عضو کمیسیون قضایی مجلس: دیپلماسی قضایی با کشورهای همسایه و همسو دارای اثرگذاری است
خبرگزاری میزان - قوه قضاییه طی ماههای گذشته فعالیتهای مهمی را در حوزه بینالمللی انجام داده است.
از جمله اقدامات دستگاه قضا در حوزه بینالملل سفرهای حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه به عراق و قطر بود که تفاهمنامههای متعددی در این سفرها به امضا رسید.
درهمین رابطه محمدحسین محمدی، نماینده دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به ابعاد اقدامهای دستگاه قضا در حوزه بینالملل، گفت: دیپلماسی در هر زمینهای از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و قضایی دارای اهمیت است.
محمدی با بیان اینکه ابتکاری جدید از سوی قوه قضاییه از زمان ریاست حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای شکل گرفته است، اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه عملا دیپلماسی قضایی را هم بنیان گذاشتهاند و قطع به یقین تبادل نظرهای میان ایران و کشورهای همسایه و همسو چه از نظر سیاسی و چه از نظر اشتراکات مذهبی و دینی میتواند تاثیرهای بزرگی را در جامعه قضایی ایران و این کشورها داشته باشد.
- بیشتر بخوانید:
- تعاملات بینالمللی قوه قضاییه؛ امضای تفاهم همکاری قضایی و حقوقی با کشورهای مختلف
- حضور فعال نمایندگان قوه قضاییه در اجلاسهای بینالمللی؛ از بریکس تا شانگهای
نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه معتقدیم از نظر قضایی یکی از کشورهای غنی در منطقه هستیم، بیان کرد: ساختار قضایی ما مبتنی بر دین مبین اسلام و هم برگرفته از سیستم قضایی مدرن و بینالمللی است و به همین دلیل ما به لحاظ ساختار قضایی به مراتب نسبت به کشورهای همسایه در جایگاه بالاتری قرار داریم.
محمدی همچنین درباره اهمیت اقدامهای بینالمللی دستگاه قضا، اظهار کرد: بخشی از کارهای ما در حوزه قضایی، تبادلهای قضایی، تبادل در حوزه زندانیان، تبادل در حوزه قضایی است، در این سفرها ما میتوانیم موافقتنامههای همکاری امضا کنیم، موافقتنامههای تبادل عموما در همین سفرها میتواند انجام شود و عملا برای تبادل زندانیان این سفرها میتواند بسیار موثر باشد و ما را به کشورهای جهان نزدیک کند؛ دستکم از نظر قضایی تاثیرهای بزرگی دارد و حتی در زمینه سیاسی نیز میتواند تاثیرگذار باشد.
عضو کمیسیون قضایی مجلس، ادامه داد: اینکه ما بتوانیم مشکلات قضایی خود را با کشورها حل کنیم یا به سمت حل کردن آنها حرکت کنیم، از نظر سیاسی هم میتوانیم به این کشورها نزدیک شویم.
نماینده مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر دیپلماسی قضایی بر دیپلماسی سیاسی، بیان کرد: بخشی از درگیریهایی که ما با برخی از کشورها داریم موضوعات قضایی است و وقتی دیپلماسی قضایی بهطور جدی شکل بگیرد و بتوانیم اختلافها را در این زمینهها حل کنیم، یقینا اثرگذاری آن در دیپلماسی سیاسی هم به شدت بالا میرود؛ وقتی ما در این زمینه رفع تخاصم کنیم از نظر سیاسی هم میتوانیم گامهای اساسی برداریم.
محمدی با اشاره به اینکه بسیاری از مسائل سیاسی که میان کشورها به وجود میآید باید از طریق قضایی حل و فصل شود، عنوان کرد: دستگاههای قضایی کشورها میتوانند با هماهنگی یکدیگر بسیاری از مشکلات را حل کنند.
عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر با اشاره به پرونده ترور سردار سلیمانی، گفت: پروندههای اینچنینی میطلبد که هم از نظر سیاسی و هم دیپلماسی قضایی و منطقهای پیگیری شود؛ ما همزمان باید با دیپلماسی سیاسی، دیپلماسی قضایی را هم پیش ببریم تا بتوانیم اینگونه پروندهها را به سرانجام برسانیم.
انتهای پیام/