کارشناس حقوق بینالملل: پاسخ ایران به هرگونه تجاوزگری از مشروعیت کامل برخوردار است
خبرگزاری میزان - سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مهرماه گذشته و در پاسخ به ادامه تجاوزهای رژیم صهیونیستی عملیات وعده صادق ۲ را به اجرا گذاشت که در این عملیات با شلیک حدود ۲۰۰ موشک، تلآویو و قلب اراضی اشغالی هدف قرار گرفت.
نگاهی به قوانین و اصول بینالمللی، مشروعیت هرگونه پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی را تایید میکند.
در همین رابطه احمد مومنیراد، استاد دانشگاه و کارشناس حقوق بینالملل در گفتوگو با میزان به ابعاد مشروعیت پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی پرداخت.
وعده صادق؛ منطبق با موازین بینالمللی
مومنیراد درباره موضوع مشروعیت پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی در عملیات وعده صادق ۲، گفت: این عملیات منطبق با موازین بینالمللی و مشروع بود.
وی در تشریح ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، اظهار کرد: این ماده تصریح میکند که کشورها هم میتوانند از خود دفاع کنند؛ اینجا هم دفاع کشورها از خود و هم نظام جمعی و دفاع جمعی دیده شده و مجوز اقدام را در این رابطه هم داده است.
کارشناس حقوق بینالملل، بیان کرد: در حقیقت این منشور، حق حیات را برای همه انسانها به رسمیت میشناسد و دفاع از آن را هم برای هر فرد انسانی و برای کشورها مجاز میداند.
بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل چه میگوید؟
مومنیراد با بیان اینکه بند ۴ ماده ۲ منشور هم تهدید به زور، توسل به زور و استفاده از نیروی نظامی را علیه تمامیت ارضی کشورها، استقلال کشورهای دیگر منع میکند، تصریح کرد: آنچه که ما اکنون در منطقه میبینیم این است که رژیم صهیونیستی متاسفانه برخلاف تمام موازین، برخلاف تمام اصول و قواعد حقوق بینالملل و بر خلاف همه اسناد مورد وفاق و پذیرفتهشده ازسوی کشورهای جهان، اقداماتی را شروع کرده که از هر جهت محکوم است.
کارشناس حقوق بینالملل، بیان کرد: اگر به عقب بازگردیم میبینیم که بیش از ۷۰ سال پیش صهیونیستها با کمک انگلیسیها در منطقه ساکن شدند در حالی که جمعیت بسیار کمی از یهودیان در آنجا زندگی میکردند، زمین بسیار محدودی را در اختیار داشتند، در حقیقت آنجا را اشغال کردند.
مومنیراد با اشاره به اینکه ما نمیتونیم از رژیم صهیونیستی بهعنوان دولت و کشور نام ببریم، عنوان کرد: چراکه براساس موازین حقوق بینالملل شکلگیری یک دولت و کشور نو تاسیس مؤلفههایی دارد؛ جمعیت یکی از آنهاست که اینها فاقد آن بودند، سرزمین یکی از مولفههاست که فاقد آن بودند و توانایی اداره دیگر مولفه است که اصلاً قدرت ادارهای وجود نداشت.
استاد دانشگاه تهران با یادآوری این نکته که رژیم صهیونیستی بهعنوان یک گروه تروریستی خود را در منطقه تحمیل کرد، گفت: این رژیم خود را با زور، کشتار، ترور، رعب و وحشت گسترش داد و متاسفانه مجمع عمومی هم در یک قطعنامه این وضعیت را به رسمیت شناخت در حالی که موازین بینالمللی تاکید میکند که رژیم صهیونیستی رژیم اشغالگر است.
وی بیان کرد: به هر حال عملیات صادق ۲ ما در پاسخ به ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران مشروع بود کما اینکه عملیات وعده صادق یک هم در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق مشروع بود.
- بیشار بخوانید:
- عملیات وعده صادق؛ مشروعیت پاسخ ایران به تجاوزهای رژیم صهیونیستی
- مشروعیت پاسخ ایران به تجاوزهای رژیم صهیونیستی
مومنیراد، افزود: شهادت سیدحسن نصرالله و شهید نیلفروشان را نیز باید به موضوع بیفزاییم که به هر حال عزم ایران را بهمنظور بازدارندگی تمامعیار، پاسخ مناسب، منطقی و قانعکننده به جهان منطبق بر مواضع بینالمللی این عملیات جزم کرد.
