حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه

8:59 - 20 آبان 1403
کد خبر: ۴۸۰۳۱۹۶
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز کارزار نسل‌کشی خود در نوار غزه، ۱۸۸ خبرنگار را به‌همراه هزاران آواره به شهادت رسانده است.

خبرگزاری میزان - دفتر رسانه‌ای غزه گزارش کرد که ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی برای نهمین‌بار در سال جاری، چادر‌های خبرنگاران و افراد آواره را در بیمارستان شهدای الاقصی، در مرکز غزه بمباران کرد.

این حمله ویرانگر که نقض آشکار قوانین بین‌المللی است، به شهادت ۲ نفر و مجروح شدن ۲۶ نفر دیگر منجر شد که حال برخی از آنها وخیم است. به گزارش رسانه‌ها، ۲ نفر از مجروحان خبرنگار بودند.

حمله رژیم صهیونیستی به محوطه بیمارستان شهدای الاقصی در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۲) آغاز شد و در چندین تاریخ رخ داد؛ ۱۰ ژانویه (۲۰ دی)، ۳۱ مارس (۱۲ فروردین)، ۲۲ جولای (اول مرداد)، ۴ آگوست (۱۴ مرداد)، ۵ سپتامبر (۱۵ شهریور)، ۲۷ سپتامبر (۶ مهر)، ۷ اکتبر (۱۶ مهر)، ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر) و به‌تازگی ۹ نوامبر (۱۹ آبان).

کارشناسان این حمله‌های مداوم را محکوم کرده و تاکید می‌کنند که بیمارستان شهدای الاقصی براساس قوانین بین‌المللی یک مرکز غیرنظامی تحت حفاظت است.

حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه

دفتر اطلاع‌رسانی غزه با پاسخگو دانستن اشغالگران صهیونیست، آمریکا و متحدان آنها، بمباران‌ها را بخشی از یک کارزار نظام‌مند توصیف کرد که بیمارستان‌ها، خبرنگاران، غیرنظامیان و جمعیت‌های آواره غزه را هدف قرار می‌دهد.

این سازمان از جامعه بین‌المللی و سازمان‌های جهانی خواست تا بر رژیم اشغالگر فشار بیاورند تا این عملیات نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی در سرزمین‌های تحت محاصره را متوقف کند.

مقام‌های بهداشتی در بیانیه‌ای به‌مناسبت چهارصدمین روز از جنگ نسل‌کشی، آمار‌های به‌روزشده‌ای را گزارش کردند؛ این آمار‌ها نشان می‌دهد که نیرو‌های اشغالگر رژیم صهیونیستی ۱۸۸ خبرنگار، ۱۳۸ نفر از دانشگاهیان (استاد‌ها و محققین)، هزار و ۵۴ کارمند بخش پزشکی و ۸۵ امدادگر را به شهادت رسانده‌اند. 

حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه

دفتر رسانه‌ای غزه هدف قرار دادن، کشتار و ترور خبرنگاران فلسطینی را ازسوی رژیم صهیونیستی به شدت محکوم کرد و این رژیم را مسئول کامل ارتکاب این جنایت شنیع دانست.

این دفتر همچنین از جامعه بین‌المللی، سازمان‌های بین‌المللی و افراد مرتبط با کار خبرنگاری در جهان خواست تا از اشغالگری جلوگیری کرده و این رژیم را در دادگاه‌های بین‌المللی به‌خاطر جنایت‌های جاری‌اش محاکمه کنند و بر آن فشار بیاورند تا جنایت نسل‌کشی و جنایت کشتار و ترور خبرنگاران فلسطینی را متوقف کند.

علاوه بر این، دفتر رسانه‌ای غزه شهادت کل اعضای هزار و ۳۶۷ خانواده فلسطینی را درپی ۳ هزار و ۷۹۸ قتل‌عام ثبت‌شده، مستند کرده است. 

 

زنان و کودکان بیشترین آسیب را در غزه دیده‌اند

دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارش اخیر خود فاش کرد که نزدیک به ۷۰ درصد از شهدای غزه از نوامبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) تا آوریل ۲۰۲۴ (فروردین/اردیبهشت ۱۴۰۳) زنان و کودکان هستند و این تلفات بالای غیرنظامیان را نقض شدید قوانین بین المللی بشردوستانه توصیف کرد.

این گزارش زنگ خطر را درمورد نقض نظام‌مند قوانین حمایت از غیرنظامیان را در جریان درگیری به‌صدا درآورده است.

حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه

این گزارش آمار بالای تلفات غیرنظامیان را به استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات با اثرات منطقه‌ای گسترده در مناطق شهری پرجمعیت غزه نسبت می‌دهد.

وولکر تورک، دبیرکل حقوق بشر سازمان ملل گفت: نظارت ما نشان می‌دهد که این سطح بی‌سابقه کشتار و مجروح شدن غیرنظامیان نتیجه مستقیم رعایت نکردن اصول اساسی حقوق بین‌الملل بشردوستانه است، یعنی اصول تمایز، تناسب و اقدام‌های احتیاطی در حمله.

براساس تحلیل‌های دقیق، حدود ۸۰ درصد قربانیان در ساختمان‌های مسکونی یا اماکن مشابه به شهادت رسیده‌اند که از این تعداد ۴۴ درصد کودک و ۲۶ درصد زن بوده‌اند.

بیشترین تلفات تاییدشده کودکان ۵ تا ۹ ساله، بین ۱۰ تا ۱۴ سال و نوزادان و کودکان ۰ تا ۴ ساله بودند. این گزارش همچنین تایید می‌کند که کم‌سن‌ترین شهید یک پسر یک روزه و مسن‌ترین شهید یک زن ۹۷ ساله است.

دبیرکل حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر اهمیت جمع‌آوری و حفظ شواهد، گفت: ضروری است که با توجه به اتهام‌های نقض جدی قوانین بین‌المللی از طریق نهاد‌های قضایی معتبر و بی‌طرف، پاسخگویی دنبال شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *