دادستان کرمانشاه: همه دستگاهها برای مقابله با آتشسوزی مراتع و جنگلها آماده باشند
خبرگزاری میزان-حمیدرضا کریمی با اشاره به آغاز فصل گرم و احتمال وقوع آتشسوزی در مراتع و جنگل ها، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی به وجود آمده ناشی از بارندگیهای امسال در فصل بهار و افزایش دمای هوا، احتمال خطر بروز آتشسوزیهای عمدی و غیر عمدی در جنگلها و مراتع افزایش یافته است.
وی افزود: نزدیکی بسیاری از زمینهای کشاورزی به مراتع نیز احتمال بروز آتشسوزی در آنها را بوجود میآورد، لذا ضرورت تلاش برای پیشگیری از حریق جنگلها و مراتع و اتخاذ تمهیدات لازم برای پیشگیری باید بصورت جدی در دستور کار همه دستگاههای ذیربط قرار گیرد.
دادستان کرمانشاه با تاکید بر اینکه وقوع آتشسوزی در جنگلها و مراتع از ابعاد مختلف پیامدهای منفی بسیاری به دنبال دارد، تصریح کرد: تجارب آتشسوزی مراتع در سنوات گذشته نشان میدهد که این اتفاق بیشتر در مناطق سختگذر و کوهستانی رخ میدهد و عامل انسانی نیز مهمترین علت در بروز این اتفاق است.
وی تاکید کرد: بنابراین همه دستگاههای اجرایی ذیربط سطح استان باید وظایف قانونی خود را در جهت پیشگیری از وقوع حریق در دستور کار قرار دهند.
کریمی با تاکید بر اینکه برنامه جامع و منسجم پیش بینی، پیشگیری، اطفای حریق و احیا و بازسازی جنگلها و مراتع باید توسط دستگاههای ذیربط تدوین شود، عنوان کرد: این برنامه باید با رویکرد مدیریت اجتماعمحور، آموزش و فرهنگ سازی و توانمندسازی ساکنین بومی و محلی در پیشگیری از آتشسوزی جنگلها و مراتع باشد و از ظرفیتهای طبیعت یاران، نیروهای بسیج، سازمانهای مردم نهاد و... استفاده شود.
وی با بیان اینکه کارگروه اطفای حریق در اداره کل منابع طبیعی با حضور معاونین استانی و مدیران شهرستانها باید تشکیل شود، افزود: همچنین به منظور بکارگیری و همکاری حداکثری از نیروی انسانی، لجستیک و تجهیزات تحت اختیار در راستای پشتیبانی از فعالیت تیمهای عملیاتی اطفای حریق جنگلها و مراتع باید نشستهایی با نیروهای مسلح استان برگزار شود.
دادستان کرمانشاه با تاکید بر لزوم تعیین نواحی پرخطر آتشسوزی و طبقه بندی مناطق در سطح استان، اعلام کرد: باید با استفاده از تجارب و دادههای سنوات گذشته، مناطق عمده آتشسوزی که دارای بیشترین وسعت آتشسوزی و تکرار بودهاند شناسایی و به صورت ویژه بر آن تمرکز شود و اکیپهای سیار یا دیدهبانهای حریق در این مناطق با تجهیزات کامل مستقر شوند و تیمهای واکنش سریع تشکیل شوند.
وی تاکید کرد: ادارات کل منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست با شناسایی و تهیه نقشههایی از مناطق و کانونهای بحران، راهکارهای پیشگیرانه و همچنین نحوه انجام اقدامات فوری برای مهار آتش را در دستور کار خود قرار دهند.
کریمی با تاکید براینکه تمام تجهیزات مربوط به اطفای حریق، سامانههای هشدار، دوربینهای پایش و ... باید بروزرسانی و رفع نقص شوند، عنوان کرد: در راستای اقدامات پیشگیرانه و کاهش چشمگیر حریقها در مناطق جنگلی و مرتعی، ضمن رصد وضعیت جوی و بررسی متداول میزان درجه حرارت هوا، جهت و میزان ورزش باد، رطوبت و سایر موارد، پایش مستمر حجم پوشش گیاهی و روند افزایش سطح علفزارها در مراتع توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مورد پیگیری و مدیریت قرار گیرد و برنامهریزیهای لازم برای چگونگی اطفای حریقهای احتمالی با در نظر گرفتن تمام جوانب در نظر گرفته شود.
وی گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر یکی از علتهای اصلی آتش سوزیها در مراتع و جنگلهای کشور، حریقهای عمدی بوده، شناسایی و برخورد جدی با عاملین موثر در آتشسوزیها از طریق دستگاههای مسئول مورد پیگیری قرار گرفته و در صورت مشاهده هرگونه اقدام مبنی بر آتشسوزی مراتع و جنگلها و شناسایی مسببان، مراتب به دستگاه قضایی جهت برخورد قانونی گزارش شود.
انتهای پیام/