین مسافرت کردن و جان عزیزانمان یکی را انتخاب کنیم، از نظر من تنها با حفظ بهداشت و در خانه ماندن می توان از شرایط فعلی بیماری کرونا خارج شد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین گفتوگوی معصومی پیرامون اینجا کلیک کنید
بازیگر سریال «حضرت یوسف (ع)» درباره خانه نشینی خود در ماههای گذشته اضافه کرد: باور کنید من ترس از خانه بیرون آمدن را دارم، تمامی خریدهایم را با تلفن و به صورت هفتگی انجام می دهم زیرا می دانم در این سن اگر مبتلا به بیماری شوم خطر بیشتری مرا تهدید می کند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
روحالله عبدالهی در گفتوگو با ، با بیان اینکه در این طرح عملیاتی، نیروهای جهادی مختلف با حمایت و کار ستادی سازمان تبلیغات اسلامی در سراسر کشور به منظور جلوگیری از موازیکاری، بسیج شده و در حال خدمترسانی هستند، گفت: نیروهای، مومن، صالح، بسیجی، هیأتی، دانشجویی، جهادی، طلاب، مبلغین و کارمندان و ظرفیتهای نهادهای مختلف در این طرح بسیج شدهاست که از تمامی آنها تشکر و قدردانی دارد.
حضور ۲ هزار نیروی جهادی در ۱۲ بیمارستان تهران
وی در همین راستا ادامه داد: هماکنون ۲ هزار نیروی جهادی در ۱۲ بیمارستان استان تهران مشغول خدمترسانی هستند که در تمامی زمینهها کمک به کادر درمان را انجام میدهند. این نیروهای جهادی تاکنون ۶۰ هزار ساعت شیفت کاری در بیمارستانها خدمترسانی داشتهاند.
عبداللهی اضافه کرد: در پایان هرهفته حدود ۵۰ تا ۱۰۰ نیروی جهادی که مصاحبه اولیه را گذارندهاند، دورههای آموزشی لازم برای حضور در بیمارستانها را میگذارنند تا در هفته پس از آن به بیمارستانها اعزام شوند. مصاحبه اولیه ما متفاوت از مصاحبههای استخدامی است و ما تنها بررسی میکنیم نیروی داوطلب بیماری زمینهای نداشته باشد یا در خانوادهاش فردی با این ویژگی وجود نباشد تا آسیبی به آنها وارد نشود.
مسئول اطلاعرسانی عملیات حاج قاسم سلیمانی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران افزود: حضور و خدمترسانی جهادیها در بیمارستانها با مدیریت قرارگاه جهادی نرجس خاتون اجرایی میشود و داوطلبان نیز میتوانند با مراجعه به سایت jsalamat.ir برای حضور در بیمارستانها ثبتنام کنند. از تمامی هیأتیها، جوانان، دانشجویان و طلاب درخواست داریم براساس بیانات مقام معظم رهبری در این موج سوم شیوع کرونا به میدان بیایند تا باردیگر بتوانیم بر آن غلبه کنیم.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید
سعیده زراعتکار در گفتوگو با پیرامون سرانه مطالعه در کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است البته در این راستا برنامههایی در نظر گرفته شده است، برنامههایی که بازتاب آنها نشان داده طی ۲۷ سال برگزاری هفته کتاب همچنان نتوانستهایم رویکردی مناسب را در دستور کار قرار دهیم تا به جذب مخاطب پرداخته و سرانه مطالعه را افزایش دهیم.
وی به برگزاری هفته کتاب در سال ۹۹ اشاره و ابراز کرد: امسال در حالی هفته کتاب برگزار میشود که شاهد شیوع بیماری کرونا هستیم این بیماری تاثیر بسیار زیادی بر حوزه نشر گذاشت، اما این ضرر و زیان به اندازه آسیب ایجاد شده به علت عدم وجود تمایل جامعه به کتاب و مطالعه نیست.
زراعتکار پیرامون شعار هفته کتاب امسال بیان کرد: امسال هفته کتاب را با شعار دانایی و مانایی آغاز کردیم در حالی که سرانه مطالعه نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است، این امر نشان میدهد که آنچه به مرحله اجرا گذاشته شده در چارچوب برنامه ریزی مناسب و کارشناسی شکل نگرفته است لذا باید به دنبال راههای متفاوتی برای افزایش سرانه مطالعه باشیم.
وی امکانات موجود در حوزه مطالعه و کتاب را هم مورد بررسی قرار داد و افزود: خوشبختانه در کشور ما شرایط برای دسترسی به کتاب و مطالعه بسیار خوب فراهم شده است، اما آنچه به عنوان آسیب در این حوزه شناخته میشود پایین بودن فرهنگ مطالعه است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
نویسنده کتاب «بانوی قرن» پایین بودن آستانه صبر نسل جوان را عاملی برای کم توجهی به کتاب دانست و تاکید کرد: ورود تکنولوژی جدید و حضور فضای مجازی به کارها و فعالیتها سرعت بسیاری داده، همین امر سبب شده که جوان و نوجوان نسل امروز توجهی به کتاب و مطالعه نداشته باشند آنها حاضر نیستند وقت بیشتری را برای خواندن کتاب قرار دهند و عموماً ترجیح میدهند مطالب کوتاه را در فضای مجازی دنبال کنند.
برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید