بوی باروت در مدارس غزه؛ پناهگاههایی که ناامن شدند
خبرگزاری میزان - ارتش رژیم صهیونیستی بهتازگی مدرسه سازمان ملل و یک «منطقه امن» در نوار غزه را بمباران کرد.
به گفته مقامهای محلی، دستکم ۴۲ فلسطینی درپی این حمله به شهادت رسیده و دهها نفر دیگر مجروح شدند.
در حملههای رژیم صهیونیستی، مدرسه الرازی سازمان ملل در اردوگاه آوارگان مرکزی النصیرات و یک خیابان اصلی در جنوب منطقه المواصی که هزاران آواره فلسطینی در آن پناه گرفته بودند، هدف حمله قرار گرفت.
دستکم ۲۵ نفر در حمله اشغالگران به مدرسه الرازی و ۱۷ نفر در المواصی به شهادت رسیدند. در این حملهها بیش از ۷۰ نفر نیز مجروح شدند.
بمباران الرازی ششمین حمله رژیم صهیونیستی به مدارس وابسته به سازمان ملل و آژانسهای آن در ۱۰ روز گذشته است.
ویدیوهای تایید شده از سوی آژانس راستیآزمایی الجزیره، مرد جوانی را نشان میدهد که بقایای موشکهایی را که به مدرسه اصابت کردند، حمل میکند. این مرد جوان، گفت: نمیتوانم صحنه وحشتناک بمباران را توصیف کنم.
محمد مشمش، یک روزنامهنگار محلی نیز در میان شهدا بود. شهادت مشمش، شمار خبرنگاران شهید شده در جنگ غزه را به ۱۶۰ نفر رساند.
هیچ کجا امن نیست
آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) اعلام کرد که نیروهای رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ در اکتبر گذشته (مهر ۱۴۰۲)، نزدیک به ۷۰ درصد از مدارس این آژانس در غزه را هدف قرار دادهاند.
بیانیه این آژانس میگوید که بیش از ۹۵ درصد از این مدارس در زمان هدف قرار گرفتن بهعنوان پناهگاه استفاده میشدند. ۵۳۹ نفر که در تاسیسات آنروا پناه گرفته بودند، جان باختند.
حماس هم با صدور بیانیهای بمباران عمدی آوارگان در مدرسه الرازی آنروا در اردوگاه النصیرات و منطقه المواصی در غرب شهر خانیونس را که منطقه امن اعلام شده بود، محکوم کرد.
حماس با تاکید بر اینکه متحد سرسخت رژیم صهیونیستی، یعنی آمریکا، در نسلکشی غزه شریک بوده است، گفت: این یک اقدام وحشیانه و شرمآور بوده که زخمی بر بشریت است.
حملههای هوایی رژیم صهیونیستی به این مدرسه و اردوگاه آوارگان با وجود عقبنشینی یا کاهش حملههای زمینی از سوی ارتش اشغالگر در شمال و جنوب نوار غزه انجام شد. مردم غزه یکی از مرگبارترین هفتهها را در نوار غزه از زمان آغاز جنگ تجربه کردند. براساس آمارها، دستکم ۴۷۰ فلسطینی بین ۹ تا ۱۵ جولای (۱۹ تا ۲۵ تیر) به شهادت رسیدند.
ارتش رژیم صهیونیستی با وجود اینکه منطقه ساحلی المواصی را منطقه امن تعیین کرده بود و فلسطینیهایی که از حملههای زمینی فرار میکردند به آنجا پناه میبردند، بارها آن را هدف قرار داد.
لازارینی همچنین گفت: مدارس از مکانهای امن آموزش و پرورش و امید برای کودکان به سرپناههای شلوغ و اغلب به محل مرگ و فلاکت تبدیل شدهاند.
انتهای پیام/