تاکید بر پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی
کارشناس حقوق بینالملل یادآور شد: موازین بینالمللی، اصول و قواعد حقوق بینالملل، کنوانسیونهای مربوطه چه کنوانسیون حقوق دیپلماتیک ۱۹۶۱ و چه کنوانسیون حقوق کنسولی، کنوانسیون چهارگانه ژنو ۱۹۴۹ و پروتکل الحاقی آن در سال ۱۹۷۷، همه و همه حقوق ما را برای اینکه به اقدامهای رژیم صهیونیستی پاسخ دهیم، به رسمیت میشناسند.
وی تاکید کرد: عجیب است که در جهان ما شاهد این همه نهاد بینالمللی هستیم، سازمان ملل، شورای امنیت، مجمع عمومی و سایر نهادها و کارگزاریهای سازمان ملل و نیز نهادها و سازمانهای مدعی حقوق بشر، حقوق بینالملل و قدرتهای بزرگی که دائماً دم از آزادی و دموکراسی و صلح امنیت بینالمللی میزنند، اما همه یکپارچه در قبال اقدامهای سبعانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی سکوت کردهاند.
مومنیراد، تصریح کرد: تنها مردم استقلالطلب، آزادیخواه، فطرتطلب جهان در مقابل این اقدامها اعتراض میکنند و مخالفت خود را اعلام میکنند و به شیوههای گوناگون نظر مخالف خود را در قبال این همه وحشیگری و این همه جنایت، نسلکشی، ترور، سرکوب، آوارگی فلسطینیها و همینطور لبنانیها به جهانیان میرسانند.
مصونیت نانوشته برای رژیم صهیونیستی ازسوی غرب
کارشناس حقوق بینالملل با اشاره به مصونیت ایجاد شده برای رژیم صهیونیستی از سوی متحدان غربی این رژیم، گفت: عجیبتر آنکه در طول حیات ننگین بیش از ۷۰ ساله رژیم صهیونیستی یک مصونیت نانوشته از طرف قدرتهای بزرگ بهویژه آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان متوجه رژیم صهیونیستی بوده است؛ این مصونیت نانوشته به رژیم صهیونیستی اجازه داده که هر کاری را انجام دهد و هیچگونه پاسخگویی نداشته باشد و به هیچ یک از قطعنامههای مجمع عمومی و نهادهای بینالمللی توجهی نکند، هیچ پاسخی ندهد و هیچ اعتنایی نکند.
استاد دانشگاه تهران، ادامه داد: در حقیقت همه دولتها متفقالقول هستند که این رژیم اشغالگر، غاصب، جنایتکار، نسلکش، کودککش است و به بیگناهان و به غیرنظامیان حمله میکند، بیمارستانها و مراکز درمانی را هدف قرار میدهد، نیروهای امدادگر، نیروهای سازمان ملل را هدف قرار میدهد و هیچکس از شر این رژیم در امان نیست.
مشروعیت وعده صادق از دیدگاه قوانین داخلی ایران
کارشناس حقوق بینالملل در ادامه به مشروعیت پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی از دیدگاه قانون اساسی اشاره کرد و گفت: اما متاسفانه جامعه جهانی به وظیفهاش در قبال این رژیم عمل نمیکند؛ صرفنظر از موازین بینالمللی و حقوق بینالملل و حقوق بشر، ما در حقوق داخلی خود نیز عملیات وعده صادق و پاسخ به تجاوزگری رژیم صهیونیستی را مشروع میدانیم.
به گفته وی، براساس اصول ۱۵۲، ۱۵۴، ۱۴۲ و ۵۹ قانون اساسی که همه در راستای این هستند که ما هم باید از کشور خود دفاع کنیم؛ براساس اقدام و تصویب شورای عالی امنیت ملی و هم نیروهای نظامی ما حافظ استقلال، آزادی و امنیت کشورمان هستند.
استاد دانشگاه تهران در پایان گفت: از منظر شرعی و دینی هم ما باید به همه مسلمانان کمک کنیم
انتهای پیام/