شورای امنیت آتشبس در غزه را به رای میگذارد؛ جزئیات قطعنامه پیشنهادی
منابع آگاه میگویند که شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه، ۳۰ آبان به پیشنویس قطعنامهای برای آتشبس در غزه رای خواهد داد؛ این قطعنامه خواستار آتشبس فوری بدون قیدوشرط و دائمی در غزه و رعایت آن ازسوی همه طرفین شده است.
جزئیات قطعنامه پیشنهادی آتشبس در غزه
منابع آگاه توضیح دادند که پیشنویس قطعنامه بر درخواست شورای امنیت برای آزادی فوری و بدون قیدوشرط همه شهرکنشینان بازداشتشده در غزه تاکید کرده و هر گونه تلاش برای گرسنگی دادن به مردم فلسطین را رد میکند.
این قطعنامه همچنین خواستار دسترسی فوری به خدمات ضروری و کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه، تسهیل ورود و ارسال کمکهای بشردوستانه در مقیاس وسیع، ازجمله به غیرنظامیان در شمال غزه شده است.
منابع گفتند که آمریکا در طول روند تهیه پیشنویس با بند مربوط به اقدامهای موقتی که دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) دستور داده بود، از جمله توقف درگیریها در رفح، مخالفت کرد.
این مخالفت آمریکا درنهایت به حذف هرگونه اشاره مستقیم به اقدامهای موقت صادرشده ازسوی دادگاه لاهه منجر شد.
در همین حال، آمریکا نتوانست در گنجاندن زبانی که به صراحت حماس را محکوم میکند، موفق عمل کند.
این پیشنویس با رنگ آبی بر حفاظت از غیرنظامیان، بهویژه زنان، کودکان و کسانی که نمیتوانند در مبارزات مسلحانه شرکت کنند، تاکید دارد. (زمانی که شورای امنیت به مرحله نهایی مذاکره برای پیشنویس قطعنامه نزدیک میشود، متن به رنگ آبی چاپ میشود).
- بیشتر بخوانید:
- افزایش درخواستها از لاهه برای تسریع تصمیمگیری درباره پروندههای فلسطین
- پیامدهای کارزار بیاعتبارسازی سازمان ملل
منابع توضیح دادند که این سازمان حملهها به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی، و همچنین تمام اعمال خشونتآمیز و خصومت علیه غیرنظامیان را محکوم میکند.
شورای امنیت سازمان ملل در اوایل ژوئن (خرداد) نیز قطعنامهای را تصویب کرد که از پیشنهاد آتشبس در غزه که ازسوی جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا ارائه شده بود، استقبال کرد. این قطعنامه که ازسوی آمریکا تهیه شده بود، ۱۴ رای موافق و یک رای ممتنع کسب کرد.
پیشنهاد آتشبس که در ۳۱ ماه می (۱۱ خرداد) ازسوی بایدن اعلام شد، طرح ۳ مرحلهای جدیدی را با هدف دستیابی به توقف پایدار درگیریها در نوار غزه و آزادی تمامی شهرکنشینان بازداشتشده ازسوی مقاومت ترسیم میکرد.
حماس از پیشنهاد آتشبس استقبال کرده و اعلام کرد: ما از مفاد قطعنامه شورای امنیت درمورد آتشبس دائمی در غزه، عقبنشینی کامل (نظامیان صهیونیست)، بازگشت آوارگان و بازسازی (نوار غزه) استقبال میکنیم.
اما در ادامه کابینه رژیم صهیونیستی مذاکرات را از مسیر خارج کرده و موافقت اولیه خود با پیشنهاد بایدن را لغو کرد.
پیش از این نیز چندین قطعنامه پیشنهادی ازسوی کشورهای مختلف در شورای امنیت به رای گذاشته شدند و آمریکا با استفاده از وتو از تصویب این قطعنامهها جلوگیری کرد.
انتهای پیام/