مرگ ۲ مهاجر در سواحل یونان؛ اروپا خواستار تشدید سیاستهای مرزی شد
خبرگزاری میزان - گارد ساحلی یونان اعلام کرد که جسد ۲ مهاجر (یک مرد و یک زن) را که پس از غرق شدن یک قایق در نزدیکی جزیره ساموس در دریای اژه مفقود شده بودند، پیدا کرده است.
یک مقام گارد ساحلی یونان گفت ۲۲ نفر دیگر که سوار بر همان قایق بودند، نجات یافته و عملیات نجات به پایان رسیده است.
یونان از سالهای قبل یکی از ورودیهای مهاجران به اروپا محسوب میشود.
این درحالی است که مقامهای یونانی چند روز قبل نیز از وقوع ۲ حادثه مهاجرتی دریایی و جان باختن ۴ مهاجر در آبهای ساحلی این کشور خبر داده بودند.
به گزارش رویترز، گارد ساحلی یونان اعلام کرد که در حادثه دریایی رویداده در سهشنبه، ۲۴ مهر در نزدیکی جزیره «کو» در جنوب شرق دریای اژه، ۴ مهاجر جان خود را از دست دادند.
البته این تنها مسیر دریایی مهاجران برای رسیدن به اروپا نیست که به جانباختن آنها منجر میشود.
این نخستینبار نیست که کودکان و نوزادان در کانال مانش بهعنوان یکی از گذرگاههای مرگبار مهاجرتی میان فرانسه و انگلیس جان خود را از دست میدهند.
در ۳ سپتامبر (۱۳ شهریور) ۶ کودک و یک ماه بعد از آن یک کودک ۲ ساله دیگر در کانال مانش جان خود را از دست دادند.
اروپا و حرکت بهسمت تشدید سیاستهای مرزی
درحالی که مهاجران در مسیر اروپا با مرگ مواجه هستند، اورسولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا قوانین سختتر و طرحهای بیشتری را برای اخراج پناهجویان پیشنهاد کرده است.
بیش از نیمی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ازجمله فرانسه و آلمان، از اتحادیه اروپا خواستند تا سیاستهای ضدمهاجرتی خود را تشدید کند و اکنون رئیس اجرایی اتحادیه اروپا نیز بر افزایش اخراجها تاکید کرده است.
فوندرلاین در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که سران درباره ایجاد مراکز اخراج در خارج از مرزهای اتحادیه اروپا صحبت کرده و از آنها بهعنوان «مرکز بازگشت» یاد میکنند.
طرحهای افزایش روشهای اخراج از اتحادیه اروپا در حالی مطرح میشود که تعداد واقعی مهاجرانی که وارد اتحادیه اروپا میشوند در حال کاهش است. سیاستهای ضدمهاجرتی و کنترل مرزی اروپا درحالی رو به تشدید میرود که در سال ۲۰۲۳ کمتر از ۳۰۰ هزار نفر به این قاره راه یافتند.
- بیشتر بخوانید:
- سیاستهای مهاجرتی غرب و شیوه نوین استعمار؛ ترجیح منافع بر حقوق بشر
- همهگیری طرح «مرکز بازگشت» در اروپا؛ هلند به دنبال اخراج مهاجران به اوگاندا
آژانس مرزی اتحادیه اروپا (فرانتکس)، تخمین میزند که در سال جاری حدود ۱۶۰ هزار مهاجر به اروپا رسیدهاند. این درحالی است که در سال ۲۰۱۵ بیش از یک میلیون مهاجر وارد اروپا شده بودند.
او گفت: امروزه میبینیم که از میان تمام کسانی که حق ماندن در اتحادیه اروپا را ندارند، تنها ۲۰ درصد از کسانی که تصمیم بازگشت دارند واقعا به کشورهای مبدا خود بازگردانده میشوند.
او با اشاره به مراکز اخراج در خارج از مرزهای اتحادیه اروپا، گفت: این ایده مورد بحث قرار گرفته است.
کارشناسان میگویند که اتحادیه اروپا برای گسترش اخراج پناهجویان، باید کشور مبدا پناهجویان را که از نظر قانونی «امن» طبقهبندی کند؛ درحالی که جنگ و ناامنی در کشور مبدا باعث مهاجرت افراد شده، آن کشور از نظر اروپا امن تلقی خواهد شد.
انتهای پیام/