صفر تا صد هزینههای درمان ناباروری و علت گرانی آن/ آمار ناباروری در ایران بیشتر از نرم جهانی
احمد وثوق رئیس مرکز درمان ناباروی پژوهشگاه رویان در گفتگو با خبرنگار ، با بیان اینکه درمان ناباروی نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا درمان گرانی است، گفت: علت پر هزینه بودن درمان ناباروری پروسه طولانی برای اتخاذ یک روش درمانی پیشرفته ناباروی برای زوجین است.
وی با تاکید بر اینکه تنها درمانی که به غیر از یک نفر، دو نفر و بعضی مواقع سه نفر را درگیر میکند مشکل ناباروی است، افزود: در درمان ناباروی زوجین به همراه یکدیکر باید مراجعه کرده ضمن عزینه کردهایی مسیر درمان را طی کنند.
وثوق با بیان اینکه درمان ناباروی گاهی تنها به زوجین ختم نمیشود، تصریح کرد: گاهی بر اثر مشکلاتی که وجود دارد باید فرد سومی به عنوان دارنده رحم جایگزین وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه علت هزینههای بالای ناباروی موارد ذکر شده است، گفت: اساسا درمان ناباروی به علتهای مختلفی از جمله مواد و تجهیزات مصرفی بالا است.
اغلب وسایل مصرفی در درمان ناباروی وارداتی است
رئیس مرکز درمان ناباروی پژوهشگاه رویان با بیان اینکه اغلب وسایل مصرفی در درمان ناباروی وارداتی است، افزود: تولید داخل در برخی از انواع وسایل و تجهیزات وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد کفایت نیاز کل کشور را نمیکند.
وی با تاکید بر اینکه داروهای ناباروی از نوع هورمونی بوده که این نیز خود بر گرانی این نوع درمان دامن زده است، تصریح کرد: در برخی کشورهای دنیا یک دوره درمان ناباروری تحت پوشش بیمه است و در برخی دیگر از کشورها که وضعیت درآمد سرانه ملی بهتر است شاید چند سیکل این نوع درمان تحت پوشش باشد.
پوشش بیمهای داروهای درمان ناباروری اولین کمک به زوجین نابارور بوده است
رئیس مرکز درمان ناباروی پژوهشگاه رویان با بیان اینکه در ایران در مراحل مختلف درمان ناباروری داروها تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، گفت: پوشش بیمهای داروهای درمان ناباروری اولین کمک به زوجین نابارور بوده است.
وی ادامه داد: البته دولت بودجهای برای حمایت از زوجهای نابارور اختصاص داده که این بودجه در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد.
وثوق گفت: متاسفانه در هزینه کرد این بودجه گاهی دانشگاهها خوب عمل نمیکنند و بودجه را در جای دیگر هزینه میکنند.
وی با بیان اینکه بعضی مواقع تعداد درخواستها برای استفاده از بودجه مذکور بیشتر از اعتباری در نظر گرفته شده است، افزود: این بودجه حمایت از زوجهای نابارور کفایت کافی را نکرده و باعث میشود همه زوجین نتوانند از آن استفاده کنند.
وثوق با تاکید بر اینکه باید در بودجه سلامت کشور اعتباری در جهت هزینههای درمان ناباروی در نظر گرفته شود، گفت: بیمههای پایه باید ملزم به تحت پوشش قرار دادن درمان ناباروی شوند.
وی ادامه داد: اگر این موارد رعایت شود میتوانیم زوجها را برای یک سیکل تحت پوشش بیمه قرار داده و به این ترتیب زوجین فارق از دغدغه مالی به درمان بپردازند.
مشکلات مالی به اضطراب و استرس زوجین منجر شده است
وثوق با بیان اینکه مشکلات مالی به اضطراب و استرس زوجین منجر شده و در نهایت نتیجه درمان را با مشکل مواجه میکند، تصریح کرد: تقریبا بالای ۹۵ درصد زوجها اگر امکان درمان داشته و مشکلات هزینهای نداشته باشند از مشکل ناباروی خارج شده و صاحب فرزند میشوند.
رئیس مرکز درمان ناباروی پژوهشگاه رویان با بیان اینکه در همه جای دنیا ۱۵ درصد زوجین در سن باروری مشکل ناباروی دارند، افزود: باتوجه به برخی عوامل مداخله گر این آمار در ایران بالاتر از میزان جهانی است.
وی ادامه داد: خوشبختانه تعداد زیاد مراکز درمان ناروری و پراکندگی آن در سطح کشور پوششی مناسبی را برای درمان ناباروی قرار داده است.
رئیس مرکز درمان ناباروی پژوهشگاه رویان همچنین در توضیح هزینههای درمان ناباروری، با تکذیب نرخها ۱۵ و ۲۰ میلیون تومانی در این حوزه گفت: در مراکز دولتی هزینههای ناباروی بسیار کم است و میانگین هزینهای که یک زوج برای پیشرفتهترین درمان ناباروی از جمله میکرو اینجکشن از شروع سیکل تا پایان آن که شامل همه ویزیت ها، آزمایشات، سونوگرافی ها، عمل جراحی برای گرفتن تخمک، لقاح آزمایشگاهی و در نهایت انتقال جنین انجام میدهند بیشتر از ۶ تا ۷ میلیون تومان نخواهد شد.
هزینه هاش خیلییییییی زیاده خیلی
والا تا الان من بالای هشتاد میلیون خرج کردم هنوز به میکرو انجیکشن نرسیدم دیگه پولی هم برام نمونده هفته دیگه نوبت دارم ولی چون پولی ندارم باید درمانم رو خاتمه بدم و بیخیال شم