نشست شورای امنیت درباره غزه؛ اقدامهای رژیم صهیونیستی یادآور بزرگترین جنایتهای بینالمللی
خبرگزاری میزان - جلسه شورای امنیت سازمان ملل با هدف بررسی حفاظت از غیرنظامیان در نوار غزه برگزار شد.
نشست شورای امنیت سازمان ملل به پیشنهاد گویان، سوئیس، الجزایر و اسلوونی درپی گزارش کارشناسان امنیت غذایی بینالمللی برگزار شد؛ این گزارش وضعیت بشردوستانه را در غزه بسیار وخیم و رو به وخامت با سرعت بالا توصیف کرده و نسبت به قحطی قریبالوقوع در بخشهایی از شمال غزه هشدار داد.
جویس مسویا، سرپرست معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و هماهنگکننده امداد اضطراری طی سخنرانی در این نشست، گفت: اقدامهایی که در غزه انجام میشود، یادآور بزرگترین جنایتهای بینالمللی است؛ جایی که ارتش اسرائیل همچنان به بمباران، محاصره و جلوگیری از رسیدن کمکها به مردم غیرنظامی ادامه میدهد.
مسویا حمله زمینی یک ماهه رژیم صهیونیستی و محاصره مداوم شمال غزه را نسخه شدید و تسریعشده وحشت سال گذشته در خاک فلسطین، توصیف کرد.
او اضافه کرد: غیرنظامیان فلسطینی ازسوی ارتش اسرائیل از خانههای خود بیرون رانده شده و مجبور شدهاند شاهد کشته شدن، سوزاندن و زنده بهگور شدن اعضای خانواده خود باشند. این باریکه به زمین بایر تبدیل شده است.
این مقام سازمان ملل با قاطعیت انگشت اتهام را به سوی رژیم صهیونیستی برای ممانعت از ورود کمکها به شمال غزه نشانه گرفت، و اظهار کرد: بهنظر میرسد هیچ محدودیتی برای ظلم روزانهای که در غزه میبینیم، وجود ندارد.
او گفت: همانطور که به شما اطلاع دادم، مقامهای اسرائیلی از ورود کمکهای بشردوستانه به شمال غزه جلوگیری میکنند، جایی که جنگ ادامه دارد و حدود ۷۵ هزار نفر با کاهش ذخایر آب و غذا باقی ماندهاند.
مسویا همچنین از تخریب بیرویه غزه پس از بیش از یک سال حملههای رژیم صهیونیستی انتقاد کرد. وی گفت: وقتی بیش از ۷۰ درصد خانههای غیرنظامیان آسیبدیده یا ویران شده باشد، چه تمایزی درنظر گرفته شده و چه اقدامهای احتیاطی انجام شده است؟
- بیشتر بخوانید:
- وضعیت حقوق بشری فلسطین محور رایزنی سران کشورهای اسلامی
- جنایت به وسعت غزه؛ موج نسلکشی و ممانعت از ورود کمکهای بشردوستانه
در همین حال، ایلزه برندز کهریس، دستیار دبیرکل در امور حقوق بشر، بر هشدار اخیر طبقهبندی مرحله امنیت غذایی یکپارچه درمورد قحطی قریبالوقوع در مناطق شمالی نوار غزه تاکید کرده و گفت: وضعیت بشردوستانه و حقوق بشر برای غیرنظامیان فلسطینی در سراسر غزه فاجعهبار است.
کهریس از شورای امنیت درخواست کرد تا تمام اقدامهایی را که در چارچوب اختیارات خود دارد، برای تاثیرگذاری بر طرفین جهت پایان دادن به تخلفها، تسهیل دسترسی بیطرفانه به کمکهای بشردوستانه و حفاظت از غیرنظامیان انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: تخریب زیرساختهای غیرنظامی غزه ازسوی اسرائیل بهطور مستقیم به خطر قحطی که امروز مورد بحث است، کمک میکند.
این مقام سازمان ملل تکید کرد: استفاده از گرسنگی دادن به مردم غیرنظامی بهعنوان یک روش جنگی، براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه کاملا ممنوع است. شیوهای که ارتش اسرائیل در حال انجام آن در شمال غزه است، نشان میدهد که اسرائیل نه تنها بهدنبال تخلیه شمال غزه از فلسطینیان با جابجایی بازماندگان به جنوب است، بلکه به خطرهای جدی بیشتر جنایتهای با جدیترین ماهیت اشاره میکند.
راین پاولسن، مدیر دفتر امور اضطراری سازمان غذا و کشاورزی (FAO)، که ازطریق ویدیوکنفرانس در این نشست شرکت کرده بود، تاکید کرد: مردان، زنان، پسران و دختران عملا با شدت گرفتن درگیریها بهدلیل گرسنگی جان خود را از دست میدهند.
وی گفت که تا پیش از ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، غزه تا حد زیادی ازنظر مواد غذایی خودکفا بود و کشاورزی محلی نیز بخش عمدهای از گوشت قرمز و میوههای مورد نیاز را در داخل غزه تولید میکرد.
انتهای پیام/