سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری

7:45 - 21 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۳۱۴
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری
کارشناسان می‌گویند که سیاست‌های دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری او تهدیدی برای سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری بود.

خبرگزاری میزان - رویکرد احتمالی دولت جدید آمریکا، تحت ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه در دوره دوم نسبت به مشارکت در سازمان‌ها و آژانس‌های بین‌المللی مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. 

سازمان ملل طی ماه‌های گذشته در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت احتمالی دونالد ترامپ و کاهش بودجه اهدایی ازسوی آمریکا و تعامل با این سازمان جهانی بوده است.

نگرانی سازمان‌های بین‌المللی از پیروزی ترامپ 

درحالی که ترامپ جمهوری‌خواه در انتخابات روز سه‌شنبه آمریکا در برابر کامالا هریس، معاون دموکرات رئیس‌جمهور کنونی، پیروز شد، احساس نگرانی در سازمان ملل ۱۹۳ عضوی وجود دارد. 

یکی از نگرانی‌های اصلی در سازمان ملل این است که آیا آمریکا تصمیم می‌گیرد بودجه کمتری به این سازمان جهانی اختصاص دهد و از آژانس‌ها و توافق‌نامه‌های چند ملیتی کلیدی، ازجمله سازمان بهداشت جهانی و توافق‌نامه آب‌وهوای پاریس خارج شود یا خیر.

رویکرد دونالد ترامپ و سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری

ترامپ در دوره نخست خود با پیشنهاد کاهش حدود یک‌سوم از بودجه دیپلماسی و کمک‌های آمریکا که شامل کاهش شدید بودجه برای سازمان‌های بین‌المللی و صلح‌بانان سازمان ملل بود، به قدرت رسید. اما کنگره که بودجه دولت فدرال آمریکا را تعیین می‌کند، در مقابل پیشنهاد ترامپ مقاومت کرد. 

دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود از اینکه آمریکا بخشی از هزینه‌های سازمان ملل را برعهده دارد شکایت کرد و خواستار اصلاح در این زمینه شد. 

میزان بدهی آمریکا به سازمان‌های بین‌المللی 

رویترز گزارش کرد: واشنگتن به‌طور سنتی در پرداخت بودجه به سازمان‌های بین‌المللی کند است؛ زمانی که ترامپ در سال ۲۰۲۱ کاخ سفید را ترک کرد، آمریکا به سازمان ملل حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بدهی داشت. 

رویکرد دونالد ترامپ و سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری

براساس آمار سازمان ملل، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا نیز در حال حاضر ۹۹۵ میلیون دلار برای بودجه اصلی سازمان ملل و ۸۶۲ میلیون دلار برای بودجه حفظ صلح بدهکار است.

خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و قطع کمک به سازمان‌های امدادی

ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود منتقد سازمان ملل بود و نسبت به چندجانبه‌گرایی بدبین بود. او اعلام کرد که قصد دارد از سازمان بهداشت جهانی خارج شود و از شورای حقوق بشر سازمان ملل، آژانس فرهنگی سازمان ملل (یونسکو)، توافق جهانی تغییرات آب‌وهوایی و برجام خارج شد.

بودجه آمریکا برای برخی دیگر از آژانس‌های سازمان ملل نیز مبهم است. یکی از نخستین اقدام‌های دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷، قطع بودجه برای صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA) بود؛ این آژانس بین‌المللی بر تنظیم خانواده و همچنین سلامت مادر و کودک در بیش از ۱۵۰ کشور متمرکز بود.

خاطره تلخ سازمان‌های مستقر در ژنو از ترامپ

در همین حال، پایگاه سوئیس‌اینفو نوشت: سازمان‌های بین‌المللی (عموما مستقر در ژنو) خاطره‌های تلخی از نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ دارند. او در طول ۴ سال حضور خود در کاخ سفید، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، مجموعه‌ای از اقدام‌ها را علیه نظام چندجانبه انجام داد.

رویکرد دونالد ترامپ و سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری

این پایگاه اضافه کرد: دولت ترامپ شورای حقوق بشر را ترک کرد، در بحبوحه یک بیماری همه‌گیر (کرونا) از سازمان بهداشت جهانی خارج شد و باعث ایجاد بن‌بست‌هایی در سازمان تجارت جهانی شد.

ترامپ و بحران‌سازی برای سازمان‌های امدادی 

پایگاه نیوهیومنیترین هم گزارش کرد: بازگشت دونالد ترامپ سطح دیگری از نوسانات را به شرایط اضطراری جهان تزریق می‌کند؛ هم برای مردمی که در بحبوحه بحران زندگی می‌کنند و هم برای کسانی که سعی در رسیدگی دارند. 

زمانی که ترامپ برای دومین‌بار در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۱۴۰۳) روی کار بیاید، دوباره هدایت بزرگ‌ترین دولت تامین‌کننده بودجه برای سازمان‌های بین‌المللی را که پیش از این با نیاز‌های بشردوستانه و بودجه محدود روبرو بوده‌اند، به‌دست خواهد گرفت. 

نیوهیومنیترین در ادامه نوشت: رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به غیرقابل‌پیش‌بینی بودنش معروف است، اما سرنخ‌هایی برای آنچه در راه است براساس نخستین دوره ریاست‌جمهوری‌اش، و اینکه چه کسی اطراف او را احاطه کرده، و البته، سخنان و اعمال روزمره‌اش، وجود دارد. 

رویکرد دونالد ترامپ و سابقه خروج آمریکا از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری

ابی مکسمن، مدیرعامل آکسفام آمریکا، ساعاتی پس از مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا، گفت: او (ترامپ) به افزایش برتری‌طلبی سفیدپوستان و اقتدارگرایی دامن خواهد زد و در همین حال نهاد‌های بین‌المللی مهمی را که حمایت نجات‌بخشی برای مردم بحران‌زده در سراسر جهان هستند، تضعیف می‌کند.

کمک‌های مالی در دوران ترامپ تقریبا به‌طور قطع سیاسی‌تر از آنچه که هست، خواهد بود. 

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *