هزاران نظامی صهیونیست در معرض محاکمه به اتهام جنایت جنگی؛ نخستین نسلکشی در عصر فناوری به لاهه میرود؟
پس از گذشت بیش از ۴۴۰ روز از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) موضوع جنایتهای سربازان و نظامیان صهیونیست در باریکه تحت محاصره بیش از هر زمانی برجسته شده و شمار شکایت از این جنایتها در کشورهای مختلف در حال افزایش است.
افزایش شمار شکایتها و فرآیندهای قانونی علیه سربازان و نظامیان رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایت در جریان جنگ علیه غزه نهتنها گمانهزنیها درباره احتمال آغاز فرآیندی مشابه در دیوان بینالمللی کیفری ICC را درپی داشته، بلکه سبب شده است آنها در سفر به کشورهای دیگر با چالشهای جدی مواجه شوند.
ترس از بازداشت تاکنون در موارد متعددی به فرار و بازگشت سریع سربازان و نظامیان صهیونیست از کشورهای دیگر یا انصراف آنها از انجام سفر شده است؛ ضمن اینکه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از بازداشت پس از صدور حکم دیوان بینالمللی کیفری در مراسم یادبود قربانیان اردوگاههای ادعایی کار اجباری آلمان نازی در لهستان شرکت نمیکند.
پایان روند بی کیفرمانی جنایتهای نظامیان صهیونیست میتواند مرزهای اراضی اشغالی را به حصارهای زندانی برای آنها تبدیل کند که خروج از آن به معنای بازداشت، محاکمه و احتمالا حبس خواهد بود.
از آنجا که ارتش رژیم صهیونیستی از مزدوران خارجی تشکیل شده و بخش قابل توجهی از ساکنان اراضی اشغالی دو تابعیتی با تابعیت دوم از کشورهای غربی ازجمله آمریکا، فرانسه و کانادا هستند، چالش یادشده پای این حامیان و همدستان رژیم صهیونیستی در کشتار و جنایت مردم غزه را نیز به پروندهها باز کرده است.
آغاز فرآیند حقوقی علیه نظامی صهیونیست در فرانسه
براساس آمارها صدها نظامی رژیم صهیونیستی که در ارتکاب جنایتهای بینالمللی در غزه دست داشته اند، دارای تابعیت دوگانه فرانسوی صهیونیستی هستند؛ براساس شواهد موجود حدود ۴ هزار شهروند فرانسوی که در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت میکنند، در جنایت علیه غزه دست داشتهاند.
اگرچه هنوز هیچ تحقیقی در فرانسه در این باره آغاز نشده است، اما سازمانها و نهادهای حقوق بشری خواستار آغاز تحقیقات فوری در این باره هستند.
فدراسیون بینالمللی حقوق بشر (FIDH) و سازمانهای فلسطینی و فرانسوی عضو آن الحق، المیزان، مرکز فلسطینی حقوق بشر (PCHR) و LDH (Ligue des droits de l Ligue des Droits de l'Homme) بهتازگی علیه یک سرباز فرانسوی صهیونیست به دلیل ارتکاب جنایت جنگی در غزه به دادگاه پاریس ارائه کردند.
نظامی یادشده که در جریان عملیات نسلکشی مداوم رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها در غزه خدمت میکرد، به ارتکاب جنایتهای جنگی، جنایت علیه بشریت، نسلکشی، شکنجه و همدستی در جنایت علیه فلسطینیهای بازداشتشده در اراضی اشغالی متهم است.
در شکایت مطرحشده علیه نظامی فرانسوی صهیونیست در دادگاه پاریس، ویدیویی وجود دارد که این نظامی صهیونیست در شبکههای اجتماعی منتشر کرد؛ در این ویدیو نظامی یادشده به اسیران فلسطینی که آثار شکنجه روی صورت و بدنشان مشهود است، با زبان فرانسوی توهین میکند.
شکایت اولیه علیه این نظامی فرانسوی صهیونیست در آوریل ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲) انجام شد، اما دادستان عمومی فرانسه با ادعای ناکافی بودن مدارک جرم، شکایت یادشده را رد کرد.
مدیر مرکز حقوق بشری المیزان اعلام کرد: ما شهادتهای قربانیان فلسطینی که در حبس اسرائیل متحمل شکنجههای شدید شدند، به مقامهای قضایی فرانسه ارائه کردیم؛ اقدامهای در چارچوب سیاست مورد تایید دولت فرانسه یعنی اقدام قانونی در هر سطح از جمله در حوزه قضایی ملی است.
مدیرکل الحق نیز گفت: فلسطینیهای غزه بهزور در پستهای بازرسی ناپدید شدهاند، به اردوگاههای شکنجه تحت کنترل اسرائیل منتقل شدهاند و تحت شدیدترین و وحشیانهترین روشهای شکنجه قرار گرفتهاند؛ این اعمال شنیع طبق قوانین بینالمللی مطلقا ممنوع است؛ این یک موضوع فوری است که فرانسه اتباع خود را که در جنایتهای وحشیانه ازجمله نسلکشی در غزه دخیل هستند، مورد بازجویی، محاکمه و مجازات قرار دهد.
یکی از وکیلهای شاکیان در این باره گفت: آغاز تحقیقات در مورد جنایتهای مرتکب شده ازسوی شهروندان دو تابعیتی فرانسوی اسرائیلی یکی از مولفههای های اساسی پاسخ قضایی است که باید به جنایتهای گسترده اسرائیل در غزه داده شود؛ با توجه به ابعاد جنایتهای انجامشده، تحقیقات انجامشده ازسوی دیوان بینالمللی کیفری کافی نیست و هر کشوری میتواند صلاحیت خود را اعمال و تحقیقات قضایی در این باره را آغاز کند.
هشدار ارتش رژیم صهیونیستی به نظامیان خود
ارتش رژیم صهیونیستی درپی مواجهه با افزایش شمار شکایت نظامیان خود به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، از آنها خواست از به اشتراک گذاشتن تصویرها و ویدیوهای حضور خود در جنگ غزه یا سفرهایی که به کشور خارجی انجام میدهند، خودداری کنند.
ارتش رژیم صهیونیستی بهتازگی به حدود ۳۰ نفر از نظامیان خود که در نسلکشی در غزه شرکت داشتند، درپی طرح شکایتهایی علیه آنها به دلیل ارتکاب جنایت جنگی، درباره انجام سفرهای خارجی هشدار داد.
رسانه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت در این باره نوشت: هشدار ارتش اسرائیل به حدود ۳۰ سرباز و افسری که در غزه جنگیده بودند و سپس به کشورهایی ازجمله قبرس، اسلوونی و هلند به خارج از کشور سفر کرده بودند، داده شد.
در روزهای گذشته نیز اعلام شد که یک نظامی صهیونیست پس از شناسایی ازسوی گروههای حقوق بشری بهعنوان نظامی مرتکب جنایت در غزه، به دستور مقامهای رژیم صهیونیستی بهسرعت کشور سریلانکا را ترک کرد؛ پس از شکایت سازمانهای حقوق بشر و گروههای حامی فلسطین علیه نظامیان و سربازان صهیونیست به دلیل ارتکاب جنایتهای جنگی در غزه و فلسطین اشغالی، به دستکم هشت نفر از این افراد دستور داده شد که فورا از قلمرو دیگر کشورها خارج شوند.
تعداد پروندههایی که علیه فرماندهان و نظامیان صهیونیست رژیم صهیونیستی در دادگاههای مختلف تشکیل شده است، به دهها مورد میرسد.
هزاران نظامی صهیونیست مواجه با شکایتهای حقوقی
بنیاد هند رجب (دختر پنج ساله شهید فلسطینی)، یک سازمان برجسته درگیر در کار حقوقی، یک پرونده حقوقی را برای هدف قرار دادن هزار سرباز صهیونیست آغاز کرد.
وکیل این بنیاد مستقر در بلژیک، اظهار کرد: این پرونده شامل انواع اتهامهای جنایتهای جنگی است که در اساسنامه رم مشخص شده است؛ این فهرست شامل جنایت گرسنگی است.
طبق گزارشها، این پرونده با انبوهی از شواهد پشتیبانی میشود و وبسایت بنیاد اعلام کرد که بیش از ۸ هزار مدرک قابل تایید ازجمله فیلمها، فایلهای صوتی، گزارشهای پزشکی قانونی و اسناد رسانههای اجتماعی - دخالت مستقیم سربازان را در این جنایتهای نشان میدهد.
در بیانیه بنیاد هند رجب آمده است: همه سربازهایی که شناسایی شدهاند، عمدتا از طریق حضور خودشان در شبکههای اجتماعی و انتشار ویدیوهای مربوط به جریان حمله نسلکشی در غزه شناسایی شدهاند؛ این ویدیوها نشان میدهند که آنها در نقض قوانین بینالمللی مشارکت داشتهاند.
انصراف نظامیان صهیونیست از سفر به استرالیا
رسانه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت، در گزارشی اعلام کرد که ۲ سرباز صهیونیست پس از مشاهده فرم درخواست ویزای استرالیا، از سفر به این کشور صرفنظر کردند، زیرا در فرم ۱۳ صفحهای پرسشهایی درباره مشارکت احتمالی آنها در نسلکشی در غزه وجود داشت.
این ۲ نظامی خواهر و برادر پس از مواجهه با پرسشهایی درباره دخالت آنها در آزار جسمی یا روانی، نقش آنها بهعنوان نگهبان یا مامور در بازداشتگاهها و اینکه آیا آنها در جنایتهای جنگی یا نسلکشی شرکت کردهاند یا خیر، ب دلیل ترس از مواجهه با پیامدهایی مانند بازداشت از تکمیل فرم ویزای استرالیا خودداری کردند.
پیشتر نیز آیلت شکد، وزیر سابق دادگستری رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از تحریک حساسیتها، از گرفتن ویزای استرالیا و شرکت در کنفرانس صهیونیستی در این کشور انصراف داد.
وزارت کشور استرالیا اعلام کرد که دلیل روندهای یادشده، قانون مهاجرت این کشور است که به دولت اجازه میدهد تا از ورود افرادی که احتمالا «استرالیاییها را بدنام میکنند» یا «برانگیختن اختلاف» در جامعه محلی را درپی دارند، اجازه ورود نمیدهد.
- بیشتر بخوانید:
- هراس نتانیاهو از حضور در آشویتس؛ حکم لاهه و حبس سران صهیونیست در اراضی اشغالی
- تاکتیکهای مشابه رژیم صهیونیستی در غزه و کرانه باختری؛ از حمله هوایی تا استفاده از سپر انسانی
گزارش هاآرتص از کشتار گسترده فلسطینیها در کریدور نتزاریم
رسانه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی نظامیان صهیونیست را به کشتار بیرویه غیرنظامیان در غزه متهم کرد.
در این گزارش به نقل از نظامیانی که خواستند هویتشان فاش نشوند، واقعیتهایی درباره کشتار بیرویه غیرنظامیان فلسطینی در کریدور نتزاریم، مطرح شده است؛ در این گزرش به نقل از نظامیان یادشده آمده است که فرماندهان ارتش به سربازان اختیارهای بیسابقهای برای عملیات در نوار غزه میدهند؛ آنها اعلام کردند که فرماندهان اجازه کشتن زنان، کودکان و مردان غیرنظامی را در کریدور نتزاریم دادهاند.
نتزاریم، نوار زمینی به وسعت هفت کیلومتر است که غزه را برای دسترسی رژیم صهیونیستی به دریای مدیترانه قطع میکند؛ رژیم صهیونیستی نتزاریم را یک منطقه نظامی اعلام کرده است.
چند نظامی صهیونیست در گفتوگو با هاآرتص اظهار کردند که دستورهای مشکوک برای شلیک به روی هر کسی که وارد نتزاریم شود، دریافت کردهاند؛ آنها گفتند: به ما گفته شد که هر کسی که از خط عبور کند، بدون استثنا تروریست است.
این نظامیان همچنین توضیح دادند که فرماندهان ارتش با اختیارهای گسترده دستور بمباران ساختمانها و انجام حملههای هوایی را دادند؛ این در حالی است که پیشتر صدور چنین دستورهایی محدود به مقام رده بالای ارتش بود.
نظامیان صهیونیستی که با هاآرتص صحبت کردند، گفتند که هدفشان این است: مردم اسرائیل بدانند که این جنگ واقعا چگونه است و برخی از فرماندهان و نظامیان درون غزه چه اقدامهایی را انجام میدهند و ما شاهد چه صحنههای غیرانسانی هستیم.
ارتش رژیم صهیونیستی به این گزارش واکنش نشان داد و اعلام کرد که آن را قاطعانه رد میکند.
تحقیقات الجزیره درباره جنایتهای جنگی نظامیان صهیونیست در غزه
نسلکشی در غزه که از آن بهعنوان نخستین نسلکشی عصر فناوری مدرن توصیف میشود، تاکنون موضوع تحقیقات مختلفی قرار گرفته است.
طی یک سال گذشته، نظامیان صهیونیست حاضر در جنگ غزه هزاران ویدیو و عکس از جنایتهای خود در این باریکه را در شبکههای اجتماعی مختلف ازجمله اینستاگرام، فیسبوک، تیکتاک و یوتیوب منتشر کردند و همین امر آغاز تحقیقات مهم و جدی را درپی داشت.
یک کارشناس حقوق بینالملل که در روند بررسی ویدیوها و عکسهای یادشده مشارکت دارد، گفت: این گنجینهای است که بهندرت با آن روبرو میشوید.
در حالی که رسانههای غربی به دنبال این بودند که جنگ غزه را پیچیده و ظریف نشان دهند، سیل پستهای رسانههای اجتماعی ازسوی نظامیان صهیونیست نشان داد که آنها آن را چیزی جز روایت رسانههای میدانند.
انتظار میرود که منابع قابل توجهی به مکانیابی جغرافیایی، استفاده از نقشههای ماهوارهای و دیگر منابع برای شناسایی مکانهای خاص و استفاده از نرم افزار تشخیص چهره برای اسکن اینترنت برای شناسایی سربازان نشان داده شده در عکسها و فیلمها اختصاص یابد؛ در عین حال، مشخص شد که در بیشتر موارد، نظامان صهیونیست مطالبی را به نام خود در شبکههای اجتماعی در دسترس عموم قرار میدادند و اغلب جزئیات مربوط به زمان و مکان وقوع حوادث به تصویر کشیدهشده را ارائه میدادند.
تیمهای متعددی با حضور کارشناسان نظامی و حقوق بشر برای بررسی این شواهد بهکار گرفته شدهاند؛ نتیجه بررسیهای انجامشده در این موضوع خلاصه میشود که رفتاری که در عکسها و فیلمها نشان داده میشود، از شوخیهای بیمعنی و مسلحانه نظامیان صهیونیست تا قتل غیرنظامیان غیرمسلح، را شامل میشود.
کارشناسان میگویند که این برعهده دادستان دیوان بینالمللی کیفری خواهد بود که در مورد گناهکار بودن یا نبودن نظامیان صهیونیست تصمیمگیری کنند.
بیشتر عکسها و فیلمها به یکی از سه دسته تقسیم میشوند: تخریب بیمورد، بدرفتاری با زندانیان و استفاده از فلسطینیها بهعنوان سپر انسانی؛ هر سه دسته ممکن است نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه (IHL) و جنایتهای جنگی تحت اساسنامه رم دیوان بینالمللی کیفری باشد.
انتهای پیام/