کانادا قوانین مهاجرتی را تشدید میکند
خبرگزاری میزان - کانادا هم به جمع کشورهای غربی پیوسته که با تجدیدنظر در سیاست مهاجرتی خود، قصد دارند از ورود مهاجران جلوگیری کنند؛ این سیاست ضدمهاجرتی در حالی معرفی شده که این کشور برای سالهای سال خود را بهعنوان حامی مهاجران معرفی کرده است.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در توضیح تصمیم جدید دولت، ضمن اذعان به استفاده کشورش از حضور مهاجران جدید، ازجمله کمک به رونق مجدد اقتصادی پس از همهگیری کرونا، اما گفت: زمان بازنگری (در سیاستهای مهاجرتی) فرا رسیده است.
بهگفته نخستوزیر کانادا، براساس سیاست جدید، میزان پذیرش مهاجران جدید طی ۳ سال آینده بهشدت کاهش خواهد یافت تا آنچه افزایش شدید جمعیت کشورش خواند، کنترل شود.
ترودو مدعی شد که برای حصول اطمینان از اینکه دولتش بتواند در زمینههای مختلف ازجمله بهداشت و سلامت همگانی، مسکن و خدمات اجتماعی بهخوبی سرمایهگذاری کند، راهی بهجز کنترل جمعیت نیست.
تحقیقی که از سوی موسسه انوایرونیکز درباره رویکرد عمومی نسبت به مهاجران انجام شد، نشان داد که برای نخستینبار طی ۲۵ سال اخیر، بیشتر کاناداییها میگویند که تعداد مهاجران بیش از حد زیاد شده است.
براساس این تحقیق و نظرسنجی، ۵۸ درصد از کاناداییها با ادامه روند پذیرش مهاجر موافق نیستند؛ این درحالی است که تنها یک سال قبل، ۴۴ درصد کاناداییها چنین نظری داشتند.
در همین حال، موسسه آباکس دیتا آمار و ارقامی را منتشر کرد که نشان میدهد که نیمی از مردم کانادا معتقدند روند مهاجرت، به اقتصاد این کشور لطمه میزند.
پیش از این نیز گزارش شده بود که کانادا درهای خود را به روی بازدیدکنندگان و ساکنان موقت این کشور بسته و ویزاهای کمتری را تایید میکند؛ اتاوا حتی از پذیرش افرادی که با مدارک رسمی به مرزهای این کشور میرسند، خودداری میکند.
اوج خودداری از پذیرش مسافران خارجی در حالی رخ میدهد که دولت جاستین ترودو، تلاش میکند که تعداد ساکنان موقت و مهاجران را در این کشور کاهش دهد.
کانادا همواره مدعی بوده که پذیرای مهاجران است، اما این اقدام اتاوا نشان میدهد که این ادعا تنها یک شعار بوده است، اما کانادا تنها کشوری نیست که سیاست ضدمهاجرتی را در پیش میگیرد.
طی یکسال اخیر و با به قدرت رسیدن دولتهای راستگرا در بسیاری از کشورهای اروپایی، سیاستهای ضدمهاجرتی سرعت بیشتری به خود گرفتهاند.
سیاستهای ضدمهاجرتی در دیگر کشورهای غربی
برخی کشورها مانند سوئد تلاش میکنند با افزایش قابل توجه سیاستهای ضدمهاجرتی، مهاجران را از مرزهای خود دور نگه دارند.
برخی دیگر مانند هلند، روند پذیرش مهاجر را متوقف کردهاند و تعدادی هم مانند آلمان و اتریش، اخراج گروهی از مهاجران را که به دلایل مختلف، نامطلوب یا ناسازگار نامگذاری شدهاند، آغاز کردهاند.
کشورهایی مانند مجارستان، لهستان، اسلواکی و جمهوری چک نیز در مجموع مهاجران را طی سالهای گذشته نپذیرفتهاند.
اما در این میان، ایتالیا نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا است که روند نگهداری و بررسی پرونده پناهجویان را در خاک کشوری دیگر در خارج از مرزهای اتحادیه (آلبانی) را آغاز کرده است؛ این سیاستی است که دولت قبلی انگلیس نیز قصد داشت مشابهش را اجرا کند، اما درپی مخالفتهای گسترده و در نهایت تغییر دولت، این طرح از دستور کار لندن خارج شد.
انتهای پیام/