گفت‌وگو|

امام حسن عسکری (ع) با بدعت‌های خلفای عباسی برخورد می‌کرد

7:30 - 21 مهر 1403
کد خبر: ۴۷۹۷۶۵۳
امام حسن عسکری (ع) با بدعت‌های خلفای عباسی برخورد می‌کرد
یک کارشناس علوم قرآنی، سیره اخلاقی و اجتماعی امام حسن عسکری (ع) را نمونه و الگویی ارزشمند و انسان‌ساز خواند و واکنش شجاعانه ایشان نسبت به بدعت‌های حاکمان عباسی را قابل تامل دانست.

خبرگزاری میزان - امام حسن عسکری علیه السلام در کلیه صفات و ویژگی‌های مثبت شخصیتی زبانزد عام وخاص بود. در این میان شجاعت و صلابت روحی، قوت قلب، و جرأت و شهامت، از ویژگی‌های شخصیتی ایشان به شمار می‌آید. آن بزرگوار به همه انسان‌ها عشق می‌ورزید و همواره با آنان به نیکی و احسان رفتار می‌کرد. فرزند او حضرت حجت ابن الحسن (عج) ناجی آخرالزمان خواهد بود. امروزه تمام دنیا خصوصا شیعیان جهان به شدت منتظر این امام همام هستند تا با حضورش عدل و داد را در دنیا گسترش دهد. به امید ظهور حضرتشان و پایان سلطه‌گری زیاده خواهان جهان. به مناسب ولادت امام حسن عسکری (ع) گفتگویی با یک کارشناس قرآنی انجام شده که می‌خوانید.

حسن طاهری، کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با میزان درباره سیره سیاسی امام حسن عسکری (ع) گفت: خلفای عباسی محدودیت‌های بسیاری را برای شیعیان فراهم و برای زیر نظر گرفتن امام حسن عسکری (ع)، ایشان را از مدینه به سامرا منتقل کردند. رویکردی که ایشان در هدایت جامعه در پیش گرفت سبب شد تا تعداد شیعیان در سراسر سرزمین‌های اسلامی افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: امام حسن عسکری (ع) در دوران جوانی به شهادت رسیدند، اما رویکرد ایشان و سبک زندگی‌شان به عنوان الگوی ارزشمند برای جامعه امروز باقی مانده است و باید به آن توجه ویژه داشت.

طاهری سیره رفتاری امام حسن عسکری (ع) را مورد بررسی قرار داد و افزود: این امام همام به گونه‌ای برخورد می‌کردند که حتی مخالفان نیز اعتراف می‌کردند که ایشان فردی پرهیزگار، عالم، با تقوا و با طهارت بودند، عصمت و شجاعت ایشان ویژه بود. موضع‌گیری‌های ایشان در برابر بدعت‌های نادرست که عموما از سوی حاکمان عباسی گسترش داده می‌شد، منعکس‌کننده شخصیت امام یازدهم (ع) است. با توجه به محدودیت‌های که برای این امام بزرگوار ایجاد کرده بودند، صبر و استقامت امام حسن عسکری (ع) در برابر دشواری‌ها و محدودیت‌ها درس‌های بزرگی را برای جامعه به همراه دارد.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: امام حسن عسکری (ع) به واسطه وکلایی که در سراسر سرزمین‌های اسلامی پراکنده شده بودند با شیعیان ارتباط برقرار می‌کرد و در مواقع ضروری به آنان نامه‌نگاری کرده نکاتی را مطرح می‌کردند؛ همین امر سبب شده بود تا علاقه‌مندان و دلدادگان به ائمه معصومین (ع) و شیعیان توسعه و گسترش بیشتری پیدا کند. این در حالی بود که خلفای عباسی از هرگونه محبوبیت امام حسن عسکری (ع) ترس داشتند و آن را به عنوان یک تهدید قلمداد می‌کردند.

طاهری اظهار کرد: امام حسن عسکری (ع) همواره سیره و رویکرد ائمه معصومین (ع) پیشین را مطرح می‌کردند و با نقل روایات متعدد تلاش داشتند تا اصلاحاتی را که به واسطه برداشت غلط یا خرافات دین مبین را تهدید می‌کرد از پیش روی جامعه بردارند و در عین حال زمینه را برای امامت حضرت قائم (عج) فراهم کنند.

این کارشناس علوم قرآنی در مورد شهر سامرا گفت: سامرا یک پادگان بود، ولی امام حسن عسگری (ع) این حصر را شکستند. ایشان به واسطه شبکه عظیم وکلا توانستند بر تبلیغات مسموم آن دوران فائق آیند. تلاش امام محمد تقی (ع) برای معرفی و در عین حال حفاظت از امام زمان (ع) در برابر حاکمان عباسی بسیار بود.

وی به معرفی امام زمان (عج) توسط امام حسن عسکری (ع) اشاره و بیان کرد: امام یازدهم (ع) در پاسخ به پرسش درباره امام زمان (عج) فرمودند: فرزندم محمّد، اوست امام و حجّت پس از من. هر که بمیرد و او را نشناسد به مرگ جاهلی مرده است. بدانید که او را غیبتی است که جاهلان درباره آن سرگشته شوند و باطل‌گرایان به نابودی افتند. کسانی که (برای ظهور او) زمان تعیین کنند دروغ گویند. پس از آن غیبت ظهور می‌کند. گویی پرچم‌های سفید را می‌بینم که در نجف و کوفه برفراز سر او در اهتزازند.

طاهری به اصول اخلاقی از دیدگاه امام حسن عسکری (ع) پرداخت و افزود: امام محمد تقی (ع) همواره عموم مردم را به تفکر دعوت می‌کردند ایشان فرمودند: عبادت در زیاد انجام دادن نماز و روزه نیست، بلکه عبادت با تفکّر و اندیشه در قدرت بی‌منتهای خداوند در امور مختلف است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *