خشونت آمستردام؛ سرریز فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به خیابان‌های اروپا

12:10 - 20 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۲۵۲
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
خشونت آمستردام؛ سرریز فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به خیابان‌های اروپا
آشوب‌گری صهیونیست‌های هوادار یک تیم فوتبال در جریان رقابت‌های لیگ اروپا، نتیجه سرریز توسعه فرهنگ نسل‌کشی جامعه صهیونیستی به بیرون از مرز‌های اراضی اشغالی است.

خبرگزاری میزان – تاریخ بشر مملو از نمونه‌هایی از جنایت‌های نسل‌کشی است که ازسوی سران، دولت‌ها، ارتش‌ها و گروه‌های مسلح انجام شده است؛ در این میان، نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، به دلیل وجود مستند‌ها و مدارک دقیق در زمانه جریان سریع اطلاعات بیش از هر نسل‌کشی در مقابل دیدگان جهان قرار دارد.

میلیارد‌ها نفر در جهان در حال حاضر به‌صورت زنده و بدون سانسور در حال مشاهده جنایت نسل‌کشی در منطقه تحت محاصره غزه هستند؛ مقیاس عظیم ویرانی و کشتار در غزه، سبب شده است تا توجه به این موضوع نیز گسترش یافته و توسعه فرهنگ نسل‌کشی در جامعه صهیونیستی به‌عنوان یک زنگ هشدار برای جوامع بشری به صدا دربیاید.

یکی از جدیدترین مصداق‌های توسعه فرهنگ نسل‌کشی در جامعه صهیونیستی، پنجشنبه گذشته در آمستردام هلند رخ داد، زمانی که هواداران صهیونیستی تیم فوتبال مکابی رژیم صهیونیستی درگیری با جوانان هلندی را در آمستردام برانگیختند و شعار‌های ضد عربی سر داده، پرچم‌های فلسطین را پاره کرده و یک دقیقه سکوت برای قربانیان سیل در اسپانیا را نادیده گرفتند.

عادت جامعه صهیونیستی به نسل‌کشی، نژادپرستی و خرابکاری به موازات مصونیت از مجازات و پاسخگویی سبب شد تا این موضوع که سر دادن شعار‌های نژادپرستانه و اقدام‌های خرابکارانه علیه مالکیت خصوصی در یک کشور خارجی اساسا رفتاری غیرقابل قبول است و خشم ساکنان کشور میزبان را برانگیزد، برای لحظه‌ای هم به ذهن آشوب‌گران صهیونیست نرسد؛ موضوع خشونت هواداران آشوب‌گر تیم مکابی رژیم صهیونیستی در آمستردام صرفا سر دادن شعار‌های نژادپرستانه نیست، بلکه غافلگیر شدن آن‌ها با واقعیت غیرقابل تحمل بودن چنین رفتار‌ها و خشونت‌هایی در خارج از مرز‌های اراضی اشغالی است.

طرز فکر این آشوب‌گران و اوباش با فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه غزه که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، شباهت و همسویی قابل مشاهده‌ای دارد؛ این فرهنگ به صهیونیست‌ها امکان می‌دهد تا خود را نه فقط در فلسطین و سرزمین‌های اشغالی بلکه در سراسر جهان فراتر از قانون و اخلاق ببینند.

در عین حال، شعار‌های خشونت‌آمیز هواداران آشوب‌گر مکابی را باید در چارچوب جامعه‌ای دید که ارتشش همچنان جنگ نسل‌کشی خود علیه فلسطینی‌ها را توجیه کرده و ادامه می‌دهد.

در آمستردام چه اتفاقی افتاد؟

هواداران آشوب‌گر تیم فوتبال مکابی رژیم صهیونیستی برای تماشای دیدار تیم خود در برابر تیم فوتبال آژاکس آمستردام هلند در رقابت‌های لیگ اروپا به این کشور سفر کردند.

این در حالی است که سراسر آمستردام پوستر‌هایی با درخواست حذف تیم رژیم صهیونیستی از یوفا به دلیل تداوم جنایت در غزه پوشانده شده بود؛ ضمن اینکه برنامه‌ریزی‌هایی نیز برای برگزاری رویداد در حمایت از فلسطین در بیرون از استادیوم محل برگزاری رقابت انجام شده بود.

هوداران آشوب‌گر تیم مکابی که پیش و پس از رقابت با آمستردام دست به خشونت علیه حامیان فلسطین زدند، از زمان ورود به آمستردام اقدام‌های ضدفلسطینی متعددی را انجام دادند.

خشونت آمستردام؛ سرریز فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به خیابان‌های اروپا

صهیونیست‌ها طی حضور چند روزه خود در آمستردام به دفعات تنش‌های خشونت‌باری را ایجاد کردند؛ آن‌ها ضمن برهم زدن رویداد‌های حمایت از فلسطین پرچم فلسطین را پایین کشیدند، شعار‌های ضدفلسطینی و ضدعربی سر دادند؛ ویدیو‌های متعددی از این تنش‌آفرینی‌ها در شبکه‌های اجتماعی وجود دارند.

در یکی از این ویدیوها، مشخص می‌شود که هواداران آشوب‌گر تیم مکابی با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، علیه سران مقاومت شعار داده و خواستار کشتار بیشتر فلسطینی‌ها شدند.

پلیس آمستردام نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که درپی حادثه‌های سیاسی مانند پاره کردن پرچم نصب‌شده روی یک ساختمان تدابیر امنیتی را تشدید کرد؛ یکی از اعضای شورای شهر آمستردام نیز گفت که هواداران مکابی پس از ورود به شهر به خشونت‌ها دامن زدند.

یکی از ساکنان آمستردام در این باره گفت: هواداران اسرائیلی روز چهارشنبه به مردم بی‌گناه در خیابان‌ها، اموال عمومی و رانندگان تاکسی حمله کردند و پرچم فلسطین را پایین کشیدند؛ این در حالی است که حامیان فلسطین در حال برگزاری رویدادی قانونی با اجازه شهرداری بودند؛ من شاهد تلاش مردم محلی برای مقابله با خشونتی بودم که ازسوی هواداران اسرائیلی علیه آن‌ها و دارایی‌های آن‌ها آغاز شد.

با وجود این درگیری اصلی پنجشنبه شب گذشته بیرون استادیوم یوهان کرایف رخ داد؛ جایی که آژاکس موفق شد مکابی را با نتیجه پنج بر صفر شکست دهد.

همراهی موساد با هواداران آشوب‌گر صهیونیست

به گزارش جروزالم‌پست، ماموران موساد، هواداران آشوب‌گر تیم فوتبال مکابی رژیم صهیونیستی را در سفر به هلند همراهی کردند.

این گزارش مدعی شد که این همراهی در چارچوب نگرانی‌های امنیتی انجام شد؛ البته گزارش جروزالم‌پست پس از آن منتشر شد که روزنامه هلندی De Telegraaf سه‌شنبه گذشته اعلام کرد که علاوه بر عوامل و دست‌اندرکاران مکابی، عوامل موساد نیز در آمستردام به تیم ملحق شدند.

آشوب در حیاط خانه شریک جنایت

هواداران آشوب‌گر مکابی در حالی دست به خشونت گسترده در آمستردام زدند که آژاکس آمستردام به‌عنوان باشگاهی با روابط گسترده با صهیونیست‌ها و طرفدار رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود.

یک مفسر سیاسی یهودی درباره خشونت در آمستردام گفت: این حادثه نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها از سیطره روایت خود در اروپا اطمینان دارند؛ کار‌هایی مانند سر دادن شعار‌های نژادپرستانه، بالا رفتن از دیوار خانه‌ها برای پایین کشیدن پرچم فلسطین، ... همگی بخشی از شرایط جاری در اسرائیل است: جدایی کامل بین اعمال و عواقب.

مقام‌های آمستردام روز جمعه اعلام کردند که پلیس در مجموع ۶۳ نفر را دستگیر کرده و تعداد نیرو‌های خود را در سطح شهر افزایش داد؛ ضمن اینکه تدابیر امنیتی اضافی را اعمال کرد؛ آن‌ها همچنین برگزاری تظاهرات در این شهر را تا سه روز یعنی تا روز یکشنبه، ۲۰ آبان ممنوع کردند.

