کشتار در غزه؛ بخشی از میراث حقوق بشری بایدن
ریاستجمهوری جو بایدن بهخاطر شکست اخلاقیاش در مواجهه با جنایتها در یادها خواهد بود. بایدن در همان مراسم تشییع جنازهای که میراث کارتر را ستایش کرد، سخنان توخالی از خود ارائه داد، سخنانی که تحتالشعاع خونریزیهایی که دولتش بهطور ضمنی از آن حمایت میکرد، قرار گرفته است.
حمایت از نسلکشی مردم غزه
دولت بایدن همزمان با شهادت هزاران غیرنظامی فلسطینی، ازجمله زنان و کودکان در غزه از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی و سیاسی تزلزلناپذیری کرده است.
بمبهایی آمریکا برای رژیم صهیونیستی تامین کرد بر محلههای مسکونی، بیمارستانها و مدارس میبارید. هر روزه یک بحران انسانی با ابعاد سرسامآور در غزه آشکار میشود.
در حالی که بایدن از توقفهای بشردوستانه در درگیری و راهحلهای دو دولتی صحبت میکرد، اقدامهای او داستان متفاوتی را بیان میکرد. دولت او بارها قطعنامههای آتشبس را در سازمان ملل را مسدود کرد، امکان ادامه عملیات بمباران بیرویه را فراهم کرد و نتوانست رژیم صهیونیستی را بهدلیل نقض قوانین بینالمللی پاسخگو بداند.
رویکرد دولت بایدن درباره جنگ غزه تنها بر کنارهگیری رئیسجمهور آمریکا از مسئولیت اخلاقی تاکید میکند. با وجود تمام لفاظیهای او، به نظر میرسد که ریاستجمهوری بایدن بهطور فزایندهای با تمایل او برای بستن چشم بر رنج آسیبپذیرترین قشر مشخص میشود.
وعدههایی که زیرپا گذاشته شدند
جو بایدن بهعنوان شخصی که ادعا کرد جایگاه اخلاقی آمریکا را احیا میکند، مبارزههای انتخاباتی خود را آغاز کرد. او وعده داده بود که حقوق بشر و دیپلماسی را در اولویت قرار دهد و متعهد شد که آسیبهایی را که دونالد ترامپ برجای گذاشته بود، جبران کند. اما این وعدهها در مواجهه با بحران غزه از بین رفت.
بایدن از نظر سیاسی مسیر امنتری را در پیش گرفت، یعنی همسو شدن با متحدان آمریکا، حتی در صورتی که مرتکب جنایتهایی شوند. او با امتناع از اقدام قاطع، نشان داد که زندگی فلسطینیها به نام راحتی ژئوپلیتیکی قابل مصرف است.
- بیشتر بخوانید:
- شکست بایدن در حقوق بشر
- بررسی وضعیت حقوق بشر در دولت آتی آمریکا
کارشناسان معتقدند که همدستی بایدن در جنایتهای رژیم صهیونیستی فراموش نخواهد شد. تاریخ او را بهعنوان رئیسجمهوری قضاوت خواهد کرد که شاهد جان باختن هزاران نفر بود و قدرت عمل داشت، اما این کار را نکرد. حمایت بیقیدوشرط دولت او از رژیم صهیونیستی نهتنها اعتبار اخلاقی ادعایی آمریکا را تضعیف کرد، بلکه چرخههای خشونت و بیعدالتی را نیز تداوم میبخشد.
واشنگتن بخش بزرگی از تسلیحاتی را به ارتش رژیم صهیونیستی ارائه کرده که طی ۱۵ ماه گذشته برای مردم غزه مرگ و ویرانی با بار آورده است.
کمکهای تسلیحاتی که همیشه ادامه داشتند
رژیم صهیونیستی پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) سالانه ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت میکرد. از آن زمان، دریچههای تازهای از کمکها به رژیم صهیونیستی باز شد و ۱۸ میلیارد دلار اسلحه بهسمت این رژیم سرازیر شد. نتایج وحشتناک این کمکهای بیپایان مردم و دولتها را در سراسر جهان شوکه کرده است.
قوانین و مقررات آمریکا در ظاهر کمک به نیروهای نظامی را که بهطور عمدی غیرنظامیان را میکشند یا مجروح میکنند یا مرتکب نقض شدید حقوق بشر میشوند، ممنوع میکند. اما این قوانین نادیده گرفته میشوند و جریان کمکهای تسلیحاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی کاملا بهطور کنترل نشده به جریان افتاد.
انبوهی از بودجه نظامی و سختافزار برای رژیم صهیونیستی در ماههای ابتدایی جنگ تنها از ۲ کشور تامین شد؛ ۶۹ درصد از آمریکا و ۳۰ درصد از آلمان.
سران آمریکا مدتهاست که استثناها را برای رژیم صهیونیستی در نظر گرفتهاند.
انتهای پیام/