وضعیت حقوق بشری فلسطین محور رایزنی‌ سران کشورهای اسلامی

13:34 - 22 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۷۱۵
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
وضعیت حقوق بشری فلسطین محور رایزنی‌ سران کشورهای اسلامی
کارشناسان می‌گویند که سران کشور‌های اسلامی هم‌صدا شده و جنایت‌های رژیم صهیونیستی را در منطقه محکوم کردند.

خبرگزاری میزان - سران کشور‌های اسلامی به‌تازگی، ضمن محکوم کردن جنایت‌های تکان‌دهنده رژیم صهیونیستی در غزه، خواستار خروج این رژیم از سرزمین‌های اشغالی فلسطین شدند.

نشست سران کشور‌های اسلامی در ریاض، پایتخت عربستان به اتحادیه عرب و ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی این فرصت را فراهم کرد تا هم‌صدا درمورد جنایت‌های بیش از یک‌ساله رژیم صهیونیستی در منطقه گفت‌وگو کنند. 

یکی از نکات مهم این نشست این است که کمتر از یک هفته پس از آن برگزار شد که دونالد ترامپ برای دومین‌بار به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، یعنی بزرگ‌ترین حامی نظامی رزیم صهیونیستی، انتخاب شده است. 

در بیانیه پایانی اجلاس با اشاره به کرانه باختری و قدس شرقی اشغالی و همچنین غزه و بلندی‌های جولان، آمده: صلح عادلانه و همه‌جانبه در منطقه بدون پایان دادن به اشغال تمامی اراضی اشغالی ازسوی اسرائیل محقق نمی‌شود. 

در این بیانیه به قطعنامه‌های سازمان ملل اشاره کرد. در این قطعنامه‌ها از رژیم صهیونیستی خواسته شده از این مناطق اشغالی خارج شود. 

در همین حال و با وجود تاکید کشور‌های اسلامی بر خروج رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی، اما بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم اشغالگر دوشنبه، ۲۱ آبان گفت که برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به دیگر اراضی اشغالی در سال ۲۰۲۵ تلاش خواهد کرد.

سران کشور‌های اسلامی همچنین جنایت‌های وحشتناک و تکان‌دهنده ارتش رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و گفتند که این جنایت‌ها در چارچوب جنایت نسل‌کشی رخ داده است. 

براساس آمار وزارت بهداشت غزه که سازمان ملل نیز آن را قابل اعتماد می‌داند، کارزار جنایت رژیم صهیونیستی به شهادت بیش از ۴۳ هزار و ۶۰۰ فلسطینی در غزه منجر شده است؛ آمار‌ها نشان می‌دهد که بیشتر شهدا، یعنی حدود ۷۰ درصد زنان و کودکان هستند. 

آنا جاکوبز، تحلیلگر ارشد حوزه خلیج فارس در اندیشکده گروه بین‌المللی بحران، گفت که انتخاب ترامپ در هفته گذشته برای دومین دوره در کاخ سفید احتمالا در ذهن سران کشور‌های اسلامی بوده است.

جاکوبز گفت: این نشست فرصت بسیار مناسبی برای سران منطقه بود تا به دولت آینده ترامپ پیام دهند که از نظر تعامل آمریکا چه می‌خواهند.

بیانیه پایانی نشست سران کشور‌های اسلامی همچنین شامل درخواست ممنوعیت صادرات و انتقال سلاح به رژیم صهیونیستی بود. 

باوجود انتقاد از تاثیری که کارزار جنایت رژیم صهیونیستی بر غیرنظامیان غزه داشته است، جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا تضمین کرده که واشنگتن مهمترین حامی نظامی اشغالگران باقی می‌ماند.

ترامپ در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود با مجموعه‌ای از اقدام‌های مورد ستایش کابینه رژیم صهیونیستی اجماع بین‌المللی را به چالش کشید.

او قدس اشغالی را به‌عنوان مرکز رژیم صهیونیستی به‌رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به آنجا منتقل کرد و شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی را در کرانه باختری اشغالی تایید کرد. این درحالی بود که شهرک‌سازی‌های رژیم اشغالگر براساس قوانین بین‌المللی غیرقانونی هستند. 

پایگاه نشنال‌نیوز هم درباره این نشست، نوشت: سران کشور‌ها در اجلاس ریاض حمایت تزلزل‌ناپذیری را از فلسطین نشان دادند. این مقام‌ها در بیانیه پاانی خود خواستار تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و اعمال تحریم‌ها علیه آن شدند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *