تلفات انسانی جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه

حمله رژیم صهیونیستی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد و بیش از ۱۵ ماه از آن میگذرد؛ این یعنی بیش از ۱۵ ماه بمباران روزانه، مرگ، جراحت، آوارگی و گرسنگی.
رژیم صهیونیست از ۷ اکتبر حمله وحشیانهای را با حملههای هوایی آغاز کرد و محاصره خود را در محاصره که از سال ۲۰۰۷ برقرار بود، بیشتر کرد.
حدود ۴۷ هزار شهید در ۱۵ ماه
دستکم حدود ۴۷ هزار نفر در ۱۵ ماه گذشته در غزه به شهادت رسیدهاند که شامل حدود ۱۸ هزار کودک میشود. آمار تلفات به این معناست که از هر ۵۰ نفر یک نفر در غزه به شهادت رسیده است. بسیاری از تحلیلگران و گروههای حقوق بشری معتقدند تعداد واقعی شهدا بسیار بیشتر است.
رژیم صهیونیستی باوجود محکومیتهای جهانی و درخواستهای سازمانهای بینالمللی و گروههای حقوق بشری، به کارزار کشتار جمعی در این منطقه محاصرهشده ادامه داده است؛ نیمی از جمعیت غزه زیر ۱۸ سال سن دارند. رژیم صهیونیستی با پیش بردن این کارزار، چندین نسل از خانوادهها را از ثبت احوال پاک کرده است.
مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار نفر
براساس آمارها، دستکم ۱۱۰ هزار و ۲۶۵ نفر در غزه در نتیجه جنگ مجروح شدهاند؛ این یعنی از هر ۲۰ نفر یک نفر.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، نزدیک به یکچهارم مجروحان، یعنی حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر، از صدمههای جانی رنج میبرند که نیاز به توانبخشی دارند، اما تحت درمان نیستند.
آسیبهای شدید اندام نوع اصلی آسیب است که نیاز به توانبخشی دارد.
براساس گزارش آنروا، آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی، هر روز ۱۰ کودک یک یا هر ۲ پای خود را با عملها و قطع عضو با کم یا بدون بیهوشی بهدلیل محاصره از دست میدهند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۲۴ دستکم ۴ هزار و ۵۰۰ قطع عضو انجام شده است.
علاوه بر تلفات تایید شده، بیم آن میرود که هزاران نفر زیر آوار مدفون باشند. داوطلبان و کارکنان دفاع غیرنظامی فلسطینی با داشتن ابزار کمی برای برداشتن آوار و نجات افرادی که در زیر بتن گیر افتادهاند، به دستان خالی خود تکیه میکنند. هیچ راهی برای تخمین تعداد واقعی شهدایی که زیر آوار هستند، وجود ندارد.
بهگفته اداره کیفیت محیط زیست فلسطین، حدود ۸۵ هزار تن مواد منفجره در غزه پرتاب شده است. براساس برنامه توسعه سازمان ملل، کارشناسان پیشبینی کردند که پاکسازی آوار باقیمانده از بمباران که در مجموع بیش از ۴۲ میلیون تن است، ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد. در راس کار پاکسازی آوار، خطر برخورد با بمبهای منفجر نشده نیز وجود دارد.
گرسنگی و قحطی در غزه
براساس اساسنامه رم، معاهدهای که دیوان بینالمللی کیفری را تاسیس کرد، گرسنگی عمدی یک جمعیت در صورت ارتکاب در جریان یک درگیری مسلحانه جنایت جنگی است.
تحقیقات انجامشده نشان میدهد که رژیم صهیونیستی بهطور نظاممند کمک و آب به مردم گرسنه غزه را رد کرده است.
آژانس بشردوستانه سازمان ملل در ژانویه (دی) اعلام کرد که تلاشها برای تامین کمک در غزه در نقطه شکست قرار دارد.
رژیم صهیونیستی ارسال کمکها را محدود میکند و حملههایی را علیه امدادگران انجام داده و مردمی گرسنه را ایجاد میکند که بهشدت به کمکهای خارجی وابسته هستند.
- بیشتر بخوانید:
- واکنشهای بینالمللی به توافق آتشبس در غزه
- کشتار در غزه؛ بخشی از میراث حقوق بشری بایدن
دستکم ۸ نوزاد نیز بر اثر هیپوترمی (کاهش شدید دمای بدن) جان خود را از دست دادهاند؛ فلسطینیهای غزه برای زنده ماندن در پناهگاههای نامناسب برای آبوهوای زمستانی تلاش میکنند.
نزدیک به ۱.۹ میلیون نفر در غزه آواره داخلی هستند که حدود ۸۰ درصد آنها در پناهگاههای موقت بدون لباس کافی یا محافظت در برابر سرما زندگی میکنند.
آژانسهای سازمان ملل تخمین زدهاند که نزدیک به نیم میلیون نفر در مناطق سیلخیز حضور دارند. مقامهای غزه گفتند که حدود ۱۱۰ هزار چادر از ۱۳۵ هزار چادری که بهعنوان پناهگاه در نوار غزه استفاده میشود فرسوده بوده و برای استفاده مناسب نیستند.
انتهای پیام/