کنکور سد بزرگی در مقابل فعالیتهای تربیتی است
به گزارش گروه جامعه ، علیرضا کاظمی با اشاره به موضوع چالشهای تحقق اهداف پرورشی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اظهار کرد: «فلسفه شکلگیری سند تحول همین (پرداختن به) چالشهای موجود در حوزه تعلیم و تربیت بود. در فرایند تربیت، یک قسمت معرفت است و قسمتهای اساسی آن، کاربرد معرفت و تغییر رفتار برای بهتر زیستن و با یکدیگر زیستن و به عبارت دیگر ساخت یک انسان اجتماعی و برخورداری از حیات طیبه است.»
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: «براساس سند تحول بنیادین معتقدیم که فرایند آموزش هم باید به تربیت منجر شود. به عنوان بخشی از این فرایند تربیت، در خدمت دانشآموزان هستیم. اما قطعا سهم آموزش در سبد فعالیتهای آموزش و پرورش بسیار سنگین است و شاید بسیاری از آسیبهایی که میبینیم به سنگین شدن سهم آموزش و دور شدن از هدف غایی تربیت برمیگردد.»
کاظمی افزود: «هدف میانی سند تحول، حیات طیبه و استراتژی آن تعلیم و تربیت تمامساحتی است، یک فرایند تعاملی که در نتیجه آن تکوین و تعالی هویت متربی مورد تاکید قرار گرفته است.»
وی ساختار فعلی نظام آموزشی را بزرگترین چالش دانست و گفت: «کنکور به عنوان سد بزرگی در مقابل فعالیتهای تربیتی کاملا خود را نشان میدهد. در خود فضای آموزش در قالب برنامه درسی ملی نیز فرصتی که معلم بتواند برای تربیت زمینهسازی کند وجود ندارد. باید تغییرات جدی در مدلها و روشهای تربیتی خود ایجاد کنیم تا بتوانیم موفق شویم.»
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: «وزیر نیز اکنون به دنبال ایجاد این موقعیتهای تربیتی است. ما تلاش میکنیم موقعیتهایی را به عنوان مکمل برنامه درسی ملی ایجاد کنیم. اکنون هدفگیری به این سمت است که مربی پرورشی در مدرسه مدیریت فضای تعلیم و تربیت را به عهده بگیرد.»
کاظمی به ضرورت تعلیم و تربیت تمامساحتی اشاره کرد و گفت: «برنامههای موقعیتساز اجرا میکنیم. در حوزه ساحت تربیتی سیاسی انتخابات شوراهای مدرسه، مجامع دانشآموزی در سطح استان و مجلس دانشآموزی را در سطح کشور داریم. دفاع از مبانی اعتقادی و ارزشهای اصیل انقلاب از جمله اهدافی است که مدنظر داریم. برنامههایی در دست طراحی است و طراحی مسیر شغلی دانشآموزان و تلاش برای کمک به همکاران که ماموریت تربیتی آنها محقق شود را دنبال میکنیم. طرح ایران مهارت نیز با نرخ پوشش ۱۰ درصد از کارهای خوب است.»