نخست‌وزیر هلند نیز درپی وقوع ناآرامی‌ها اعلام کرد: هفته آینده برای کنفرانس آب‌وهوایی سازمان ملل COP۲۹ به جمهوری آذربایجان نخواهم رفت؛ به دلیل تاثیر اجتماعی عمده رویداد‌های پنجشنبه شب گذشته در آمستردام، در هلند خواهم ماند.

در عین حال، باید توجه داشت که حوادث اسلام‌هراسانه و اسلام‌ستیزانه در کشور‌های اروپایی به‌عنوان متحدان و شرکای جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه، در یک سال گذشته افزایش یافته و شرایط زندگی را برای مسلمانان به‌ویژه فلسطینی‌ها دشوارتر کرد.

خشونت آمستردام؛ سرریز فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به خیابان‌های اروپا

تلاش‌های غرب برای تبرئه صهیونیست‌ها

ناظران و کارشناسان توالی رویداد‌های خشونت آمیز در آمستردام به‌ویژه تحریک به اقدام‌های خشونت‌بار، نژادپرستی ضدفلسطینی و اسلام‌هراسی را محکوم کرده و از نهاد‌های حاکمه فوتبال ازجمله فیفا و یوفا خواستند تا به عادی‌سازی لفاظی‌های نسل‌کشانه، نژادپرستانه و اسلام‌هراسانه در میان هواداران فوتبال رژیم صهیونیستی رسیدگی و اقدام کنند.

یوفا نیز اقدام‌های خشونت‌بار پیش و پس از رقابت بین مکابی و آژاکس را محکوم کرد؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم تعصب و نژادپرستی علیه مسلمانان را در جریان خشونت در آمستردام محکوم کرد.

با وجود همه این‌ها، رسانه‌های اروپایی به‌عنوان تکمیل‌کننده موضع‌گیری‌های جانبدارانه مقام‌های غربی از جمله جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، با حرکت در مسیر توجیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی که طی یک سال گذشته در پیش گرفته شد، تلاش کردند ضمن چشم‌پوشی از واقعیت، این رویداد را با ادعای خشونت ناشی از یهودستیزی عده‌ای توجیه کنند.

رژیم صهیونیستی نیز با سوءاستفاده از بستر فراهم شده مدعی پیگرد کیفری عاملان خشونت و اعمال مجازات‌های شدید برای آن‌ها شد.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس ضمن انتقاد از رویه تاریخی مصون نگه داشتن رژیم صهیونیستی و صهیونیست‌ها از مجازات به دلیل ارتکاب جنایت و خشونت، از نقش رسانه‌های غربی در پنهان کردن و سرپوش نهادن بر جنایت‌های رژیم صهیونیستی به‌ویژه در موضوع درگیری در آمستردام هلند انتقاد کرده و خواستار انجام بررسی در این باره شد.

وی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره رویداد خشونت‌بار صهیونیست‌ها در آمستردام هلند، درباره مصونیت رژیم صهیونیستی و صهیونیست‌ها نوشت: از نظر غرب، اسرائیل و اسرائیلی‌ها هرگز اشتباه نمی‌کنند؛ در فلسطین، وقتی مقام‌های اسرائیلی، سربازان و شهرک‌نشینان مرتکب جنایت علیه فلسطینی‌ها می‌شوند، این فلسطینی‌ها هستند که سرزنش و بدنام می‌شوند.

گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین، با بیان اینکه صهیونیست‌ها در هر جایی که مرتکب تحریک و خرابکاری شوند، همچنان برای اعمال خشونت‌آمیز خود از مجازات مصونیت می‌یابند یا این اقدام‌ها پنهان می‌شوند، گفت: در چنین شرایطی نیز «دیگر» جوامع هستند که سرزنش و بدنام شده و دستگیر می‌شوند.

آلبانیزی ضمن انتقاد از رویکرد پلیس آمستردام، نوشت: رسانه‌ها باید در مسیر درست گام بردارند؛ در غیر این‌صورت، یهودی‌ستیزی به هر معنایی که باشد، به شکل خطرناکی تشدید می‌شود، حقایق را تحریف می‌کند، اسرائیل و اسرائیلی‌ها را از مسئولیت خارج می‌کند و هرگونه امکان پاسخگویی را انکار می‌کند.

وی همچنین در یک پیام تاکید کرد: یک بار دیگر؛ رسانه‌های غربی باید به دلیل نقشی که در پنهان کردن جنایت‌های اسرائیل ایفا می‌کنند، مورد بررسی قرار گیرند؛ در زمینه‌های دیگر، دادگاه‌های بین‌المللی چهره‌های رسانه‌ای را مسئول همدستی، تحریک و دیگر جنایت‌های بین‌المللی تشخیص داده‌اند.

رشد فرهنگ خشونت در جامعه صهیونیستی

شعار‌های سرداده‌شده ازسوی هواداران آشوب‌گر تیم فوتبال مکابی بیان فرهنگ خشونت و نژادپرستی است که مدت‌ها پیش از آغاز جنگ غزه در جامعه صهیونیستی به‌ویژه در استادیوم‌های ورزشی رژیم صهیونیستی خود را نمایان کرده است؛ زمانی که آن‌ها شعار «مرگ بر اعراب» یا «شهرتان بسوزد» را سر می‌دهند.

از این رو، رفتار هواداران آشوب‌گر مکابی در آمستردام چیز جدیدی نبود؛ براساس گزارش‌های جدید رسمی ازسوی رژیم صهیونیستی، خشونت در استادیوم‌های فوتبال اراضی اشغالی در فصل ۲۴-۲۰۲۳ افزایش قابل توجهی داشته است؛ ضمن اینکه رشد ۱۸ درصدی حوادث خشونت‌بار و نژادپرستانه را در قیاس با یک دهه گذشته رقم زد.

رژیم صهیونیستی طی بیش از یک سال گذشته از قوانین و آیین‌های فرهنگی مختلفی برای ترویج و تشویق نسل‌کشی در غزه استفاده کرده و در عین حال با انتقاد داخلی بسیار محدودی مواجه شده است؛ از این رو، توجیه‌های رژیم صهیونیستی برای کشتار کودکان فلسطینی و تحمیل قحطی و گرسنگی بر ساکنان غزه در سراسر اراضی اشغالی مورد تایید گسترده قرار گرفته است.

الجزیره در ماه گذشته مستندی را منتشر کرد که بر پست‌های شبکه‌های اجتماعی نظامیان صهیونیست در غزه متمرکز بود که جنایت‌های جنگی خود را در زمان واقعی مستند می‌کردند؛ در حالی که بسیاری از مردم جهان از این مطالب وحشت داشتند، جامعه رژیم صهیونیستی از نظامیان جنایت‌کار دفاع و به منتقدان به دلیل زیر سوال بردن آنچه حق دفاع از خود خواند، حمله کرد.

این یک واقعیت است که جامعه صهیونیستی در وضعیت ناهماهنگی سیاسی گرفتار شده که توانایی آن را برای درک نقص‌های منطقی در چنین استدلال‌هایی محدود می‌کند؛ برای درک بهتر این موضوع باید به فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی توجه کرد که مبتنی بر مجموعه‌ای از باور‌ها و آداب و رسوم است که اقدام‌های جنایت‌کارانه نظامیان را تشویق، توجیه و حتی تجلیل می‌کند.

جامعه صهیونیستی در طول سال گذشته شاهد ترانه‌ها، اجرا‌های کمدی، برنامه‌های ژورنالیستی و نمایش‌های فرهنگی، همراه با تفسیر سران صهیونیست، بازیکنان فوتبال و دانشگاهیان بود که آشکارا نسل‌کشی، از جمله کشتار کودکان را ترویج کرده است؛ در عین حال، تحلیل‌گران صهیونیست از درخواست کشتار ده‌ها هزار فلسطینی خودداری نکرده‌ و برخی می‌گویند ارتش باید تعداد بیشتری را قتل‌عام کند یا تمام کمک‌های بشردوستانه را از غزه خارج کند؛ در عین حال، دانشگاهیان و مفسران صهیونیست به جای محکوم کردن چنین اظهاراتی، به چگونگی توجیه گرسنگی یک جمعیت غیرنظامی در صورت امتناع از پیروی از دستورات نظامی رژیم صهیونیستی، فکر کرده‌اند.

بنابراین، فراتر از شهادت‌های هولناکی که از غزه به دست می‌آید، ما باید سازوکار‌های موجود در جامعه صهیونیستی را بررسی کنیم؛ چراکه به نظر می‌رسد جهان از جهاتی شاهد یک روان‌پریشی جمعی است که بسیاری از آن‌ها قادر به احساس همدردی یا همدلی نسبت به رنج دیگران نیستند.

خشونت آمستردام؛ سرریز فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی به خیابان‌های اروپا

پاسخگویی صفر در برابر توسعه فرهنگ نسل‌کشی در اراضی اشغالی

بدترین بخش توسعه فرهنگ نسل‌کشی در اراضی اشغالی، این است که پدیده یادشده در همه عرصه‌های حوزه عمومی وجود دارد؛ قدم زدن در امتداد خیابان‌ها در اراضی اشغالی و گوش دادن به مکالمه‌های مردم در هر سنی در قطار‌ها و پارک‌های عمومی، فرضیات زیربنایی گسترده‌ای را درباره جنگ غزه با فریاد جمعی برای مرگ و ویرانی بیشتر آشکار می‌کند.

می‌توان استدلال کرد که نخبگان سیاسی و فرهنگی رژیم صهیونیستی مسئول شکل دادن به ذهنیت عمومی هستند و زمینه را برای این فرهنگ نسل‌کشی فراهم می‌کنند؛ علاوه بر این، جامعه بین‌المللی در بخش عمده‌ای از یک قرن به رژیم صهیونیستی اجازه داده که آزادانه عمل کند و قوانین بین‌المللی را بدون هیچ مسئولیتی زیر پا بگذارد.

این یک واقعیت است که جهان به رژیم صهیونیستی به خاطر خلاقیتش در توسعه سازوکار‌های سرکوبگرانه پاداش داده است، صنعت تسلیحات رژیم صهیونیستی در بحبوحه اشغال رونق یافته است و فلسطینی‌ها به‌عنوان افراد جهت انجام آزمایش تسلیحات هدف قرار گرفته‌اند.

دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی رشد کرده و شکوفا شده‌اند تا زیرساخت‌ها و تحقیقات را در مورد چگونگی سرکوب فلسطینی‌ها فراهم می‌کنند، در حالی که کشور‌های عربی عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را ترویج می‌کنند.

بنابراین، جامعه صهیونیستی تحت حمایت جهانی، احساس مصونیت از مجازات را درونی کرده است، با آگاهی از اینکه فراتر از قانون است؛ این امر به تکامل فرهنگ نسل‌کشی آن دامن زده است.

آیا فرهنگ نسل‌کشی در رژیم صهیونیستی تقویت می‌شود؟

فرهنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی با در نظر داشتن رویداد‌ها و تحولات بین‌المللی ازجمله ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید تقویت می‌شود؛ چراکه انتظار می‌رود ترامپ به حمایت بی‌نقص کشورش از ماشین جنگی رژیم صهیونیستی ادامه داده و فرهنگ نسل‌کشی را به‌صورت عریان تشویق کند.

اینکه راست‌گرایان افراطی در اراضی اشغالی به‌سرعت پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ را جشن گرفتند، فقط به کمک‌های نظامی و دیپلماتیک آتی واشنگتن مربوط نیست؛ آن‌ها خوشحال شدند، زیرا اطمینان یافتند که آمریکای ترامپ هم با بستن چشمان خود روی قوانین بین‌المللی اجازه تحمیل جنایت‌ها به فلسطینی‌ها را بدهد؛ آن‌ها می‌دانند که با حضور ترامپ در کاخ سفید، ممنوعیت فعالیت آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی بدون مانع اجرایی می‌شود؛ اخراج فلسطینی‌ها از اراضی اشغالی راحت‌تر می‌شود؛ سلب صلاحیت سیاستمداران عرب از تصدی مناصب منتخب به بهانه‌های واهی تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *