روز جهانی قدس؛ افشای جنایتها علیه مردم فلسطین و اعلام انزجار از صهیونیسم

روز قدس که بهطور رسمی بهعنوان روز جهانی قدس شناخته میشود، یک رویداد سالانه حمایت از آرمان فلسطین است که در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان برای ابراز حمایت از فلسطینیها و مخالفت با رژیم صهیونیستی و صهیونیسم برگزار میشود. نام این روز از قدس گرفته شده است.
روز قدس سال ۱۴۰۴ (سال ۱۴۴۶ هجری قمری) مصادف با ۸ فروردین است.
اکنون راهپیماییهایی در روز قدس در کشورهای مختلف جهان اسلام و همچنین در جوامع غیرمسلمان در سراسر جهان در اعتراض به اشغال قدس شرقی برگزار میشود.
تظاهرات و راهپیماییها در چندین کشور در سراسر جهان، بهویژه در کشورهایی که جوامع قوی حامی فلسطین دارند، برگزار میشود.
الجزیره نوشت: بزرگترین راهپیمایی روز قدس در ایران، پاکستان، عراق، لبنان، یمن، اردن و کرانه باختری اشغالی برگزار میشود، درحالی که تظاهرات در کشورهای دیگر مانند هند، بحرین، آفریقای جنوبی و مراکش نیز برگزار میشود. صدها نفر نیز در سالهای گذشته در کشورهای غربی ازجمله آمریکا، کانادا، انگلیس، آلمان و استرالیا در اعتراض به اشغالگری صهیونیستها در روز قدس تظاهرات کردند.
الجزیره اضافه کرد: این مراسم منحصر به مسلمانان نیست. افرادی از ادیان دیگر، ازجمله حتی یهودیان و مسیحیان نیز به آن ملحق میشوند. شرکتکنندگان در این راهپیماییها شعارهای ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی سر داده و پرچمهای رژیم صهیونیستی را به آتش میکشند.
در لندن، جایی که بیش از ۴۰ سال است که تظاهرات روز قدس برگزار میشود، چندین سازمان حامی فلسطین از پلیس این کشور خواستهاند که در راهپیمایی روز قدس از تاکتیکهای خشن علیه تظاهرکنندگان استفاده نکنند.
از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در سال ۱۴۰۲، راهپیماییها و اعتراضهای زیادی در حمایت از فلسطین در انگلیس برگزار شده است. در بیانیه کمیسیون حقوق بشر اسلامی (IHRC) در انگلیس آمده است: پلیس از اختیارهای خود برای آزار و اذیت معترضان حامی فلسطین سوءاستفاده کرده است.
پلیس در کشورهای دیگر غربی نیز، بهویژه آمریکا همواره معترضان حامی فلسطین را مورد آزار و خشونت قرار دادهاند.
اهمیت روز قدس سال ۱۴۰۴
روز قدس امسال مصادف با ۵۳۹ روز از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه است. رژیم صهیونیستی در این مدت انواع جنایتهای جنگی و جنایتهای علیه حقوق بشر را در این باریکه و علیه ساکنان آن مرتکب شده است.
تاکنون دهها هزار فلسطینی در جنگ رژیم صهیونیستی علیه این باریکه به شهادت رسیده و صدها هزار نفر مجروح شدهاند. همچنین هزاران نفر هنوز زیر آوارها ماندهاند که پیشبینی میشود به شهادت رسیده باشند.
در حکم دیوان کیفری بینالمللی آمده است: دلایل معقولی وجود دارد که باور کنیم نتانیاهو و گالانت مرتکب جنایت جنگی شدهاند.
دیوان کیفری بینالمللی با بیان اینکه دلایل منطقی وجود دارد که باور کنیم نتانیاهو و گالانت بر حملات علیه غیرنظامیان نظارت داشتهاند، تاکید کرد: جنایات منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح است.
براساس این حکم، نتانیاهو و گالانت به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم هستند.
در همین حال، مردم غزه با طرحهای دولت آمریکا مواجه هستند. از بحثبرانگیزترین طرحهای میتوان به طرح او برای آواره کردن اجباری مردم این باریکه و اخراج آنها به کشورهای دیگر اشاره کرد.
البته این تنها بعد از حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی نیست؛ دولتهای آمریکا از زمان آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) همواره این رژیم را با ارسال تسلیحات مرگبار تطمیع کرده و از جنایتهای آن در عرصه بینالمللی حمایت کردهاند.
انتهای پیام/