سخنگوی شورای نگهبان: نسبت به وضعیت انتخابات و روشهای برگزاری آن منتقد هستیم
به گزارش خبرنگار گروه سیاسى خبرگزارى میزان، عباسعلى کدخدایى امروز (شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه) در نخستین نشست خبری خود در سال ۹۸ ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید مطهری گفت: طرح دوفوریتی اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی ازسوی آمریکا، مورد بحث و بررسی اعضای شورا قرار گرفت و نهایتا عدم مغایرت این طرح با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.
کدخدایی با اشاره به بررسی طرح مدیریت بحران گفت: این لایحه هم در جلسات متعدد در جلسات شورا مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا ایرادات به این طرح دسته بندی شد.
سخنگوی شورای نگهبان بیان داشت: بخشی از ایرادات این طرح ایرادات تقنینی است که اصول ۱۳۸ و ۸۵ را نقض میکند.
کدخدایی در گزارش خود درباره فعالیت یک سال گذشته شورای نگهبان گفت: این شورا در سال گذشته ۴۳ مصوبه از سوی مجلس را دریافت کرد که این ۴۳ مصوبه بررسی شد. از این ۴۳ مصوبه ۲۵ مصوبه در مرحله اول و یا رفت و برگشت به محلس به تایید رسید و ۱۸ مصوبه دادای ایرادتی بود که به مجلس برگشت.
وی بیان داشت: همچنین این شورا طی سال گذشته ۷ اساسنامه را مورد بررسی قرار داد که از این ۷ مورد ۴ اساسنامه تایید شد و ۲ مورد هم در حال بررسی است .
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: همچنین طی سال گذشته این شورا ۶۰ نامه از سوی دیوان عدالت اداری دریافت کرد که ۲۷ مورد آن خلاف شرع تشخیص داده نشد و ۱۲ مورد هم خلاف شرع بود و ۲۰ مورد هم درحال بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه با اشاره به بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس و رسیدن این طرح به انتخابات بعدی بیان داشت: تلاش میکنیم نتیجه بررسی این طرح را در موعد قانونی به مجلس ارسال کنیم.
وی بیان داشت : ما وظیفهمان را در قبال این طرح انجام میدهیم اما نمیتوانیم در حال حاضر درباره داشتن و نداشتن ایردات این طرح پیشبینی داشته باشیم.
کدخدایی تاکید کرد: شورای نگهبان این هفته پنجشنبه طی جلسات فوقالعاده طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات را مورد بررسی قرار خواهد داد.
کدخدایی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان دریافتی خود از شورای نگهبان و اینکه با توجه به تورم آیا این دستگاه برای اجرای انتخابات کاستی های خواهد داشت یا خیر؟ گفت: همواره به مانند سایر دستگاهها، تنها بخشی از بودجه شورای نگهبان پرداخت می شود که این موضوع همواره مرسوم است.
وی افزود: کسانی که در جاهای دیگر استخدام هستند قطعا برای فعالیت در زمان انتخابات حقالزحمه دریافت میکنند اما طبیعتا حقوقی به آنها پرداخت نمیشود و بنده و افرادی که در دانشگاه هستیم حقوق و مزایای خود را از دانشگاه میگیریم.
کدخدایی در ادامه درباره اینکه آیا روش تایید صلاحیت نمایندگان در انتخابات آتی تغییراتی خواهد داشت، اظهار کرد: ما هم نسبت به وضعیت انتخابات و روشهای برگزاری آن منتقد هستیم و ایراداتی داریم که باید اصلاح شود که البته گام اول در این راستا طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات بود که برداشته شد و ما هم سعی کردیم مشورتهای لازم را داشته باشیم ، با این حال باید منتظر باشیم و ببینیم بررسی این طرح در شورا به کجا میرسد. در غیر اینصورت شورا همان روشهای قبل را در تایید صلاحیت پی خواهد گرفت.
وی افزود : انتظار داشتیم قانون انتخابات زودتر از اینها اصلاح شود و در فاصله قابل قبولی اجرایی شود که متاسفانه هنوز اقدام خاصی انجام نشده است.
کدخدایی در ادامه در پاسخ به سوال درباره اینکه آیا الکترونیکی شدن انتخابات مجلس به انتخابات ۹۸ میرسد و یا خیر اظهارداشت : این مسیله روندهای متعدد و طولانی دارد که ما در هر مرحله و دوره از انتخابات آن را پیش میبریم. ما با کارشناسان خود در این رابطه صحبت کردهایم. تا جایی که وزارت کشور بتواند در حوزه الکترونیکی کردن عمل کند ما هم آماده نظارت هستیم.
کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا استانی شدن انتخابات بر پایه عدالت است و یا خیر؟ گفت: شورای نگهبان نسبت به مصوبهای که نیامده نمیتواند اظهار نظر کند و ما صرفاً مطابق با آنچه برای شورای نگهبان در قالب مصوبه یا اساسنامه ارسال میشود، میتوانیم اظهار نظر کنیم و اگر اشکالاتی وجود داشته باشد مثل مابقی مصوبات به مجلس اعلام میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه در سال ۹۴ ثبت نام بالای نامزدهای انتخاباتی مجلس و رد صلاحیت آنها هزینههایی را برای نظام داشت، آیا در این دوره از انتخابات مجلس محدودیتی را برای ثبت نام افراد در نظر گرفتهاید، اظهار کرد: تاکنون که همان قانون گذشته وجود دارد و باید منتظر نهایی شدن اصلاح قانون انتخابات مجلس بود.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: اما باید بر روی نحوه ثبت نام و در چارچوب معقول نظام انتخاباتی بررسیهای لازم انجام و اقداماتی صورت بگیرد تا ثبت نام و بررسی آنها در انتخابات به صورت حقوقی و قانونی انجام شود و حقی هم از کسی ضایع نشود.
وی در واکنش به سوالی درباره اینکه آیا شورای نگهبان برنامهای برای رصد فضای مجازی در زمان انتخابات مجلس دارد، اظهار کرد: اگر فعالیتی انجام شود که ناقض شرایط باشد، آن را رصد میکنیم.